Reklama

Reklama

Ve službě

  • Velká Británie Line of Duty (více)
Trailer 1

VOD (1)

Aaron Eckhart svádí neúprosný závod s časem v hlavní roli tohoto výbušného akčního thrilleru. Aby dosáhl svého vykoupení, vydává se zdiskreditovaný policista Frank Penny (Aaron Eckhart) na nebezpečnou misi s cílem vypátrat unesenou dceru náčelníka policie (Giancarlo Esposito). Její už tak mizivé šance na přežití rázem vezmou za své, když Penny udělá fatální chybu a zabije zvráceného únosce, jediné vodítko k odhalení místa, kde se dívka nachází. Poté, co se k němu připojí ambiciózní reportérka Ava (Courtney Eatonová), která zajišťuje živý přenos z pátrání, se rozpoutá hotové peklo, neboť na scénu přichází bratr mrtvého únosce (Ben McKenzie), lačnící po krvavé pomstě. (HBO Europe)

(více)

Recenze (91)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Jediný důvod, proč jsem tuhle béčkovou, televizní srajdu dokoukal, je slušné tempo od samého začátku. Jinak vše ve filmu jsem viděl už tisíckrát, akce průměrná, kdy se prostě vystřílí tuna zásobníků, ale ne a ne se trefit, na to už jsem prostě alergický. Aaron samozřejmě nejsilnější článek celé této show. Dvě * ať nežeru, ale už to nechci víckrát vidět. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Docela kontrast, když si vemu jako vážně se tvářila hudba a s jak vrcholovou demenci se potkal scénář. Ta jedna hvězda je za nechtěné komické vyznění celého filmu. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Uf. Až mi je ľúto Aarona, že je odkázaný hrať v takýchto polotovaroch, ktoré sú scenáristicky na úrovni nejakého Rusmi produkovaného filmu s Dolphom Lundgrenom. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $557,438▐ Strašní mišung, zas to bolo úplne pod akékoľvek očakávania. Každou pribúdajúcou minútou sa to viac topilo v banálnosti ako hrom, fakt zle béčko. /20%/ ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tyhle menší akční thrillery, co jsou jednou velkou honičkou s časem městskými ulicemi a la Cellular, 16 bloků nebo Premium Rush (a když se přesuneme za město tak Kidnap), mám rád. Stejně jako jejich velkorysejší verze v podobě Smrtonosné pasti 3-4 nebo 12 kol. Zápletka obvykle bývá jednoduchá, nějaký ten únos, pomsta nebo oboje, a záleží hlavně na postavách, peripetiích a tempu - postavám byste měli fandit, peripetie by vás měly bavit a tempo by mělo být svižné. Ačkoli plakáty k Line of duty tlačí jen Eckharta, film je buddy movie a dvojicí oldschool starší polda a online mladý civil připomene Smrtonosnou past 4, kde to vzájemné špičkování bylo o něco vtipnější. Scénář je dějově dost řídký, nastavovaný dlouhými, nijak zvlášť zajímavými akčními scénami a zbytečnými prostřihy do televizního studia, a peripetie vedoucí k cíli jsou nudné, záporák nevýrazný a tu a tam se někdo zachová vyloženě idiotsky, jako když hned na začátku pronásledovaný dlouho utíká před policií středem hlavní ulice. Film má naštěstí eso v sympaťáku Eckhartovi, který slušně hraje i běhá, rve se a narozdíl od Neesona v trojce Taken zvládne přeskočit plot v jednom záběru místo ve dvanácti. Jeho mladá parťačka balancuje na hranici otravnosti, ale nespadne za ni jako Selena Gomez v Getaway, a zamrzí, že Giancarlo Esposito, který zářil jako Gustavo Fring v Breaking Bad, tady nemá co hrát. Druhým velkým plusem je, že je to efektně natočené (pro začátek hodně kamerových přeletů nad ulicemi - a vrtulník cpou hodně i před kameru) a svižně sestříhané, a i když výbuchy jsou digi, přestřelka a la Nelítostný souboj a těch pár bouraček vypadají dobře. Takže blbě napsaný, ale slušně natočený thrillerový průměr. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jediný, kdo je tady ve službě, je Steven C. Miller. Zase stojí u rumpálu a ve vědru, v kterém už několikrát seděl Willis, spouští do studny plné sraček Aarona Eckharta.. Moudra trousící nanyny s on-line zpravodajstvím, kamera vypadající, jako by se zrovinka probudil zlom San Andreas a záplava momentů naplněných pitomostí a směšností (postupy policie, postavy cestující časem a prostorem, pře ústředního buddy(?) dua o mediální pokrytí, celá návštěva u padělatele dokladů či závěrečné výkopové práce). O náročnost policejní profese v rámci tlaku na okamžitá rozhodnutí se to otřelo jen lehce, ale chápu, že jít do toho hlouběji by tuhle genocidu mozkových buněk připravilo o plynulost.. Na dvě velmi slabé hvězdy to vytáhne lítost směrem k Two-Faceovi, kterému při přemýšlení jestli vzít roli nevyšel hod mincí.. