Reklama

Reklama

Einstein - Případy nesnesitelného génia

(seriál)
  • Česko Einstein
Česko, (2020–2023), 15 h 9 min (Minutáž: 53–75 min)

Scénář:

Marek Hlavica

Hrají:

Vojtěch Kotek, Anna Polívková, Pavel Zedníček, Veronika Freimanová, Eva Podzimková, Marek Němec, Šárka Krausová, Barbora Mudrová, Lukáš Duy Anh Tran (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Profesor Filip (Vojtěch Kotek), který je údajně praprapravnukem Alberta Einsteina, vyučuje fyziku na univerzitě a pracuje na tom, aby navždy vyřešil energetické problémy lidstva. Je nejmladším profesorem, který kdy vůbec přednášel teorii fyziky, a může se pyšnit IQ 210. Jednoho dne ale skončí na policii a hrozí mu vězení. Na poslední chvíli tak dostane návrh. Místo toho, aby seděl za mřížemi, se musí stát poradcem při vyšetřování vražd. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele mira007 k tomuto seriálu (5)

Einstein - Případy nesnesitelného génia (2020) 

Kotek jako geniální profesor, u kterého žebrá Policie ČR o pomoc s vyšetřováním, protože si neví rady. Tahle konstrukce už tady byla mnohokrát, ale ještě tu nebyl hlavní hrdina feťák,lhář, zloděj, který umírá, citově deprimovaný jedinec, který s ženskýma zachází jak se slepicemi, což dokazuje když každý díl dostane do postele nějakou děvu. Nemusím ani Polívkovou a to trapno by se dalo často krájet, ale nejvíc mi vadí, jak je to tupě bez invence okopírované z originálu. Přidaly se jen české reálie a režisér o milimetr odhalil v sex scénách víc české herečky než byly ty německé v originále ( respektive v E07 odhalil komplet i jednu německou tady Victorii Jancke, o které píšou jako o topmodelce - kde jsou ty časy, kdy tohle označení platilo jen pro Claudii Schiffer a jejích pět kamarádek ). Ale nakonec to úplně tragické nebylo a z nějakého záhadného důvodu mne to i pobavilo. ()

Kinetika (2020) (S01E01) 

První díl krimi komediálního seriálu na který Prima hodně sází a který musela posunou kvůli covidu, nabombili tvůrci na jistotu, aby upoutali pozornost diváků: 1) scénář - proč něco vymýšlet, prostě se zase něco převzalo v licenci 2) atraktivní hlavní hrdina - dřív do role šílených vědátorů obsazovali dědky s účesem alá Einstein, ale proč to komplikovat , tady se Prima vytasila s idolem ze Snowboarďáků 3) výbuch varny - tak jako v americkém bijáku je zapotřebí pořádná bomba, tak tady pomocí CGI aspoň vyhodili byt v paneláku 4) akce - dokonce divoká přestřelka 5) herecká legenda jako šéf - Zedníčka jsem dlouho neviděl a od dob Expozitury mne jako policajt baví 5) komická ženská postava - Polívková jako suchá hloupější přihravačka 6) roztomilé děcko - ten chlapeček o kterém jsem si myslel, že je holčička mne dostal tím, že hlavní dvojku přirovnal k Dempsey a Makepeacové ... kdo psal scénář? Kdo do pětadvaceti natož děcko ví, kdo ti dva byli? 7) sex scéna - na české tv poměry celkem odvážná Kotek vs. Olga Plojhar Bursíková ( nebyla to trojka ) 8) nahota - v materiálech Primy se píše že Kotek zhubl patnáct kilo do role, aby zvládl kaskadérské kousky, já mám pocit, že spíš proto, aby mu něco neplandalo, když se tam producíruje nahej 9) ukázka, která naláká na další díl ... který bude za půl roku pokud tady ten vir už nebude šéfovat. Takže mi chyběli jen roztomilá zvířátka. Na jednu stranu mne moc nebaví roztržití géniové řešící krimi , kterých je milion a i v našem prostoru po Dáma a Král a Pán profesor s Řezníčkem jich už bylo tolik, že mne tento tip hrdiny irituje pokaždé, když se projeví, dokonce nemusím moc Polívkovou, ale první díl celkem svižně frčel, případ nebyl nejhloupější a když mne některé věci neiritovali, tak mi to přišlo i nadprůměrně vtipné. Na Poldu to nemá, ale mezi krimi komerčních televizí to zaujalo. ()

Balistika (2020) (S01E02) odpad!

Druhý díl s případem zabitého skokana do bazénu mne vrátil na zem s vědomím, že první díl jsem kapku nadhodnotil. Tady je stupidní případ, stupidně vyřešen s obsahem stupidit v rekordním množství. Ultraretardovaná policie, kterou zachraňuje pošahanej génius .. přesně kvůil tomu jsem vzdal Dámu a krále. Dal bych asi jednu hvězdu , ale dám odpad. Jako příznivec domácí tvorby jsem z vědeckých důvodů sjel i tento díl v německé předloze, kde místo Kotka hraje Tom Beck aka Ben parťák Simira z Kobry 11. ( a místo Polívkové hraje trochu Annika Ernst ) a já musím dát odpad ... jako chápu, že když se točí v licenci, tak, že se vykrade scénář, okouká herecký styl a možná i kamera, jenže kurva tady je to totální kopie komplet všeho od doslovných dialogů maximálně doplněných o jména a názvy českých reálií, kamery a dokonce naprosto identických rekvizit ... to snad dodali ti Němci na klíč nebo co, včetně koupací čepice (!!!). Jestli mám ocenit domácí tvorbu, tak tam musím vidět aspoň něco málo vytvořeného a ne tupě okopírovaného. Při tomhle člověk musí ocenit, že ČT se aspoň o něco snaží, ikdyž většina věcí nepřežije dýl než premiéru. ()

Série 2 (2023) (S02) 

S02>S01 - tvůrci ubrali v druhé řadě v množství projevů, kterými mne hlavní hrdina neskutečně iritoval, snížili stupeň debility příslušníků policie ČR a hle ono to docela fungovalo jako fajn podívaná. A to nemluvím o tom, že musím objektivně uznat, že tahle role padne Kotkovi parádně asi jako Matáskovi Polda, ikdyž ten je trochu vyšší liga. ()

Fluidita (2023) (S02E03) 

Jestli funguje ten trik s plechovkou na wifi, tak to jsou tři plnohodnotné hvězdičky. Sára Milfajtová taky zajímavá. ()

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama