Reklama

Reklama

Odvrácená strana měsíce

  • Německo Die dunkle Seite des Mondes (více)
Trailer

Úspěšný právník Urs je příkladem a hvězdou své profese. Má krásnou kariéru, krásnou a perfektní ženu, krásné a drahé auto, konto naplněné penězi. Sebevražda jeho kolegy s ním ale otřese, vždyť on taky žil takhle skvělý život. Potkává krásnou dívku, která vyznává alternativní způsob života a zúčastní se experimentu s halucinogenními houbičkami. Změna života je ale drastičtější, než se dalo čekat. Drogový experiment v něm uvolní syrové lidské pudy a na povrch se dostane jeho odvrácená strana. Urse ovládne potlačovaná agresivita a dostane se zcela mimo kontrolu. Civilizovaný právník se promění v člověka hnaného instinkty a v nevypočitatelného zabijáka. Utíká do lesů, na stopě už mu je ale policie a také pomstychtivý protivník. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Odvrácená strana měsíce, jak už tento nesouvisející název napovídá, je tak trochu póza skrytá za pojednáním o "volném pádu" úspěšného právníka. Tohle jednoduché klišé už všichni známe. Korporace, halucinogeny, vlci, lesy, jeskyně, temné pudy, všemožné odvrácené strany a podobné mysteriózní šablony pak nahrazují seriózní a smysluplnou anamnézu hlavního hrdiny, o kterém se tak nedozvíme zhola nic. Celý snímek, prost uvěřitelného příběhu, se proto stává jen jakousi soustavou na sebe naskládaných estetických prvků a zkratek s vycizelovanou atmosférou. Nic víc. Na druhou stranu však musím přiznat, že jsem ho dal jedním dechem, což nemívám ve zvyku. 63% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Stačí pradávný pohanský rituál a všechno je jinak. Urs se dotkne temnoty a jeho cesta se stočí přímo do pekla. Zvláštně magický působivý psychotriller s vynikající vizuální stránkou a temnou hudbou, která navozuje patřičnou atmosféru. Les, skály, barevné stromy, mlha, houby a vlk. Smrt Skřítka je počátkem. Urs se stává nedobrovolným houbařem, aby zachránil sebe, ale i ostatní. Je nositelem zkázy, avšak snaží se o nápravu. V patách mu však kráčí lovec, co nezná slitování. Kontrast města a přírody. Dva světy. Jen na konci jsem čekal vlka... Výborný Bleibtreu a chladný Prochnow jsou zárukou kvality. ,,Čím déle budeš váhat, tím déle bude trpět." ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Števko Rick sa chcel zahrať na Larsa von Tiera. Našťastie a narozdiel od svojho asi vzoru, vymyslel sympatickú hlavnú postavu s ktorou som sa stotožnil, nešklbal som pri filme kotlety a hlavne neboli tu žiadne skurvené hovoriace líšky. Celkovo to má hlavu a pätu, pohnutý dej a výborne napísané postavy. A hlavne, čo k tomu treba povedať, neberte drogy. Veľa. Naraz. 3 z 5 ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

Vizuálne veľmi pekné najmä zábery s prírody sú priam magické až "psychadelické". Hudba bohužiaľ len ako doplnok čo je škoda,aj keď vrcholná koncová scéna je vyzbrojená fakt veľmi chytľavou skladbou, ktorá sa však dala ešte viac vykradovať, avšak skladateľ to asi videl inak. Z môjho pohľadu je to rozhodne dráma a nie thriller a tak sa na to treba aj nachystať a potom film pre diváka vyznie tak ako má. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

I když je to v konečném důsledku vlastně klasický příběh doktora Jekylla a pana Hyda, tak se mi to v tom německém podání prostě líbilo. Násilí je zde prezentováno způsobem, který dovede hodně zamrazit, což mi v dnešní době přijde pořád překvapující vzhledem k tomu, co se děje kolem nás. Trochu jsem čekal ale větší myšlenku v závěru. ()

Galerie (18)

Související novinky

Egon Schiele, Anne Franková

Egon Schiele, Anne Franková

19.10.2016

Bezmála čtyři desítky filmů od historických dramat, přes thrillery, žánrové a artové filmy až po komedie nabídne již příští týden festival DAS FILMFEST. Přehlídka německojazyčných filmů odstartuje ve… (více)

Reklama

Reklama