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli je kariéra režiséra Millera u konce, ale ukazuje se, že když i babrák jako on dostane ke zpracování solidní materiál, tak se i se zjevně omezeným rozpočtem dá natočit solidní akční film s celkem originálním námětem. Ano nezapomeňte, že velký bratr nás vidí a je všude a tady se krásně ukazuje jakou moc mají v dnešní době média kdy je nadšenej lovec senzací s kamerou na každým rohu všechno se to propojí a jde to hned do éteru a pak může celá země sledovat v přímém přenosu svižnou jízdu jednoho vysloužilýho, ale pořád dostatečně akčního policajta až k celkem uspokojivýmu finále, který jsem pravda odhadnul nějaký ten čas dopředu, ale to nevadí. Samozřejmě, že výtky se najdou, jak je celý ten koncept filmu svěží a neokoukaný tak občas z toho vycházejí trochu dějové lapsy pár scén je přehnaných a uznávám, že někteří ti policajti co se nechají střílet jako zajíci se občas chovají extra idiotsky, ale čert to vem. Eckhart je dostatečně sympatický aby celý film v pohodě utáhnul. Jeho partnerka je taky celkem v pohodě a hlavně se mi líbila ta scéna kdy je slečna reportérka nekompromisně konfrontována se skutečnou realitou která vypadá trochu jinak než v televizi. Díky zběsilému tempu se pak od začátku do konce pořád něco děje a tak není prostor se nudit. Takže já dám spokojený lepší průměr, protože přeci jenom mám už to tak nastavené, že v dnešní době už mě těžce uchvátí jenom málo co, ale souhlasím, že ve své třídě je to rozhodně nadstandartní záležitost. Škoda, že se Miller a spol takhle nesnažili, když točili druhý Plán útěku.65% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(83%) Béčkový režisér Steven C. Miller konečně v mých očích natočil doposud nejlepší film, jaký jsem od něj zatím viděl. Viděl jsem tedy i s tímto zatím 6 jeho filmů. Budu je raději jmenovat v originále, a sice: Extraction (2015) – 2*, Marauders (2016) – odpad!, First Kill (2017) – 4*, Arsenal (2017) – odpad!, Escape Plan 2: Hades (2018) – 1*. Takže tu máme 2x odpad!, 1x 2*, 1x 1* a díky bohu 2x 4*. Firts Kill byl opravdu dobrý, ale tento jeho novinkový počin LINE OF DUTY je ještě lepší. Přesto to není zrovna běžný film a své kritiky jak se tak dívám, to mít bude. Zase mi to ale přijde přehnané – jako tyhle výtky. Tento režisér není zrovna nejlepší a nemá už vůbec dobrou pověst tím, jak katastrofálně pohnojil druhý Plán v útěku – to mu jen tak neodpustím. ALE, dnes si u mě Steven pár plusových bodů získal, takže asi vyhlásím příměří, POKUD natočí alespoň ještě 1 takový slušný snímek. ;) A nyní vážně, jak jej shrnout? Jak už jsem psal, není to zrovna běžný snímek. Je to dost zasazeno do dnešní doby, která je ovládaná internetem, médii apod. A tímto právě sledujeme odvážného policistu, který právě nemá moc dobrou pověst a snaží se zachránit unesenou dívku jeho nadřízeného policisty. K tomu mu chtě nechtě sekunduje mladá a iniciativní až amatérská reportérka. Svým způsobem to byl dost ujetý nápad a k tomu měl film i několik nelogických děr, které jsem ale nakonec nějak s přivřenýma očima akceptoval. Chvílemi to bylo přehnané, jak se vše točilo živě atd. Ale víc jsem na tomto béčku ocenil perfektní technickou stránku. Kamera se zpočátku klepala, poté se usadila. Přesto jsem si veškeré akční scény užil. Jednak byly tvořeny dlouhými pronásledovačkami. Hlavně ta úvodní byla zajímavá. Hlavní hrdina filmu dostával docela na frak. Poté po cca 49 minutě už tempo filmu neskončilo a začalo i dost intenzivní střílení a jedna bitka a naháněčka za druhou. Finále už bylo takové klasické, předvídatelné a poslední minuty? Klasický patos apod. Přesto to moc kritizovat nemůžu, bavil jsem se od začátku do konce. Ústřední policejní postava – Aaron Eckhart to zahrál dokonale. Potěšila i jeho netradiční doslova „parťačka“ Courtney Eaton. I jsem rád ve vedlejší nepodstatné roli uviděl i Dinu Meyer. Hudba byla taková optimální, dynamická – hodila se sem. V některých momentech i zafungují emoce (není jich tady dostatek tedy), ale přesto. Příjemné překvapení, ke kterému se ještě rozhodně vrátím. Jen tak dál Millere! A ne, že zase natočíš nějakou sračku! ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Akce mohla být všelijak super, to ale nepřekreje debilní zápletku plnou chyb a otravných postav. Chudák Eckhart. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na to, že to mal byť výbušný thriller tam hralo príliš málo moslimov, veď práve oni sú známi svojou výbušnosťou. Možno aj preto tomuto filmu niečo chýbalo. Určite tomu ale nechýbala stupidita. Napríklad je tam autonehoda, auto hore nohami, vnútri dvaja udia a všetci okolo len čumia, nikto sa ich nepokúša zo zakliesnenia vytiahnuť. Našťastie niektoré hlášky Aarona Eckharta vyšli a bočné postavy tiež boli dobré. Aj keď teplého černocha by som oželel. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nudný thriller, který se snaží působit děsně moderně, ale nudí a v akčních chvílích je spíše směšný než napínavý. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to zapomenutelný, ale podivně dívatelný policejní thriller. Až roztomilý, ale akční vzrušení a chemie mezi hlavními postavami chybí. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako jestli scénář vznikl v rámci nějakého workshopu mladistvých intelektuálů, tak dejme tomu, ale vážně se to brát fakt nedá. Tolik nelogičností, naschválů a pitomostí aby jeden pohledal. Dvě hvězdy dávám jen za lokace a kameru, jinak tedy... obtloustlý Aaron se tady snaží běhat, rvát a mít přitom stále kukuč naivního a věčně překvapeného chlapce, takže mu nic nežeru. Pak je tady puberťačka s kamerou, která si hraje na děsnou reportérku a používá k odposlechům nelegální techniku, aby mohla živě vysílat na TyTrubko, ale místo, aby ji někdo hned na začátku kopl do prd.ele, že tam nemá co dělat (protože pro poldu je jen přítěží a dokonce jednou dobrovolně vejde naprosto nelogicky vrahovi do cesty, i když chvilku předtím mohla v poklidu utéct), stane se mediální hvězdou a sklízí ovace a její vysílání přebírá velká televize, ó panečku, to je sukces! Hlavní padouch se taky chová jako debil - kdyby zůstal hodinu zalezlý, pomsta se mu povedla, ale on ne, on vjede gazíkem mezi poldy, kteří ho i v přesile ne a ne sejmout, a tak sejme on je - a furt dokola, poldové se prostě neučili střílet a trefit, ale čekají, až k nim podezřelé individuum dojde. Takže padouch se vlastně sám vydal poldům do rukou dřív, než jeho pomsta stihla proběhnout. A dopadne, jak si podle puberťáckého scénáře zaslouží. Jo, a nesmím zapomenout na lostomilého černouška s velkýma očima, který našemu poldovi Aaronovi děsně fandí a pak po celou dobu sleduje napnutě s kamarády vysílání z míst činu. Dějově taky nejde o žadnou Smrtonosnou past - nejdřív se honí jeden chlápek, pak se honí druhý chlápek a v průběhu honění se objeví / jsou nalezeny tři adresy, kam nejprve Aaron s puberťačkou a posléze poldové zajedou, aby se porvali s padouchem nebo našli kulové, a jelo se dál. A víte co? Ani za ty lokace to nedám, když tak o tom píšu, naštvalo mě to dost. Jedna hvězda stačí. Btw - nejdojemnější scéna, jak celé město rukama vyhrabává jeden hrob. Nejvtipnější scéna - padouch dopadne přesně tam, kam z vrtulníku před nějakou dobou dopadla kamera. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokud jednotlivé akční scény rozpitváte, tak je shledáte idiotskými, ale mají neskutečný říz a zběsilé tempo, takže i na první pohled viditelné neduhy se tu ztrácejí. Totéž platí i o chování postav, které místy působí směšně a nelogicky, ale na druhou stranu film nepostrádá ani záměrný vtip, takže i tady je jaká si rovnováha. A líbilo se mi cosi jako zastřešení, kdy amatérská reportérka vše snímá v přímém přenosu, což se ukáže do jisté míry jako zásadní. Herecky je vše oukej a Eckhartovi role řízného policajta sedla jak p*del na hrnec. Béčko jak má být. 65% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvorný kurvič Willisovej