Reklama

Reklama

Mladá vedkyňa Meng Li (Hannah Quinlivan) vynájde špičkový systém varovania pred sopečnými výbuchmi a vracia sa na tropický ostrov, kde tragicky zahynula jej matka, v nádeji, že sa jej podarí zabrániť ďalším úmrtiam. Na ostrove sa teraz nachádza jediný sopečný zábavný park a letovisko na svete, ktoré vymyslel jeho bezohľadný majiteľ Jack Harris (Jason Isaacs). Čoskoro vypukne chaos, keď doteraz spiaca sopka začne hrozivo dunieť. Nastáva strhujúci boj s prírodou o záchranu holých životov, zatiaľ čo zo sopky prší ohnivý dážď, ktorý spôsobuje smrtiacu skazu... (TV Markíza)

(více)

Recenze (38)

Derek 

všechny recenze uživatele

greenland s gerardom butlerom nijako extra nepacil (asi i preto ze som skorej ocakaval nieco ako od emmericha), ale v porovnani s touto cinskou produkciou je to oskarove dielo. cinania sa snazia a dokoncal zlanarili i byvaleho akcneho ackara simona westa (ale od jeho prvotiny con air to ide s nim, co sa tyka kvality akcnych filmov, rapidne dole). cinska produkcia sa snazi a kopiruje holywoodsky vzor kde sa da, ale vysledok je len "made in china" a to v tom najhorsom slova zmysle. k hereckej zostave sa ani netreba vyjadrovat, lebo az na jason isaacsa (ktory asi potrebuje peniaze na novy bazen) je to tristne... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Čína si natočila přestřelenou sbírku klišé katastrofického žánru která naštěstí aspoň v této rovině funguje jinak je všechno ostatní na pěst a úvodní půlhodina k nepřežití. Pak se naštěstí rozjede smršť šílených katastrofických efektů ve světle kterých blednou všechny přehnaný superhrdinský filmy. Čína má zjevně prachy na to aby se patřičně utrhla ze řetězu a aby byly všechny žánrový postupy dodrženy tak jim to pojistil zápaďáckej režisér Simon West. Opravdu nic co by tu do teď nebylo spíš naopak, ale to se dalo jen sotva čekat.55% ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Oproti nedávnému katastrofickému Greenlandu, naprosto přesný opak. Greenland byl velice komorní, prakticky bez akce, Skyfire je takovou horskou dráhou na objednávku čínské vlády. Jak už to tak u podobných filmů bývá (Meg, Mrakodrap) vše je určeno pro čínské publikum, takže je zde nonstop přepálená a nepříliš trikově povedená akce a neustále rádoby dojemné scény, které kvůli příšerným hercům nefungují. Jako jednohubka, se dá Skyfire celkem přežít, ale je na něm až moc viditelné, pro koho je určen. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak Simon Zapad sa nezda. Uz vybornym Con-airom 1997 som si myslel, ze ide o talentovaneho rezisera, co potvrdil roku 2010 Expendables. Teraz prichadza roku 2019 s dalsim filmom, o vybuchu sopky. Ono je to rezisersky na urovni, s perfektnymi dialogmi .. treba hlavne vydrazta prvych 30 - 40 minut, potom to uz ide. Pan zapad este nie je stary reziser, dufam ze o 9 - 10 rokov pride s dalsim fajnym filmom : 80 % ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Simon West po Con Air a Expendables 2 natočil svůj třetí nejlepší film tentokrát pro Čínu. Film má poměrně neotřelý nápad, kde na bývalé sopce postaví zábavní park pro lidi a zpočátku to opravdu působí jako prequel k Jurskému světu, dokud sopka nezačne opět řádit. Líbilo se mi, že všechny ženské hrdinky jsou modelovského rázu a upřímně hezčí Asiatky jsem já v životě neviděl, efekty jsou Hollywoodského rázu a vizuál a CGI je na velmi vysoké úrovni, což není pro Čínu úplně zvykem. Film má také slušné tempo, firebally z lávy létají téměř nonstop a destrukce jsou velkolepé. Není to sice film, ke kterému bych se někdy vracel, ale katastrofických filmů je jako šafránu a tenhle bych rozhodně zařadil mezi ty lepší. Příběh***, Akce****, Humor>Ne, Násilí>Ne, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra***, Napětí***. 7/10. ()

Galerie (194)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Malajsii. (ČSFD)
  • Během závěrečných titulků běží scény z natáčení. (Duoscop)
  • Když Wentao Li (Xueqi Wang) šplhá z auta zavěšeného ze skály, tak má ocelové lano pod sebou. V tom případě by ho ale lano muselo strhnout, když auto spadlo. To se ale nestalo. (Duoscop)

Reklama

Reklama