Reklama

Reklama

Horor v Amityville

  • Česko Horor z Amityville (více)
Trailer

Film byl natočen podle údajně pravdivého příběhu nešťastné rodiny Lutzů, kteří se s nadšením nastěhují do nového domu na Long Islandu, aby ale v zápětí zjistili, že je plný nepřátelsky naladěných duchů jeho předchozích majitelů. Ti vykukují z každého zákoutí i kousku nábytku, přičemž děsivých zážitků nejsou ušetřeny ani Lutzovy děti. Na scénu tedy vstupuje laskavý otec Delaney, který se ze všech sil snaží démony z domu vymýtit a zachránit tak tuto nevinnou středostavovskou rodinu ze spárů terorizujících démonů, kteří jim nedají klidně spát. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Ani jsem nečekala, že to bude od remaku naprosto odlišné. Původní díl jsem si ale užila mnohem víc. Atmosféra se dala krájet a děj si díky svému stupňování po celou dobu udržel moji naprostou pozornost. Kvůli své stopáži možná film občas působil roztahaně, ale já byla docela spokojená. I přesto, že se v podstatě neobjevovalo tradiční strašení. Člověk si po projekci uvědomí, že vlastně za celý film nic nespatřil a přesto ho to děsilo. Osobně mě snad nejvíc děsil ten chorálový soundtrack. Brrr. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Nikdy si nekupujte dům, ve kterém došlo k vraždě. Zvláště pokud byla šestinásobná. The Amityville Horror mě mile překvapil. Režisér se nesnaží divákovi naservírovat hektolitry krve (vlastně se jí dočkáme až v závěru) a desítky mrtvých, ani se ho nepokouší vyděsit lacinými lekačkami. Pouze ve spojení s kamerou a hudbou pomalu buduje atmosféru, při které vás občas hodně zamrazí. Žádné duchy ani démony prakticky neuvidíme, ale přesto si člověk nemůže být jist, zda najednou něco odněkud nevyskočí, a tak atmosféra strašidelného domu doléhá i na něj. Scénář obsahoval ve správné porci vše, co byste od daného tématu očekávali. Několik neduhů by se v něm ale našlo. Dějová linie s knězem mohla mít ještě nějaký dovětek. Linie s policistou byla zase poměrně zbytečná a žádný vyložený smysl ve filmu neměla. V závěru film pěkně gradoval, ačkoliv konec mě trošku zklamal. No jó, ale když je to podle tý "skutečný" události...Herecké obsazení se vydařilo, James Brolin mě docela překvapil, neboť předvedl velice slušný výkon. Pěkné čtyři hvězdičky si tento povedený atmosférický horor právem zaslouží. ()

Reklama

oLí 

všechny recenze uživatele

7.5/10 No většinu stopáže se to teda táhlo jak nudle z nosa. Ale i přesto je AMITYVILLE HORROR záležitostí hustou jako mamčina gulášovka. Psycho. Konec má slušný grády. Bonusem jsou hezký obrázky na dům při poslední záři zapadlého slunce za znění hlavního hudebního motivu. Bohužel ty věci okolo víry mne zde hodně překážely, to, jak to bylo v příběhu zpracované. A o bububu baráku, kterej je postavenej na zrovna né moc košér hnojený půdě a rodině, jejíž tatínek uznává kontroverzní metodu výchovy nabroušenou sekerou, tu máme o třídu lepší film, žejo ( všechna čest S. Kubrickovi ). ()

darm 

všechny recenze uživatele

Slušný hororový kousek, který by ale snesl zkrácení stopáže minimálně o dvacet minut. Na to, kolik se toho ve filmu událo jsou dvě hodiny až moc. Na druhou stranu nemůžu říct, že bych se u filmu nějak víc nudil, jen jsem byl nucen sledovat spoustu scén, které sic nenudily, ale taky mě ničím ani nemohly zaujmout. V první hodince jsme měli spoustu času na sžití s postavami, ale proniknout do nich se mi moc nepodařilo. Charakter tatínka, který se změní v šílence mi přišel vykreslený dost plytce, já už jsem ho za toho šílence považoval po necelé půlhodině filmu. Když jsem si před filmem přečetl, že některé prvky jsou přebrané z Exorcisty, malinko jsem se zhrozil, protože Exorcista mi toho moc neřekl, ale tady jsem byl mile překvapen a scény, kdy byl na obrazovce kněz patřily k těm nejlepším. Atmosféru se místy dařilo vykreslovat slušně, lekaček bylo po řídku a strach nepřicházel. Konec mě docela zklamal.. 65%. PS: Mouchy rulezzz. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Koncepcia snímku sa drží klasickej obsahovej šablóny o rodinke, ktorá sa prisťahuje do strašidelného domu, najlepšie po predchádzajúcich zavraždených majiteľoch a kde sa potom začnú diať veci - vŕzganie, poletovanie predmetov, muchy... Z tohto pohľadu film vytrieskal maximum, aj bez bubáka a extra výrazných hororových trikov atmosféra miestami pekne zhustla a niektoré scénky dokázali nahnať aj zimomriavky. Ale zase to nebola ani žiadna sláva. V tomto smere sa mi viac páčila dvojka, kde sa kvalitnými maskami a hororovými prvkami šetrilo podstatne menej. 65/100 ()

Galerie (82)

Zajímavosti (25)

  • Snímek byl natočen na základě skutečných událostí, které se udály rodině Lutzových, která koupila dům na 112 Ocean Avenue v Amityville. Rodina Lutzových strávila v domě 28 dní, od 18. prosince 1975 do 14. ledna 1976. Kathy a George Lutz se rozvedli, Kathy zemřela na plicní emfyzém v roce 2004 a George o dva roky později na srdeční chorobu v Nevadě. (Karush)
  • Ve skutečnosti rodina Lutzových spolupracovala s právníkem Weberem, který zastupoval Rolanda DeFoa, který vyvraždil v tom domě svoji rodinu a dostal za to doživotí. "Tenhle horor jsme si vymysleli u spousty lahví vína," přiznal později Weber. Po rodině Lutzových se do strašidelného domu nastěhovali James a Barbara Cromartyovi, kteří tam žili několik let a za celou tu dobu nezaznamenali nic neobyčejného. Stejně tak Frank Burch, který dům od nich později odkoupil. (raininface)
  • Film nebyl natáčen v Amityville na Long Island, ale v Toms River v New Jersey. (Chatterer)

Související novinky

Další Amityville horor na cestě

Další Amityville horor na cestě

19.06.2019

Když vezmeme v potaz i televizní snímky, vzniklo dohromady 23 filmů založených na knize Horor v Amityville od amerického spisovatele Jaye Ansona. Přidejte dokumenty a číslo ještě vzroste. Tenhle… (více)

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

30.06.2009

Samozřejmě v remaku. Hollywoodská studia už vyzobala snad všechny slavné hororové série, teď půjdou i po těch méně slavných. Americký vlkodlak v Londýně je sice žánrovou klasikou, ale zůstal spíš v… (více)

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

A další předělávka

A další předělávka

11.02.2005

Specialista na filmovou akci Michael Bay nasměroval svou produkční společnost na konkurenční žánr. Po předělávce Texaského masakru a vedle jeho připravovaného prequelu, si pod svou záštitu vzal také… (více)

Reklama

Reklama