kariéry sa hecol a výnimočne zo seba nevyprdol sračku ale riadne hustý oldschooový akčniak, ktorý si tématicky čerpá z filmov ako sú Cellular a Speed. Nesúrodé ale veľmi dobre funkčné duo oldschoolový polda a youtuberová žurnalistka sa snažia vo vytýčenom krátkom čase nájsť ukrytú obeť, kým jej nedôjde vzduch. Lenže popritom po nich ide jeden z únoscov, ktorého brata polda zabil na začiatku. A zbesilá naháňačka naprieč celým mestom plná prestreliek sa môže začať. Ako som spomínal nesúrodé du ofunguje perfektne a ich komické dialógové výmeny nepôsobia nasilu a sú fakt vtipné. S poldom sa hneď stotožní každý fanúšik akčniakov z 80/90 rokov. No a youtuberka je tak akurát otravná, aby ste mali radosť, keď sa jej prihodí niečo zlé, ale zároveň vás neiritovala každá minúta, keď je na scéne. Práve naopak. Postupne jak sa v teréne mení si vás získa. Záporák je tiež adekvátny drsniak so zmysluplnou motiváciou, ktorá je síce predvídateľná, ale to je dobre. Aspoň sa film vyhne zbytočným šokujúcim pointám na efekt. Takisto akcia je skvelá. Zopár naháňačiek, sem tam cool karambol, zmysluplné prestrelky, ktoré len v pár záberoch kazí očividné CGI, a aj niekoľko prehľadných a pôsobivých bitiek s takou tou praktickou choreografiou v ktorej sa krútia ruky a snažia sa súpera znehybniť. Neviem koľko film stál, ale konečne sme dostali béčko, ktoré nepôsobí podfinancovane a zároveň je kompetentne natočené po každej stránke. Z filmu po celý čas cítiť, že sa všetci zúčastnený snažili naplno. Takže s radosťou ich snahu ocením spokojným hodnotením. Je to stokrát lepšie ako Bayov bordel za 150 mega alebo nudný gorefest jedného starého deda. 8/10. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Skvělé akční scény. Jsou i výborně nasnímané, sestříhané - C. Miller a jeho skvadra stříhačů, nevím teda zda to stříhal jeden, nebo více lidí - dovolují Aaronovi vyniknout. Tedy, ten cápek v tomhle filmu dostal solidně zabrat. V každý akční scéně to vypadalo, že je on. Přeskakuje ploty, skáče z oken, řídí auta, účastní se bitek. Ten cápek podal naprosto fenomenální výkon a stíhá odevzdávat kvalitní herectví. To mě fakt dostalo. Je zde nespočet solidních soubojů s civilní choreografií, Rkové přestřelky s dobrým nazvučením a pár honiček. Ale pro mě film zabijí ta stupidní postava tý jůtuberky a veškeré scény, kde média jsou nacpaný. Veškerý ty dotykový mobily, tablety..strčte si to do háje. Totálně mi to rozbilo film. Je to nesnesitelný a díky tomu je i plno scén až nechtěně komických a předvídatelných. Mohl to být perfektní, dynamický akční film. Takhle je to jen další výblitek, na kterej chci zapomenout. ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Teda nevím... Na jednu stranu je to fakt slušný akční béčko s parádní (!!!) akcí. A na druhé straně je to nehorázná infantilní kravina pro mileniány (asi od mileniánů) ... Jako kolikrát mi hlava nebrala, jestli je to míněno vážně nebo je to všechno jedna velká prdel. Fakt wtf film, na kterej se dobře dívá, fakt ten film doporučuju ho vidět, ale na druhou stranu se budete válet smíchy nad jeho trapností a "postmoderní" ujetostí jako u mých YouTube z dvapatnáct... 😂 Možná byli tvůrci do jednoho tak vyndaní jako já tenkrát, jinak si to nedovedu vůbec vysvětlit... ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Kariéra režiséra Stevena C. Millera je oficiálně u konce, protože nic lepšího už v životě nenatočí. Jasně, má to svý mouchy, ale v rámci podobných béčkových akčňáků, určených převážně na bluray a VOD je tohle naprostá špička. V podstatě je to taková Nebezpečná rychlost, ve který místo autobusu sleduje divák sprintujícího sympaťáka Eckharta, kterej ani na vteřinu nesleze z plátna. Kupodivu je fajn i jeho parťačka, se kterou má několik fakt vtipnejch dialogovejch výměn. Film má navíc naprosto ďábelský tempo a přehledný akční scény. A závěr na hřbitově má akorát tu správnou dávku patosu a zároveň sebeironie, aby to nebylo debilní. Line of Duty je naprosto příjemný a nečekaný překvapení, u kterých si člověk uvědomí, že je fajn sledovat v hlavní roli normálního chlapa a ne kokota v kostýmu superhrdiny. ()

Reklama

Reklama