Reklama

Reklama

VOD (1)

Veterán z americké občanské války, který jezdí po celé zemi a přináší lidem zprávy ze světa, se vydá na nebezpečnou cestu přes Texas, aby osiřelé dívce našel nový domov. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (234)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Krásný film plný důležitých myšlenek. Tom Hanks to ani jinak neumí, a tak zase hraje na jedničku a westernové prostředí mu velmi padne, Paul Greengrass se tak trochu vzdal Paula Greengrasse a připomene se jen několikrát, ale vůbec to nevadí, protože příběh vypráví stoprocentně zručně a jakkoliv se dala například závěrečná čtvrthodina předvídat, stejně na mě zapůsobila přesně tak, jak to všichni plánovali. Jestli se vám (ne)líbil o něco melancholičtější The Homesman s Tommym Lee Jonesem, čekejte totéž od Zpráv ze světa. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Profesionálně natočené, spolehlivě zahrané a............a nic víc. V mnoha případech by to stačilo, ale od tandemu Greengrass-Hanks člověk zkrátka čeká něco výjimečnějšího. Vlastně jediné, co tady vyloženě zaujme, je povolání hlavního hrdiny, který se živí jako zprávař předčítající lidem noviny. A to je trochu málo. Vedle ústředního námětu s bílou dívkou vychovanou u kmene Kiowa tu sice je ještě několik vedlejších motivů, ale ty se nepodařilo příliš využít. Škodí i předvídatelnost, kdy se dá, s trochou nadsázky, vytušit každý další záběr. Dívat se na to samozřejmě dá, ale ten promrhaného potenciálu je silný. 60% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kto pozná tie Leone-ovské a Eastwood-ovské westerny, tak potešený nebude, tento film im nesiaha ani po členky. Kto chce moderný western, tak tiež nič. Skôr to pripomína pre mňa priemernú Skutočnú guráž, lineárny dej je malo pútavý, chýbajú tu poriadni zloduchovia, v podstate jediným plusom je prvá rola Toma Hanksa vo westerne a popasoval sa s ňou dobre. Ale jeho herecký výkon a takisto malého dievčaťa mne na pobavenie nestačil, nudil som sa. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Od Paula Greengrase jsem rozhodně nečekal poklidnou westernovou člověčinku. Dynamická režie s rozklepanou kamerou, tolik typická pro jeho tvorbu je pryč. Hanksův kapitán Kidd prostě čte město od města noviny a veze ke zbytkům rodiny osiřelé děvčátko, o které cestou za dolárkama zakopl. Akční scéna je tu přesně jedna a funguje bezvadně i když je nábojů pomálu, pokud pomineme úprk poblázněného koně nic dramatického se tu jinak nestane. Síla je ale ve finálním dialogu s kamarádem ze školy a v malých scénách kdy si holčička prozpěvuje při kartáčování koně. Hodně neobvyklý western, který nic moc nepřinese, ale ani nijak neurazí. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Film Greengrasse, kde vůbec není poznat, že to režíroval právě on. Pomalý, rozvážný a přízemní western, kde se toho nestane a nenamluví příliš mnoho. Nosná myšlenka sice sympatická, interakce dvou hlavních postav obstojná, ale senzace se nekoná. Střídmější a soustředěnější verze postapokalyptického The Postman s Costnerem, který tam chtěl všechno a víme jak to dopadlo. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Jedná se o Hanksův první film s westernovým žánrem. (SONY_)
  • Film byl natočen podle stejnojmenného románu z roku 2016, který napsala Paulette Jiles. (SONY_)

Související novinky

Co nového chystá režisér Paul Greengrass?

Co nového chystá režisér Paul Greengrass?

30.11.2023

Jsou tomu prakticky už tři roky od doby, kdy na Oscara nominovaný režisér Paul Greengrass vydal svůj zatím poslední celovečerní film, kterým bylo westernové drama pod názvem Zprávy ze světa s Tomem… (více)

WandaVision v lednu, Hanks na Netflixu

WandaVision v lednu, Hanks na Netflixu

13.11.2020

Přestože letos Marvel do kin neposlal žádný nový film, fanoušci komiksů už na nové příběhy z MCU nebudou muset čekat příliš dlouho. WandaVision, první seriál z tohoto univerza, totiž dorazí na… (více)

Reklama

Reklama