Reklama

Reklama

VOD (1)

Veterán z americké občanské války, který jezdí po celé zemi a přináší lidem zprávy ze světa, se vydá na nebezpečnou cestu přes Texas, aby osiřelé dívce našel nový domov. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (235)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Zase důkaz, že nejlepší filmy mají na ČSFD defaultně pod 70%. Paul se rozjel mimo komfortní linii do prérie, kde život je kruh a aby člověk mohl jít dál, musí si pamatovat. Jednoduchý, ale překrásně vystavěný a plynulými tahy kamery vyprávěný příběh, který člověk slyšel už stokrát, ale v podání dua Hanks - Zengel ho bude chtít slyšet znovu a znovu. Tichý komentář k rozvrácené Americe a potřebě laskavosti a přijetí odlišností možná nemá žádnou závratnou hloubku, ale je to určitě Greengrassův nejosobnější, nejintimnější a nejdojemnější počin, který mě svou prostou dobrotou přiměl místy věřit, že svět není v hajzlu. Smekám a miluju to. ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Dokonalý příběh o putování, neb jak se dnes říká, road movie. Miluji vyprávění s dobrodružstvím na cestách a zde jsem si ho, v duchu lidskosti a spravedlnosti, užil skvěle. Nechápu poměrně rozpačité hodnocení, tohle je přívětivý film o cti a statečnosti stojící na stráži proti zlu. Nejsem rozhodně z těch, kteří opovrhují snahou dobra zvítězit nad protivenstvím. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Od Paula Greengrase jsem rozhodně nečekal poklidnou westernovou člověčinku. Dynamická režie s rozklepanou kamerou, tolik typická pro jeho tvorbu je pryč. Hanksův kapitán Kidd prostě čte město od města noviny a veze ke zbytkům rodiny osiřelé děvčátko, o které cestou za dolárkama zakopl. Akční scéna je tu přesně jedna a funguje bezvadně i když je nábojů pomálu, pokud pomineme úprk poblázněného koně nic dramatického se tu jinak nestane. Síla je ale ve finálním dialogu s kamarádem ze školy a v malých scénách kdy si holčička prozpěvuje při kartáčování koně. Hodně neobvyklý western, který nic moc nepřinese, ale ani nijak neurazí. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Forrest Gump ve westernu? Proč ne, německé vlčí smečky ponorek jako kapitán amerického torpédoborce v Greyhoundu také skvěle rozháněl. Řeknu vám, že Hanks by mohl klidně hrát i prázdnou konzervu od sardinek a já už teď rovnou říkám, že by ji zahrál skvěle. Opět byl nekompromisní. Celý příběh byl skvělý a neskutečně syrový. Takhle to já rád. A taková Amerika tehdy byla.  Z koho jsem byl paf byla malá Helena Zengel. Tedy ten kdo vybíral herce do této role by zasloužil pochvalu! Typově naprosto úžasné stvoření! Řadu zdejších film nudil. Asi málo přestřelek, možná jim tam chybělo jako ve správný kombojce přepadení vlaku s poštou, přivázání Hankse k indiánskému kůlu smrti a jeho záchrana Oldšetrhendem. Asi. Jenže tohle spíše než western byla psychologická roadmovie. Nechci spojlerovat, ale já tedy nevim. Přežít asi slušně krvavej masakr celý rodiny a pak se učit žvejkat kůže a ve volnu dělat lapače snů z vás asi moc pozitivního človíčka neudělá. Jet pak s někým, kdy vás veze někam a vy nevíte kam a komu vlastně nerozumíte... Jak měla mít proboha Johana k němu nějaké silnější pouto? To se logicky objevuje až ve chvílích společného nebezpečí a boje o život. A já říkám prostě super. Právě to, že to nebyl Poklad na Stříbrném jezeře, ale pomalu plynoucí film o putování zemí zdevastovanou občanskou válkou, zemí, kterou táhnou přeživší zbytky indiánských kmenů do předem určených rezevací kde nebude co lovit ani jíst... Zemí, kde zastřelit někoho jen tak, uvázat někoho za nohu na provaz k zatlučenýmu kůlu, nebo alespoň znásilnit malou holku nebyl zas pro tehdejší lidičky zas až takovej morální problém... Skrze nekonečné míle prétiemi, kdy obzor nemá hranici a je jen stále stejnou čarou... Právě to dělá z tohohle filmu skvělou záležitost! Já dávám za 5 novinových článků ! * * * * * ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Short stories of the wild west. Greengras má režii v malíku a Hanks je pan herec, a spolu by dokázali prodat i čtení telefonního seznamu, takže jeho soubor příhod cestujícího předčítače nenudí vůbec. Ale taky v něm není nic víc, ani ty ambice na něco výraznějšího. Jen pár vyloženě random příhod z Texasu vzpamatovávajícího se z občanské války, rámovaných okoukaným příběhem smutného dědy který se sbližuje s antisociálním děckem. Takže docela příjemně odpočinkový western, ale zároveň asi nejslabší Greengrassův film - ne proto že by byl jakkoli špatně natočený, ale proto že není ani trochu zajímavý, a to je od jednoho z nejlepších režisérů současnosti docela zklamání. 7/10 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Film byl natočen podle stejnojmenného románu z roku 2016, který napsala Paulette Jiles. (SONY_)
  • Helena Zengel (Johanna) dabovala samu sebe v italské, německé, španělské a francouzské jazykové verzi. Konkrétně místa, kde hovoří anglicky. (Jirka_Šč)

Související novinky

Co nového chystá režisér Paul Greengrass?

Co nového chystá režisér Paul Greengrass?

30.11.2023

Jsou tomu prakticky už tři roky od doby, kdy na Oscara nominovaný režisér Paul Greengrass vydal svůj zatím poslední celovečerní film, kterým bylo westernové drama pod názvem Zprávy ze světa s Tomem… (více)

WandaVision v lednu, Hanks na Netflixu

WandaVision v lednu, Hanks na Netflixu

13.11.2020

Přestože letos Marvel do kin neposlal žádný nový film, fanoušci komiksů už na nové příběhy z MCU nebudou muset čekat příliš dlouho. WandaVision, první seriál z tohoto univerza, totiž dorazí na… (více)

Reklama

Reklama