Reklama

Reklama

Anguish

  • Velká Británie Anguish
Trailer 1

Obsahy(1)

Opustiť svojho otca a presťahovať sa len so svojou matkou je vždy ťažké. Presvedčí sa o tom aj Tess (Ryan Simpkins), ktorá navyše už odmalička trpí halucináciami a depresiami, ktoré ju nútia k neustálemu užívaniu liekov a cestovaniu po nemocniciach. Po príchode do nového mesta sa jej halucinácie výrazne zhoršia. Stále ťažšie rozoznáva rozdiel medzi predstavami a realitou, a to napriek tomu, že užíva silné lieky. Keď sa dozvie, že v meste nedávno pri tragickej nehode zomrelo dievča, začína si uvedomovať, že si ju možno Lucy vybrala ako spôsob, aby odoslala svoj posledný odkaz do sveta živých. (Marceloo)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (20)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Solidně natočená i zahraná posedlá duchařina, na které si nejvíc cením znepokojivé atmosféry, která celý film provázela od začátku do konce. Jenže svým způsobem to byl i kámen úrazu, protože film si vyloženě říká o to, aby do toho Mallhi občas šlápnul nějakou lekačkou nebo mrazivějším momentem, ale to se bohužel nestalo a ten všudypřítomný neklid začal ztrácet na přitažlivosti. Nicméně jako debut určitě obstojné, takže jsem zvědav, co bude dál. 60% ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Pokus o originální duchařinu tak trošku nevyšel. Na celém filmu je problém ten, že tvůrci mají myšlenku, kterou se chtějí vydat, ale absolutně si neví rady, jak ji uchopit. Celou dobu se pokoušejí o duchařinu, která postrádá hororové tempo. Je zde velmi málo momentu, které potěší a budování napětí úplně chybí. Samotný příběh není špatný, ale pokud se jej člověk rozhodne vnímat jako horor, tak se zklame a unudí.....4/10 ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Sú príbehy a sú spracovania. Anguish má dobrý príbeh a dobré spracovanie, ale práve to spracovanie sa nehodí na príbeh, ktorý chce vyrozprávať. Viac ako art house horror je to dráma, ktorá je nakrútená hororovým štýlom, no netuším prečo. Je niekoľko spôsobov, ako bolo možné ten (inak zaujímavý) príbeh nakrútiť. Taký samoúčelný experiment. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Bude-li se někdo na tenhle film dívat jako na horror, bude myslím právem zklamaný. Anguish je totiž především softokultní a softspiritistický romanťák pro ženské, hlavně pro týnky, nic víc. Ale ani nic míň! A já sice nejsem ženská, natož týnka, ale bavil mě taky. A hodně. Žádná podbízivá líbivost, žádná laciná melodramatičnost, zato hodně slušná nekomerční nízkorozpočtovka. Ne snad přímo temná, ale určitě příjemně těžkomyslná. Zajímavá zápletka, slušné tři herečky v hlavních rolích a nečekaný úvod, při kterém mi málem zaskočily v krku knedlíky s vajíčkem. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Anguish je jako režijní debut důkaz, že režisér umí vést herce, vystavět atmosférické scény, náladotvorně pracovat se soundtrackem. Taky umí napsat scénář s poměrně chytře vystavěným dějovým obloukem, který má v závěru vysoký potenciál silného emočního dopadu. Umí se na hororový námět posedlosti podívat z netradičního úhlu. To všechno umí, ale stejně je to ve výsledku hrozná nuda. Zkátka objektivně lze na Anguish leccos pochválit, ale subjektivně mě snímek bohužel minul, ač jsem k podobným pomalým nezávislým žánrovkám pravidelně mnohem vstřícnější než ostatní. Jako příslib fajn, na další Mallhiho film se těšit budu, ale tentokrát ještě palec zůstane ve vodorovné poloze. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama