Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(16)

Po náhodném setkání v nemocnici se oddaný voják zamiluje do nadané lékařky. Jejich protichůdné pohledy na život je sice rozdělují, ale osud spřádá jiné plány. (Netflix)

Recenze (28)

Zelilu007 

všechny recenze uživatele

U Potomků Slunce jsem naštěstí nečekala nic převratného, nebo chytrého. Šla jsem do toho s vědomím, že to bude dost romantické a chvílemi dramatické. Dvě hlavní dvojice mne bavili už od začáku a byla jsem ráda, že oboum dali Korejci prostor. Má to nádherný hudební doprovod, který mi z mobilu pár let nevymizí. Jsem ráda, že jsem tento seriál viděla a potěšil mne konec. Zaujalo mne, že to dost lidí ohodnotilo před koncem a mám takový dojem, že to ani nedokoukali. No nebudu to protahovat. Doporučuji to jen těm, kteří mají rádi romantiku, jiné prostředí než JK, hezké korejské OSTy a vlastně ti co mají rádi typické korejské melodrama. Nic jiného od toho prosím nečekejte. A ještě perlička: Onew, který je Kpoper a ani trochu zkušený herec, je v roli sluníčka absolutně roztomilý... ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Sympatičtí herci, hromada povedených hlášek, dva romantické příběhy, vojenské prostředí, skvělý hudební doprovod, překrásný Zakynthos vydávající se za Uruk a mnoho dalších pozitiv povznáší Descendants of the Sun na něco, co musíte vidět. Já si k seriálu vytvořila silnější pouto i proto, že jsem pár týdnů po odvysílání navštívila kavárnu v Incheonu, ve které se natáčelo několik klíčových scén a také jsem na vlastní kůži zažila, jak moc dokážou Korejci propadnout příběhu z televize. Soundtrack hrál téměř v každém podniku, Song Joong-Ki se stal tváří vlastně úplně všeho, každá druhá odzpívaná písnička v karaoke baru byla překvapivě taky z tohohle seriálu a těch roztomilých plyšáků s velkou hlavou bylo v regálech víc, než ramyeonu. Vím, za pár dní to všechno zase odejde, a přijde nový příběh. Stejně je ale neuvěřitelné, co dokázali Potomci na pár týdnů udělat nejen s celým Seoulem. 4,5* ()

Reklama

Ivuse 

všechny recenze uživatele

Co je mi do toho, jestli tam byly hluchý místa, když tam sem tam proběhla tlupa, do půli těla svlečených, krásných chlapů! :-D Joong Ki se nám vrátil z vojny a o to tady přece jde, ne?! :-D Joong Ki, vojáci, Joong Ki, uniformy, Joong Ki v uniformě... o to tu nešlo? Ne, teď už vážně. :-D Mě bavily všechny postavy, všechny my byly sympatické, hlavní dvojici to spolu moc sluší, vlastně i druhé ústřední dvojici, po stránce postav nemám prostě co vytknout. Žádná pitomá husa se mezi ně neplete, protože už tak mají dost problémů sami se sebou. Seriál oplývá vtipem, který mi dokonale sedl (chlapa s takovým smyslem pro humor bych si hned nechala líbit:-D). Po dějové stránce mě nejvíc bavil úsek se záchrannými pracemi. Dobrá, řekněme, že scénu "do roka a do dne" si mohli odpustit, ale já jim odpouštím... už jsem se vám zmiňovala, že je tam Joong Ki v uniformě? :-D OST se vám také silně vryje do paměti. Hodnotím ihned, takže zatím prožívám takové to klasické nadšení. Ale myslím, že tady to nikdy níž jak pod 4* nepůjde. ;-) ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Když se mi něco líbí, tak nelogičnosti celkem přehlížím, ale tady mě čtrnáctý díl, tak praštil do očí, že to ani přehlédnout nešlo. Když je někdo rozstřílený jako řešeto a za chvilku běhá po špitále s rukou v gypsu, odskočí si zahrát na super přesného odstřelovače, aby si pak tu ruku zase do toho gypsu narval, tak to je už moc i na tak nekritického diváka, jako jsem já. Poslední dva díly to ale zachránily, protože ty mě bavily hodně a ještě v nich bylo kupodivu minimum flashbacků. Scéna s duchem v tom posledním mě rozesmála nahlas, takže jo. Ty čtyři dám a nebýt toho kiksu, tak šli Songovci do plnejch. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Komentář po deseti epizodách: Má to negativa, naivní ztvárnění obyvatelstva fiktivní balkánské země (herci představující obyvatelstvo hrají, vypadají a mají napsané role vcelku mizerně), ale hlavní čtyři postavy se mi líbí. Vždy mě dokázaly zaujmout ženy, které něco dělaly a doktorce Kang Mo Yun jsem stejně jako hlavní hrdina propadl v okamžiku, kdy je lůžko s raněným tlačeno v rychlosti na operační sál a ona během tohoto na nemocném sedí a resuscituje ho. Zatím bez hodnocení. ■ Finálně: S čistým svědomím 4*. Drobný SPOILER. Když odcestovali z Uru, přestali se v ději vyskytovat nelogičtí obyvatelé (jako fakt nechápu, jestli lidé v Asii vidí obyvatelstvo Balkánu takto) a začalo to být bez problémů koukatelné. Navíc to na konci poslední epizody příjemně rychle ukončili (fakt - možná nejrychlejší rozloučení s postavami asijského seriálu, co jsem dosud viděl). Konec SPOILERu. V zásadě se nedivím, že to v Jižní Koreji mělo takový úspěch - je to patriotické, romantické a pláž na Zakynthosu vypadá pro Korejce jistě exoticky. Jo a má to 17 epizod, ne zde uvedených 16. ■ OST: https://www.youtube.com/watch?v=Aeic7JQ_xds ■ P.S. V posledních epizodách mě příjemně překvapil humor: "To je ta žena ze včerejška," :). ()

