Reklama

Reklama

Mladá vedkyňa Meng Li (Hannah Quinlivan) vynájde špičkový systém varovania pred sopečnými výbuchmi a vracia sa na tropický ostrov, kde tragicky zahynula jej matka, v nádeji, že sa jej podarí zabrániť ďalším úmrtiam. Na ostrove sa teraz nachádza jediný sopečný zábavný park a letovisko na svete, ktoré vymyslel jeho bezohľadný majiteľ Jack Harris (Jason Isaacs). Čoskoro vypukne chaos, keď doteraz spiaca sopka začne hrozivo dunieť. Nastáva strhujúci boj s prírodou o záchranu holých životov, zatiaľ čo zo sopky prší ohnivý dážď, ktorý spôsobuje smrtiacu skazu... (TV Markíza)

(více)

Recenze (38)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

I když jsem z filmu viděl maximálně čtvrtinu čistého času (ty zbylé tři čtvrtiny jsem štítivě odvracel zrak a pařil na mobilu), nebrání mi to ani trochu v sepsání zasvěceného komentáře, kterým ho hodlám nemilosrdně sepsout. Nuže: Kitájci opět dostáli své pověsti bezskrupulózních filmových kýčařů; v hollywoodskosti překonali Hollywood, v bollywoodskosti Bollywood, ve slizkém sentimentálním patosu všemožné české "dojemné" filmosračky. Zatímco třeba Američani už podobné katastrofické "velkofilmy" zhusta pojímají se sebeironií a nadsázkou (viz třeba můj oblíbený kousek 2012), Číňani v téhle sopečné taškařici jedou na plné koule v naprosto zastaralém, smrtelně vážném katastrofickém stylu 70.-90.let, nadsázky, sebeironie, potažmo odlehčeného humoru naprosto prosti. Zmalovaná duchoprázdná slečinka v roli seismoložky a její seismologický otec alias geront-s-opičím-xichtem jsou páreček k pohledání, totiž k pozvracení. A prvoplánově "omračující" vizuálno a trikovno působí levně, vyčpěle a nudně, protože křečovitě a šablonovitě. Ale nepochybuju, že v Říši středu (i leckde jinde) si tahle hyperkomerční ohavnost najde početné a nadšené diváctvo. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Najzábavnejší katastrofický film s vybuchujúcou sopkou. Akurát musíme vydržať serióznu úvodnú polhodinu v ktorej sa zoznámime s postavami, aby nám na nich akože záležalo. Mne boli viacmenej ukradnutí, ale potom sa konečne rozpútajú trikové orgie solídnej kvality. Akčné scény sú natoľko prestrelené, že namiesto napätia vo mne vyvolávali salvy smiechu, ale rozhodne to nuda nebola. Určite za to môže aj zbesilé tempo. Najviac ma rozosmiala naháňačka v ktorej po všelijakých možných zákrutách auto prenasleduje zlovestná láva. Vtipný, či už chcene alebo nechcene je film dosť často. Výsledkom je príjemná katastrofická jednohubka. 6/10. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pokud na otázku co čekáte od katastrofického filmu odpovíte, že hlavně skvělý vizuál a trochu toho napětí, tak si Skyfire užijete. Simon West má evidentně nakoukáno jak od Ronalda Emmericha, tak Rogera Donaldsona. Vybuchuje mu to jedna radost, trikové efekty jsou na špičkové úrovni, takže mu nic nebránilo protáhnout všechny postavy přepálenou akcí, která prostě k těmto filmům patří. Přece všichni nenastoupí do člunů a jen tak neodjedou, ne? No a k čemu by byl katastrofický film, kdyby v něm nebyly postavy, na kterých bude divákovi záležet. Navíc tak pěkná katastrofa jakou je výbuch sopky, může posloužit i k urovnání nejednoho pošramoceného vztahu. A na vztahy jsou Číňani machři. Existuje vcelku slušná možnost, že to co se mi zdá být jako patetické ždímání emocí, na některé lidi, resp. Číňany opravdu funguje. Asi proto, že takovou mentalitu prostě mají. Nebo jsem cynické hovado. I to může být pravý důvod, proč nejsem Skyfire ochoten brát vážněji, než třeba Drtivý odpad a jemu podobné filmostrofy. Pro mě je Skyfire jen popkornová zábava, která se místy snaží být něčím víc...což je chválihodné, ale zároveň je to i důvod, proč nedám vyšší hodnocení. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Můj první čínský katastrofický film a hned povedená záležitost. Po korejském Pektusanu opět výbuch sopky, tentokrát na malém ostrůvku. Skvělé efekty a vizuál, ze začátku jsem si připadala jako v Jurském parku, jen bez dinosaurů :) Pěkně se na to koukalo, fajn postavy, kterým se dalo fandit, aby přežili, příběh odsýpal a nenudil. Silné 3,5*, ale na to abych šla s hodnocením ještě minimálně o půl * výš, by to chtělo něco málo navíc. Přeloženo. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Čína si natočila přestřelenou sbírku klišé katastrofického žánru která naštěstí aspoň v této rovině funguje jinak je všechno ostatní na pěst a úvodní půlhodina k nepřežití. Pak se naštěstí rozjede smršť šílených katastrofických efektů ve světle kterých blednou všechny přehnaný superhrdinský filmy. Čína má zjevně prachy na to aby se patřičně utrhla ze řetězu a aby byly všechny žánrový postupy dodrženy tak jim to pojistil zápaďáckej režisér Simon West. Opravdu nic co by tu do teď nebylo spíš naopak, ale to se dalo jen sotva čekat.55% ()

Galerie (194)

Zajímavosti (3)

  • Během závěrečných titulků běží scény z natáčení. (Duoscop)
  • Natáčení probíhalo v Malajsii. (ČSFD)
  • Když Wentao Li (Xueqi Wang) šplhá z auta zavěšeného ze skály, tak má ocelové lano pod sebou. V tom případě by ho ale lano muselo strhnout, když auto spadlo. To se ale nestalo. (Duoscop)

Reklama

Reklama