Reklama

Reklama

Horor v Amityville

  • Česko Horor z Amityville (více)
Trailer

Film byl natočen podle údajně pravdivého příběhu nešťastné rodiny Lutzů, kteří se s nadšením nastěhují do nového domu na Long Islandu, aby ale v zápětí zjistili, že je plný nepřátelsky naladěných duchů jeho předchozích majitelů. Ti vykukují z každého zákoutí i kousku nábytku, přičemž děsivých zážitků nejsou ušetřeny ani Lutzovy děti. Na scénu tedy vstupuje laskavý otec Delaney, který se ze všech sil snaží démony z domu vymýtit a zachránit tak tuto nevinnou středostavovskou rodinu ze spárů terorizujících démonů, kteří jim nedají klidně spát. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

PKD 

všechny recenze uživatele

Film, který započal dodnes víceméně nekonečnou sérii. Což je pro mě trochu s podivem, neb má hodně slabin. A dodnes nevím, zda je to vina režiséra či scénáristy, nebo obou. 1. ta nehorázná délka, která dokazuje,že horror delší jak 100min.prostě v drtivé většině, nefunguje. To dokázal např. Romero ze svým 140min. Úsvitem Mrtvých. 2. obsazení, které není špatné, leč v př.ústředního maželského páru je mimo mísu, páč Brolin s Kidderovou se k sobě hodí jako Peter Weler k Natálce Portmanové. Ani na chvíli jim to manželství nevěřím. Jen mám před očima už od začátku filmu, věčně nasr...Brolina, u kterého se naopak divím, že na ostatní tu sekyru nevzal už dávno. 3. závěr. Pokud chcete spolehlivě usnout, pusťte si ho. Finále, které má u tohoto typu filmů naopak gradovat a sevřít vám krk samou úzkostí a hrůzným strachem (viz.Amityville II a Conjuring), je zde tak těžce lhostejné a nezajímavé, že je vám absolutně jedno, kdo, kdy, proč, jak a tak vůbec. Horor, který je nejlepší od začátku až do zhruba, půl h.před koncem, je mi vždy,podezřelý. Pozitiva jsou jasná. Bezchybná hudba (87min.complete ost důr.doporučuji všech hororovým sběratelům. Neměl by chybět v žádné KPZ horror fandy). A několik skvělých scén, díky kterým jsem si to přec jen nakonec nechal. Hl. kvůli 4min. úvodu, který jest vzhledem k výborné II velmi zásadní. Byť s malými odlišnostmi. Ovšem, když chci vidět the best Amityville, sáhnu vždy po geniální II. Nejvýstižnější komentář,POMO. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nejděsivější na celym filmu je vidět Jamese Brolina v bílejch páprdovskejch slipáčích.Amityville série jde mimo mě a to úplně, remake s Reynoldsem jsem už před lety prozíval a chtěl jsem si dát první z prvních, ale 117 neskutečně dlouhých minut sem se šťoural nudou v prdeli a vrtal se přes mobil ve wikipédii.Hrozný herecký výkony, nuda, žádná atmosféra prostě nic.Znám pár starších kousků, které dokážou viděsit, ale tomuhle filmu jsem věřil jenom to, že je starej.Hrozná somařina a je až s podivem, kolik dílů série vzniklo a já si už žádnej nikdy nedám a to ani ten nejnovější co k nám v roce 2015 přilítne.Tahle látka mě prostě nebere, mix ďábla a duchařiny je divnej a kazí oba skvělý náměty přecházením od duchů k posednutí.Jediná dobrá scéna je vyhnání kněze a ten hlas.15%. ()

Reklama

fcreading 

všechny recenze uživatele

George a Kathy hľadajú miesto na zakotvenie a založenie rodiny. Ich sen sa splní a nájdu krásny dom pri pobreží. Ale o 28 dní neskôr ich morbídne a desivé udalosti donútia odísť... V priebehu týchto 28 dní rodina prechádza všetkými druhmi pekla miestnosti plné múch, démonických hlasov a červených očí. Čo sa tu v minulosti odohralo? Reálne alebo nereálne? Reálne, podľa skutočnej udalosti. Horor Amityville má všetky atribúty vynikajúceho nadprirodzeného príbehu o strašidelnom dome. Škoda len, že tvorcovia váhali trochu s nedostatkom charakterov. Ale inak špička v oblasti hororu 80 percent. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Rodina sa nasťahuje do strašidelného domu... Stuart Rosenberg remeselne zrežíroval šablonovitý a riedky scenár, v ktorom nechýba premena vnímavého tatka v psychopata so sekerou v ruke (The Shining), ani kňaz, bojujúci proti diablovi (The Exorcist). Obe tieto línie však šlapú na pol plynu a film je nezáživný a straaašne rozťahaný. Z hercov je nadpriemerný iba Rod Steiger v roli kňaza. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Jednej novembrovej noci, presne o 3:15, v roku 1974, vyvraždil dvadsaťtri ročný Ronald DeFeo Jr. celú svoju rodinu. Zobral brokovnicu a všetkých ich, rad radom, zastrelil v spánku, v ich vlastných posteliach. Po jeho vyčínaní zostalo šesť mŕtvych ľudí. Stalo sa to v krásnej, štýlovej vile, v jednej z najluxusnejších new yorkských, obytných štvrtí. Zhruba rok po týchto udalostiach sa do domu nasťahuje George Lutz so svojou rodinou. Po krátkom čase sa mu začne dom prihovárať a meniť jeho osobnosť. Vila číslo 112, na Ocean Avenue, na Long Islande je pekelnou bránou, žije temným životom, sídlia v ňom démoni, je v ňom koncetrované Zlo. Je to moja najobľúbenejšia filmová adaptácia príbehu známeho ako "The Amityville Horror". Nie je to žiadna efektami nabitá duchárčina, ako to predviedli autori remakeu tohto titulu z roku 2005. Toto je kvalitný, atmosferický, okultný horror, aké sa dnes už žiaľ netočia. **** ()

Galerie (82)

Zajímavosti (25)

  • Ve Finsku film vyšel pod názvem For God's sake, get out of there!. (Chatterer)
  • Snímek byl natočen za sedm týdnů. (Chatterer)
  • Když seržant Gionfriddo (Val Avery) jede za otcem Bolenem (Don Stroud), je na jeho SPZ napsán rok 1979, kdy se film natáčel, místo roku 1975, kdy se odehrává příběh. (hansel97)

Související novinky

Další Amityville horor na cestě

Další Amityville horor na cestě

19.06.2019

Když vezmeme v potaz i televizní snímky, vzniklo dohromady 23 filmů založených na knize Horor v Amityville od amerického spisovatele Jaye Ansona. Přidejte dokumenty a číslo ještě vzroste. Tenhle… (více)

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

30.06.2009

Samozřejmě v remaku. Hollywoodská studia už vyzobala snad všechny slavné hororové série, teď půjdou i po těch méně slavných. Americký vlkodlak v Londýně je sice žánrovou klasikou, ale zůstal spíš v… (více)

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

A další předělávka

A další předělávka

11.02.2005

Specialista na filmovou akci Michael Bay nasměroval svou produkční společnost na konkurenční žánr. Po předělávce Texaského masakru a vedle jeho připravovaného prequelu, si pod svou záštitu vzal také… (více)

Reklama

Reklama