Galerie (154)

Zajímavosti (7)

  • Ačkoliv si celá série udržela poměrně vysokou diváckou sledovanost, - i díky tomu bylo již během jejího úvodního odvysílání jasné, že se pokračování v dohledné době jistě dočká -, a možná i právě díky tomu, vzniklo v korejských médiích hned několik kontroverzních tvrzení, která kritizovala značné využití marketingově dobře známých značek. A co víc, hned několik výrobců ohlásilo v návaznosti na televizní sérii prodejní nárůst svých produktů. Jde-li si to ruku v ruce s jejich viditelným využitím během natáčení, o tom lze jen polemizovat. Korejská kritika na sérii ale nenechala byť jedinou niť suchou a na paškál si brala všechny využité značky; Laneige, Dal.Komm Coffee, KGC Cheong Kwan Jang Korean Red Ginseng, Subway nebo automobilku Hyundai. Kosmetická výrobní společnost Laneige se dokonce prezentovala s vlastní kosmetickou sérií věnovanou této televizní sérii. Rtěnka, kterou jihokorejská herečka Hye-kyo Song v prvních epizodách používá, se tak stala mezi dámskými diváky naprostým hitem. Některé internetové obchody vyprodaly během několika málo dnů veškeré skladové zásoby této rtěnky. A to nejenom na jihokorejském území, ale také v Singapuru nebo v Číně. (Conspi)
  • Zprvu panovaly kolem výroby celé série jakési plané obavy, aby byla zamýšlená zápletka mezi vojákem a zdravotní sestrou diváky dostatečným lákadlem. Uvažovalo se i o jakýchsi alternativách. Výroba stála přeci jen něco přes třináct biliónů korejských wonů, tzn. necelých jedenáct miliónů amerických dolarů. Nakonec se ale výrobní tým jihokorejské televizní produkce KBS přiklonil k původně zamýšleným plánům. A přispěl k tomu možná i fakt, že jihokorejský herec Joong-ki Song (Shi-jin Yoo) sotva dokončil svoji povinnou dvouletou službu v řadách jihokorejské armády. Že nebyl herec první volbou seriálových tvůrců, o tom se veřejnost dozvěděla až o něco později. Mezi adepty na roli se v očích režisérů a scénáristů objevila jména jako jsou například Bin Won, In-seong Jo, Yoo Gong nebo Woo-bin Kim. Všichni jmenovaní ovšem nabídku odmítli. Jejich reakce nebyla překvapivá, když se dozvěděli, jaké armádní návyky budou pro roli muset přijmout; třeba i striktně krátký sestřih. (Conspi)
  • Název seriálu jako pocta vyplývá z faktu, že vojáci jsou považováni za „potomky slunce“ (výraz v podstatě znamená ctnostné děti národa). Používá se zejména v Asii, protože chrání svůj národ. Seriál se zaměřuje na život vojáků a jejich obětí, proto tento název seriálu. (kubstvi)

Reklama

Reklama