Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se Jackie Pruit, milenka známého a vlivného gangstera Joea Bomposy ocitne v ohrožení života, převeze ji FBI do Švýcarska, kde ji poskytne ochranu v naději, že jim bude moci na oplátku poskytnout proti Bomposovi nějaký důkaz použitelný u soudu . Její ochranku dostane na starost zkušený agent Charlie Congers. Přestože se brzy ukáže, že žena neví o Bomposovi a jeho nezákonné činnosti nic, co by FBI mohla použít, gangster se rozhodne, že by bylo lépe, kdyby se Jackie zbavil. Najme tedy zabijáky a objedná si u nich její smrt. Vrahům se podaří proniknout polevující ochranou FBI a ženu zavraždit. To však byla chyba, protože agent Congers, který se do Jackie zamiloval přísahá pomstu a je jasné, že se nezastaví dřív, dokud nebudou všichni viníci potrestáni. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

borsalino 

všechny recenze uživatele

Téma pomsty v čele s Bronsonem bylo v sedmdesátých letech dost populární a většinou to, i díky přirozenému hereckému projevu Bronsona, vyšlo. Nicméně tento film je přehlídkou zoufalých dějových nelogičností (hod sekerou na dvacet metrů, neuklizení mrtvoly a dokonce ani odzbrojení přestože sám zbraň neměl, náhle se na stejném místě zčistajasna objeví najatí vrahouni, nesmyslné střílení do lidí při dojezdu lanovky, přičemž lanovka asi nezastavila na správném místě, lotras z nějakého důvodu skočí do kolejiště a lanovka si řekne, že dojede ty dva metry..., při houkání parníku lotrase sedícího v autě "napadne", že je Bronson oblafl, dlouhé loučení korunní svědkyně na otevřeném místě a přitom velká bezpečnostní opatření, Bronsonova flusačka a další). Ve filmu jsou hezké exteriéry, ale dějová slabota odsoudila film do podprůměru. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser John Huston /Poklad na Sierra Madre, Bila Velryba, Man who would be a king/ natocil len dalsi priemerny akcny film, ktory ma hodne do krimi s Charlesom Bronsnom /seria Prani Smrti/ v hlavnej roli, pricom mu kunduje Jill Yreland /Breakheartsky Prusmyk, Valachicho Svedectvi/, a videl som aj slusneho Roda Steigera /In the Heat of the Night a Specialista 1994/. Zapletka je len priemerna, ale co si ma do seba zasnezena krajina, hory, dialogy su na urovni, daju sa pocuvat a dokonca aj vybuchy sa najdu. Ovsem, tocenim takychto priemernych sedivych akcnakov by sa Charles Bronson nikdy nestal legendou, ne, ne : 60 % ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Na charismatu a uhrančivých očích Charlese Bronsona stojí a padá většina jeho filmů ze 70. a 80. let, ale tenhle stojí tak na jedné noze a kývá se. Zápletka je klasická, ale hluchých míst je bezpočet, spoustu scén přitažených za vlasy a závěr postrádá šťávu. Jill Ireland působí v té trvalé jako laciná štětka, Rod Steiger mne snad poprvé v životě (a doufám, že naposled) svou rolí koktavého bosse zklamal a jediný záporák s potenciálem - Henry Silva, má pohříchu málo prostoru. Když tenhle film neuvidíte, o nic nepřijdete. Zasněžené atmosféře a Charlesu Bronsonovi se nedá nic vytknout, ale z tohoto období si s ním nevybavím slabší snímek. 40%. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Pomsta je rozhodně zdařilý film, ale bohužel Bronson ač se snažil sebevíc ten scénář, a průhlednost je do očí bijící. A navíc i samotný Bronson mi přišel takový suchý, mnohem raději ho mám samozřejmě v Přání smrti či Zločiny mužů. Nicméně film má aspoň spád a na nic si nehraje, je poměrně rychlý, akce si užijeme požehnaně a pár scén je výborných. Ale prostě nemůžu dát víc jak 3*. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Vlastně tu není žádná akce. Bronson s Ireland prchají a nacházejí v sobě zalíbení, k tomu hraje skvělá hudba od Schifrina, Švýcarsko je překrásné, ale mimo Bronsonovy originální zbraně si nezapamatujete vůbec nic. jen Rod Steiger se snaží herecky exhibovat, ale toto průměrné B-movie to neocení. Unavený film. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (5)

  • Pracovný názov filmu bol Love and Bullets, Charlie. (m.a.t.o.)
  • Zhruba v polovici filmu hádže Charlie Congers (Charles Bronson) po nepriateľovi sekeru. Je však jasne vidieť, že ju hodil úplne iným smerom. (johnsnow)
  • Původně měl film režírovat John Huston, po neschodě s producenty byl však z pozice odvolán. (Terva)

Reklama

Reklama