Reklama

Reklama

Mobilizace Luboše Dobrovského

(TV film)

Obsahy(1)

Život Luboše Dobrovského je velkým příběhem 20. století. Dokumentární vyprávění časově zasahuje do dvou totalit - nacistické a komunistické - do období první republiky i do svobodné éry po roce 1989. Novinář, disident a politik, ale také překladatel z ruštiny a polštiny zasáhl významným způsobem do historie naší vlasti. Působil v letech 1990-92 jako československý ministr obrany, v letech 1992-96 byl kancléřem prezidenta Václava Havla a v letech 1996-2000 českým velvyslancem v Ruské federaci. Působil jako redaktor zahraniční redakce Československého rozhlasu a dopisovatel v Moskvě. Kvůli aktivitám na „nesprávné straně“ skončil za normalizace v dělnických profesích a působil v disentu. Stal se jedním z prvních signatářů Charty 77. Po roce 1989 vstoupil do vysoké politiky, kde nebývale energicky zhodnotil tyto své osobní i profesionální zkušenosti. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Snaha o kultivovanou formu se vyrušuje se zřetelnou obsahovou prázdnotou; lze vznést oprávněně otázku, zda to není spíše mobilizace Václava Havla orientovaná na soubor dat spjatých s konvenčními službami Luboše Dobrovského pro Havla. Tedy, že dokument je vlastně povážlivým nedorozuměním jeho názvem počínaje. ()

Peddro odpad!

všechny recenze uživatele

Závěr naprosto znehodnotil zajímavý dokument. To, jak tam glorifikují pana prezidenta Havla a nenávidí pány prezidenty Klause a Zemana a premiéra Babiše, je ubohý projev malosti. Tento pořad je oslavou progresivismu a útokem na konzervatismus. Ubohost, hnus a tendenční propagandistická hanebnost. Autory hluboce pohrdám a považuji je za absolutní lůzu.... ()

Reklama

Reklama