Reklama

Reklama

Obsahy(1)

On je ženatý, ona je vdaná. Mají si tolik co říct... Jack Lemmon a Catherine Deneuveová v americké romantické komedii. Řadový newyorský obchodník Howard Brubaker (Jack Lemmon) je čerstvě povýšen na vedoucího investičního oddělení, avšak ve skutečnosti není v práci šťastný. Zrovna tak se trápí v manželství s odtažitou ženou Phyllis. Na bujarém firemním večírku pozná krásnou Pařížanku Catherine (Catherine Deneuveová). Oba spolu ze snobské party odejdou a stráví ve vší počestnosti noc ve městě. Ukáže se, že Catherine je manželkou Howardova šéfa. Navzdory nesmírnému bohatství také není v manželství šťastná. Přestože oba pocházejí z úplně jiných poměrů, mají si hodně co říct a s přibývajícími hodinami začnou jeden druhého přitahovat. Nakonec se dohodnou, že opustí své dosavadní životy a odjedou spolu do Paříže. Do odletu letadla však zbývá celý den. Den, ve kterém se dostanou ke slovu námitky a pochybnosti... (Česká televize)

(více)

Recenze (18)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Túžba vymaniť sa z manželskej rutiny bez lásky je v tomto filme podmienená jednorozmernými figúrkami partnerov hlavných hrdinov. Nepravdepodobnosť takéhoto scenára majú zachrániť herci a čiastočne sa im to darí. Na druhú stranu je divné, že Lemmon a Deneuve sa tomu upísali a divák si povie, že ich spárovanie je jedinou príčinou vzniku filmu. Ale minimálne jeden fór potešil, ožratý právnik je pod vplyvom alkoholu totiž absolútne úprimný. Hovoriť ho nebudem, je jednym z mála dôvodov, prečo Deň nie je úplnou stratou času. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Bohužel zklamání. Nabité obsazení bohužel nezachrání chatrný scénář plný nelogického chování postav a chudý na řízné dialogy, které od komedie s Jackem Lemmonem v hlavní roli čekáte. Lemmon je standardně dobrý v typické roli zakřiknutého manžela, Catherine Deneuve v roli jeho "múzy", kvůli které opouští rodinu, působí chvílemi poněkud prkenně a na jejím ostýchavém výkonu je znát, že si nebyla svou angličtinou jistá v kramflecích. Trapnou opileckou scénu Jacka Westona a Harveyho Kormana místo smíchu vaše ústa spíše prozívají. Hudba Marvina Hamlische a Burta Bacharacha výsledný dojem nezachrání. 30% ()

Reklama

Ferguson 

všechny recenze uživatele

Tento film není ani romantický, a už vůbec ne komedie. Píše se rok 69 a toto je příspěvek do revoltujících filmů. Cestu ke svobodě ale nemá na svědomí ani Absolvent, Půlnoční kovboj nebo borci na Harleyích, nýbrž usazený ženatý investiční bankéř ve středním věku a vdaná panička jeho šéfa. Snaha o nový život není ani romantická ani humorná, ale to o více uvěřitelná. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nepříliš zdařilý film, který zaujme nanejvýš výkonem krásné Catherine Deneuve - ve scéně, kdy si u piana střihne v rodné řeči jakýsi francouzský popěvek, se srdéčko tetelí blahem. S - o 18 let starším - Jackem Lemmonem však tvoří bohužel dvojici více než nesourodou - on je nudný šedivák, který se krčí ve stínu dřívější slávy legendárních komedií BYT a NĚKDO TO RÁD HORKÉ, a jen těžko mu můžete věřit, že zrovna s ním by taková krasotinka všeho nechala a utekla od manžela. Vždyť se spolu ani nevyspí, celý jejich vztah je nesmírně povrchní a cudný, nic o sobě nevědí, a jejich touha všeho nechat a být aspoň jednou spontánní vyznívá spíš jako zoufalé gesto někoho, kdo si nechce přiznat, že už je na to vlastně tak trochu pozdě. Film mě bavil hlavně v první - řekněme romantické - části, kdy se hodně zaměřuje na vykreslení dobové atmosféry New Yorku na sklonku 60. let a sbližování ústřední dvojice postav. Ve chvíli, kdy končí jejich společná noc a děj se přehoupne více do komediální roviny, už má pozornost polevila a film mě tolik nebavil - nepřišel mi jednak vtipný, a jednak mi nakonec bylo jedno, jak to skončí, hlavně ať už to nějak skončí - jak smutné. Kdybych měl hodnotit jen první část, neměl bych problém jít na 4 hvězdy, druhá půle filmu ale bohužel můj dojem stáhla dolů, a tak jednu hvězdu strhávám. Za sebe nemám problém napsat, že APRIL FOOLS je čistě průměrný dobový film, který po těch letech snad už ani za vidění nestojí, škoda. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jack Lemmon opět předvedl svůj komediální um. Příběh je však tentokrát pojat poněkud umírněněji a daleko více vážněji. Přesto je znát klasická stopa realizace na svou dobu typických komedií, kde je dějství patřičně zamotané a mírně ztřeštěné. Mezilidské vztahy hlavně manželské a milenecké byli odjakživa vděčným tématem. Dokázalo se z toho vyždímat kdejaká etuda. Na dnešní dobu může připadat snímek nudnější, ale se silným příběhem. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama