Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Americký režisér Stuart Rosenberg je u nás známý především jedním ze svých raných filmů, dramatem z vězeňského prostředí Frajer Luke (1967). Snímkem Brubaker se k této tematice po letech opět vrátil. Jeho hrdinou je idealistický ředitel věznice Henry Brubaker, ztělesněný Robertem Redfordem, který přichází zreformovat nechvalně proslulou věznici, v níž bují korupce a vládne násilí a zvůle. Snahy nového ředitele o nápravu však brzy narazí na zájmy místních ctihodných občanů... Snímek, který byl uveden i v československé filmové distribuci, se dočkal nominace na Oscara v kategorii nejlepší scénář. V jedné z rolí se ve filmu objevuje tehdy ještě nepříliš známý Morgan Freeman. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Zet

Zet (hodnocení, recenze)

Ten ceskoslovensky plakat (galerie/plakaty) je jak z nejakeho hororu :-)

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Tak s Cold Hand Luke-om sa to neda porovnavat. Prave som to dopozeral, koment najblizsie, ale u mna asi ledva ledva 4 hviezdy

KIT.HL

KIT.HL (hodnocení, recenze)

V českém znění: Petr Oliva - Robert Redford (Brubaker), Jiří Zahajský - Yaphet Kotto (Dickie), Hana Maciuchová - Jane Alexander (Lilian), Zdeněk Ornest - Murray Hamilton (Deach), Ladislav Županič - David Keith (Larry Lee), Jiří Klem - Morgan Freeman (Walter), Ladislav Mrkvička - Matt Clark (Purcell), Václav Postránecký - Tim McIntire (Huey), Josef Patočka - Richard Ward (Abraham), Michal Pavlata - Jon Van Ness (Zaravska), Jiří Bruder - M. Emmet Walsh (Woodward), Stanislav Fišer - Albert Salmi (Poke), Jarmila Švehlová - Linda Haynes (Carol), Boris Rösner - Everett McGill (Caldwell), Svatopluk Skládal - Val Avery (Wendel), Vladislav Beneš - Ronald C. Frazier (Willets), Jiří Prager - David D. Harris (Spivey), Jan Schánilec - Joe Spinell (Birdwell), Oldřich Vlach - James Keane (Pinky), Vlastimil Zavřel - Konrad Sheehan (Glenn), Pavel Soukup - Nathan George (Edwards), Ivan Richter - Dan Blakely (Jerome), Miloš Hlavica - Lee Richardson (Renfro), Jan Vlasák - John McMartin (Hite), Ladislav Krečmer (strážný), Alexander Hemala (hlasatel televizní reklamy), Mirko Musil (člen vězeňské komise), Eva Jiroušková (členka vyšetřovací komise), Ferdinand Krůta (skupinář), Martin Stropnický, Petr Pelzer, Otto Lackovič, Radan Rusev, Pavel Rímský, Miroslav Saic, Jiří Zavřel (vězeň) + (úvodní titulky ČST) a další.

Překlad: Jiří Lexa
Dialogy: Zdeněk Štěpán
Dramaturgie: Věra Pokojová, Boris Adamec
Zvuk: Zdeněk Hrubý
Střih: Jiří Šesták
Asistenka režie: Drahoslava Pešulová
Vedoucí výrobního štábu: Jiřina Finková
Režie č. znění: Zdeněk Hruška st.
Vyrobila: Hlavní redakce pořadů ze zahraničí ČST Praha, r. 1986

Aqualung

Aqualung (hodnocení, recenze)

Slušně udělaný film.Na protagonistu nicméně docela průměrný.Odvíjí se to podle zaběhlého a notoricky známého schematu.Čistý jedinec, který mění zaběhlý zrůdný systém.Myslím, že bychom našli styčné body, ale jen minimum, s Fomanovým Přeletem.Nicméně člověk se při sledování nenudí.

mirmas

mirmas (hodnocení, recenze)

Toto dielo sa dá pozerať 5x po sebe a čo sa týka svojej doby a spracovania, včetne podmienok väzníc v štátoch ,je u mňa jedným z najlepších väzenských drám. Nad hodnotením som nepremýšľal ani sekundu.

Sir Vagas

Sir Vagas (hodnocení, recenze)

Zachytil jsem to na STV2 29.7 SU ZVĚDAM PO SHLÉDNUTÍ OHODNOTÍM TEĎ JE 23:30 TA ZA 2 Hodinky mír

Jolinar

Jolinar (hodnocení, recenze)

tenhle film mě fakt nevzal ... Redford sice za jedna, ale prostředí věznice mi nesedělo ...vadilo mi, že se z věznů dělají andílci a chudáci ... a to tleskání na konci ... trapný ... škoda

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Reklama

Reklama