Reklama

Reklama

Karel Svoboda: Šťastná léta

  • Slovensko Karel Svoboda - Šťastná léta
Trailer

Obsahy(1)

Filmový dokument o českém hudebním géniovi - Karlu Svobodovi natočil jeho syn Petr Klein Svoboda. Dokument sleduje život slavného skladatele očima jeho syna. Známého autora oblíbených písní poznáme blíže než kdy před tím. Uvidíme oficiální archivy, ale i ty, které zůstávaly dodnes veřejnosti skryté. Součástí dokumentu jsou i unikátní záběry z domácího videa, kde uvidíme, že pracovní život a ten soukromý byly pro skladatele zcela prolnuté. Mezi pozvanými hosty uvidíme Karla Gotta, Helenu Vondráčkovou, Theodora Pištěka a další hvězdy české i světové kultury. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Vzorové zpracování přípravného materiálu pro možný dokument o Karlu Svobodovi, zhruba tak lze označit synovu práci a její mezivýsledek. Lze to přirovnat k edici korespondence např. Boženy Němcové, bylo by však nutné pracovat na pramenných poznámkách; za 20 - 30 let tomu nikdo nebude rozumět. Je však nutné ocenit synovskou lásku a kvalifikovaný a opravdu profesionální výběr dobových materiálů. Rozhodně bych to nezatracoval. Karel Svoboda byl semaforsky rozdychtěný nesporně světový hudebník a skladatel, Rudolf Friml naší doby. Řeč závěrečných titulků je v tomto ohledu alespoň pro mne nesporná. ()

hrosiik 

všechny recenze uživatele

Pro rodinu, přátele a okruh blízkých lidí to má jistě jinou hodnotu než pro veřejnost. .Tvorbu Karla Svobody mám ráda, není to jen nějaká hudba a text, ale on jim dokázal vdechnout opravdu život, který nenechal vaše emoce chladné.. Cirkus Humberto pro mne bude vždy TOP srdcovka! Spíše než dokument, kde by se člověk dozvěděl nějaký aha moment to je taková vzpomínka v subjektivním podání jeho syna.. Domácí záběry mohly být skutečně ušetřeny.. ()

Reklama

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Dokument určitě není tak dobrý jako ten s Jiřím Suchým. Přesto jsem šel s hodnocením dost vysoko. Tohle bylo citlivé téma. Karel Svoboda byl v tom co dělal jedinečný a já byl jeho velký fanoušek. Vlastně pořád jsem. Tvorbu poměrně dobře znám, ale jeho život jsem neznal. Bylo fajn se dozvědět jaká byla jeho první žena a nebo nějaké zajímavosti na přímo na pana Svobodu. Na Karlové Svobodu a Gotta nejde zapomenout. Velké díky za vše. 8/10 ()

Honzeek95 

všechny recenze uživatele

Velice povedený, originální dokument, plný unikátních (zejména osobních) záběrů Karla Svobody. Zdařilý a novátorský koncept jeho syna z dokumentu udělal takový rodinný dokument, ze kterého je cítit vřelost vztahu otec-syn. Přesto mě trošku mrzel zkratkovitý konec, kde bylo prakticky vynecháno posledních 15 let Svobodova života. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to příjemně důvěrné s mnoha amatérskými rodinnými záběry, které na mě působili z celého dokumentu nejsilněji. Jinak se nic moc neděje. Z umělcova postoje k životu si za poslední peníze objednat taxika mi naskakovala husí kůže. Přitom Svoboda byl rodinný typ. Pěkná je příhoda s Karlem Gottem na diskotéce v Německu , kde holky obletovali Karla pro jeho song Včelka Mája, který původně odmítal zazpívat , zatímco pravý autor hitu zůstal za Karlem nepoznán. V dokumentu je udělování Slavíků v roce 1966, kde vítěz byl pozván na sjezd pořadatelského Svazu socialistické mládeže. Vůbec vzrušující 60. léta baví nejvíce. Záběry z osla padesátin Karla Svobody s mnoha tvářemi jsou unikátní. (Miloš Kopecký,Jiří Bartoška, Luděk Sobota, Jiří Korn aj.). Přátelé o Svobodovi říkají, že vždy trpěl velkou trémou. V dokumentu mi chybělo rozvedení mistrova druhého manželství a smrtelné nemoci jeho dcerky. V závěru se dostavují motivy Svobodovy únavy životem a stáří bez nějakého umělého dojímání. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama