Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(16)

Po náhodném setkání v nemocnici se oddaný voják zamiluje do nadané lékařky. Jejich protichůdné pohledy na život je sice rozdělují, ale osud spřádá jiné plány. (Netflix)

Recenze (28)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Sympatičtí herci, hromada povedených hlášek, dva romantické příběhy, vojenské prostředí, skvělý hudební doprovod, překrásný Zakynthos vydávající se za Uruk a mnoho dalších pozitiv povznáší Descendants of the Sun na něco, co musíte vidět. Já si k seriálu vytvořila silnější pouto i proto, že jsem pár týdnů po odvysílání navštívila kavárnu v Incheonu, ve které se natáčelo několik klíčových scén a také jsem na vlastní kůži zažila, jak moc dokážou Korejci propadnout příběhu z televize. Soundtrack hrál téměř v každém podniku, Song Joong-Ki se stal tváří vlastně úplně všeho, každá druhá odzpívaná písnička v karaoke baru byla překvapivě taky z tohohle seriálu a těch roztomilých plyšáků s velkou hlavou bylo v regálech víc, než ramyeonu. Vím, za pár dní to všechno zase odejde, a přijde nový příběh. Stejně je ale neuvěřitelné, co dokázali Potomci na pár týdnů udělat nejen s celým Seoulem. 4,5* ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Když jsem začala koukat, nebylo to nejhorší, ale pořád jsem si říkala, že mám pocit, že už jsme to někde viděla. A pak jsem na to přišla. Kim Eun Sook, scénáristka. Viděla jsem od ní pár věcí a ani jedna se mi nijak výjimečně nelíbila, proto se mi vlastně nemůže líbit ani tohle, protože se daná dáma vykrádá. Recykluje, co už použila, aby chránila přírodu, jen to zasazuje do vojenského/válečného prostředí. Opět mohu říct to samé, co jsem říkala u Gentleman's dignity - všechno je to fajn, dokud se neřeší vztahy, obzvláště ústřední pár mě prostě vůbec neuchvátil. Budu teď citovat člověk, který to má stejně a narážel právě na ústřední dvojici: „I don't feel anything.“ Nemluvě o tom, že hlavní ženská postava mě iritovala, nedokázala jsem se k ní přiblížit a nakonec jsem si znechutila i herečku, u které mi přišlo, že má tzv. dead fish eye, takže mi nepřišlo, že by se nějak herecky vyjímala. Mnohem zajímavější a i herecky lépe podaný byl pár druhý. Jistě, mělo to takové ty typické sladké chvilky, sem tam i humor, některé akční scény byly také povedené, ale jako celek? Vůbec mě to nebavilo, kdybych se nepřemluvila, tak jsem to otrávená po 9. dílu zahodila. A asi bych neudělala zase takovou chybu, protože se dokola opakovala pořád to samé a pak přišel 14. díl a já si jen říkala „to myslí vážně?“ Lehký spoiler! na začátku je pošlou do černých pytlů, aniž by měli mrtvoly (neplatí to 7 let pohřešovaného, nikdo jejich mrtvoly, ani jejich smrt neviděl) a pak se chlapi do roka a do dne zase vyloupnou, abychom dostali dávku „zasloužených“ emocí. Konec spoileru. Vždyť ten příběh je poskládaný z epizod, které mají působit líbivě na diváka, ale to, že jsou divně poslepované, divně poskládané, to zjevně nikdo neřeší, hlavní je, že Song Joong Ki je roztomilý, že druhý pár je roztomilý, že se tam sem tam pusinkují a mají dospělácké vtipy... Těšila jsem se, ale hrozné zklamání. Přeloženo. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Obrovské prachy, herecké hvězdy a proč vlastně, za krásu mírových misí OSN, náborové video pro armádu a lékařské fakulty? Joon-ki Song i Hye-kyo Song umí lépe. Prvních 5 dílů mě to bavilo, pak se z toho ovšem stala nuda, začalo to silně řídnout i přes pokusy o akci a dramatičnost. Výsledek by mě neměl překvapit, protože hlavní režisér nemá nic povedeného na kontě, hlavní scénáristka napsala naposledy výraznou věc v roce 2010 (Secret Garden). Takže to šlo do kopru, slabé charaktery, řídký scénář. A nejhorší na tom je, že se to Korejcům líbilo, sledovanost dosahovala někdy i 30% a více, věc nevídaná více, než dekádu, naposled u série Emperor of the Sea (2004). Tohle mě hodně mrzí, nicméně nezoufejme, věřím, že oba hlavní herci nám spraví chuť v něčem jiném. Co mě nesmírně iritovalo, byla fiktivní země Urk, jako myslel jsem si, že po letech sledování anime a různých šílených nápadů mě už nic nemůže překvapit. Může!!! Na Balkáně je totiž možné všechno, jak nám chtěli ukázat korejští tvůrci, žijou tam pohromadě Afričani, běloši, muslimové a mají se rádi, samozřejmě všichni jsou chudí, hlavně černoši, do toho nějaké to zemětřesení a pašování diamantů, Evropa, tam je přece možný všechno... Výborný výsledek korejské vzdělávací soustavy, nebo spíše pohled do dementních představ scénáristů. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Když se mi něco líbí, tak nelogičnosti celkem přehlížím, ale tady mě čtrnáctý díl, tak praštil do očí, že to ani přehlédnout nešlo. Když je někdo rozstřílený jako řešeto a za chvilku běhá po špitále s rukou v gypsu, odskočí si zahrát na super přesného odstřelovače, aby si pak tu ruku zase do toho gypsu narval, tak to je už moc i na tak nekritického diváka, jako jsem já. Poslední dva díly to ale zachránily, protože ty mě bavily hodně a ještě v nich bylo kupodivu minimum flashbacků. Scéna s duchem v tom posledním mě rozesmála nahlas, takže jo. Ty čtyři dám a nebýt toho kiksu, tak šli Songovci do plnejch. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Komentář po deseti epizodách: Má to negativa, naivní ztvárnění obyvatelstva fiktivní balkánské země (herci představující obyvatelstvo hrají, vypadají a mají napsané role vcelku mizerně), ale hlavní čtyři postavy se mi líbí. Vždy mě dokázaly zaujmout ženy, které něco dělaly a doktorce Kang Mo Yun jsem stejně jako hlavní hrdina propadl v okamžiku, kdy je lůžko s raněným tlačeno v rychlosti na operační sál a ona během tohoto na nemocném sedí a resuscituje ho. Zatím bez hodnocení. ■ Finálně: S čistým svědomím 4*. Drobný SPOILER. Když odcestovali z Uru, přestali se v ději vyskytovat nelogičtí obyvatelé (jako fakt nechápu, jestli lidé v Asii vidí obyvatelstvo Balkánu takto) a začalo to být bez problémů koukatelné. Navíc to na konci poslední epizody příjemně rychle ukončili (fakt - možná nejrychlejší rozloučení s postavami asijského seriálu, co jsem dosud viděl). Konec SPOILERu. V zásadě se nedivím, že to v Jižní Koreji mělo takový úspěch - je to patriotické, romantické a pláž na Zakynthosu vypadá pro Korejce jistě exoticky. Jo a má to 17 epizod, ne zde uvedených 16. ■ OST: https://www.youtube.com/watch?v=Aeic7JQ_xds ■ P.S. V posledních epizodách mě příjemně překvapil humor: "To je ta žena ze včerejška," :). ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

[Obsahuje spoilery] Závěr mě trochu zklamal, to s tím nečekaným návratem do roka a do dne byl šlápanec vedle, za co také odebírám jednu hvězdu. Jinak to byla úžasná jízda plná vtipných scén, zajímavých překážek a skvělých postav - výborná volba hlavních i vedlejších postav, zejména Big Boss byl vynikající :-) Úplně poslední scéna byla hodně vydařená a trochu ubrala na tom zklamání z posledního "zvratu". ()

Zelilu007 

všechny recenze uživatele

U Potomků Slunce jsem naštěstí nečekala nic převratného, nebo chytrého. Šla jsem do toho s vědomím, že to bude dost romantické a chvílemi dramatické. Dvě hlavní dvojice mne bavili už od začáku a byla jsem ráda, že oboum dali Korejci prostor. Má to nádherný hudební doprovod, který mi z mobilu pár let nevymizí. Jsem ráda, že jsem tento seriál viděla a potěšil mne konec. Zaujalo mne, že to dost lidí ohodnotilo před koncem a mám takový dojem, že to ani nedokoukali. No nebudu to protahovat. Doporučuji to jen těm, kteří mají rádi romantiku, jiné prostředí než JK, hezké korejské OSTy a vlastně ti co mají rádi typické korejské melodrama. Nic jiného od toho prosím nečekejte. A ještě perlička: Onew, který je Kpoper a ani trochu zkušený herec, je v roli sluníčka absolutně roztomilý... ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Počáteční díly byly chytlavé, přičemž mi v mnoha směrech připomínaly IRIS. Do zhruba 10. dílu se na to pěkně koukalo a krásný vizuál zastiňoval nedostatky, jenomže potom jsem si začal pořádně uvědomovat jak Descendant of the Sun klame tělem. Největší slabinou celého seriálu je bezesporu příběh, který působí jako by jej tvořili za chodu. Je moc řídký a vyplňovaný spoustou vaty. Descendant of the Sun by byl možná vynikající kdyby měl pouze cca 10 dílů. ■ Milostný vztah hlavní dvojice byl zpočátku hravý a rychle se rozvíjel, ale poté přicházelo od doktorky Kang Mo-Yeon časté odmítání. Začala být naivní a nevěděla co doopravdy chce, nicméně díky toho pak otevřela příležitost pro velmi příjemné svádění od kapitána speciální jednotky Yoo Shi-Jin‘a. ■ Vedlejší pár se mnoha lidem líbil více než hlavní, já však tyto myšlenky nesdílím, protože když se oba setkávají, on má vždy na tváři stejný neutrální výraz jak ocas a když ona vede delší řeč, tak na konci nastane jedna ze dvou situací. Buď ji obejme nebo pošle doháje a odejde. WTF? ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Vojenské veci veľmi nemusím a tak som rada, keď už niečo také pozerám, že sa mi to páči. Vojna je tu braná aj humorne aj vážne, niekedy sa hlava síce na okamih zastaví, "Bože, je to vôbec možné", ale aspoň moja si hneď povie "Nerieš to". Jediná chyba tohto seriálu je, že nebolo možno hlavnej hrdinke v podaní Hye-kyo Song cez obrazovku jednu vypáliť. Inak bolo všetko super a na Joong-ki Songa sa úžasne pozeralo a už sa na neho teším v ďalších seriáloch. Proste hrdinská epopeja, vlastenectvo a láska ako trám. Na toto vždy zaberiem. ()

Ivuse 

všechny recenze uživatele

Co je mi do toho, jestli tam byly hluchý místa, když tam sem tam proběhla tlupa, do půli těla svlečených, krásných chlapů! :-D Joong Ki se nám vrátil z vojny a o to tady přece jde, ne?! :-D Joong Ki, vojáci, Joong Ki, uniformy, Joong Ki v uniformě... o to tu nešlo? Ne, teď už vážně. :-D Mě bavily všechny postavy, všechny my byly sympatické, hlavní dvojici to spolu moc sluší, vlastně i druhé ústřední dvojici, po stránce postav nemám prostě co vytknout. Žádná pitomá husa se mezi ně neplete, protože už tak mají dost problémů sami se sebou. Seriál oplývá vtipem, který mi dokonale sedl (chlapa s takovým smyslem pro humor bych si hned nechala líbit:-D). Po dějové stránce mě nejvíc bavil úsek se záchrannými pracemi. Dobrá, řekněme, že scénu "do roka a do dne" si mohli odpustit, ale já jim odpouštím... už jsem se vám zmiňovala, že je tam Joong Ki v uniformě? :-D OST se vám také silně vryje do paměti. Hodnotím ihned, takže zatím prožívám takové to klasické nadšení. Ale myslím, že tady to nikdy níž jak pod 4* nepůjde. ;-) ()

skretik 

všechny recenze uživatele

no... zaciatok super... asi od 10.casti to slo dole vodou... od melodramy az po blbosti a nezmysly a bez nejakeho humoru, ktory dovtedy daval serialu stavu... asi 14.diel bol fajn, ale 15 a 16 uz zase nist moc... tak ja neviem... soundtrack miestami fajn, miestami otravny... za tie pozitivne chvilky a dobre zarty sa priklanam k slabsim 3* ()

kklepkaa 

všechny recenze uživatele

Pro uniformy mám slabost, takže zklamaná nejsem, ale nějak mě to nedokázalo uchvátit. Seriál vlastně ničím nepřekvapil, všechno jsme to už někde milionkrát viděli a bohužel se nevyhnul ani klišé. Ale těch 16 dílů si i celkem drželo nějakou koukatelnou úroveň. ()

kubka4 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha případu, kdy něco odsuzujete aniž byste to viděli na vlastní oči a ono vám to pak div nevyrazí dech. Doby, kdy jsem div nenadával, když tohle drama bralo jednu cenu za druhou, je už nenávratně pryč... "Potomci slunce" přišli a zanechali ve mě nesmazatelnou stopu. Neočekával jsem prakticky nic, ale dostal toho opravdu mnoho - skvělý příběh, famózní OST, kvalitní herecké výkony, velmi zajímavé postavy a mnoho dalšího. Je sice pravda, že byste v ději mohli najít hned několik nereálných momentů, ale to je něco, s čím u seriálů a filmů tohohle typu počítám už předem, a nic z toho nebylo tak nesmyslné, aby se to nějak promítlo do mého hodnocení. Opravdu mě potěšilo rozhodnutí autorů dát druhému páru dostatek prostoru, protože musím přiznat, že mě zaujali více, než hlavní pár. Je velmi osvěžující, když pro jednou v seriálu není žádný vztahový troj-, či čtyřúhelník a prostě se zaměřují na dva pevně stanovené páry už od začátku celého drama. Kim Ji-won u mě stoupala v oblibě každým dílem a nyní se nachází opravdu vysoko v mém pomyslném žebříčku oblíbenosti. :-) Jsem velice rád, že mě předsudky nezaslepily natolik, abych přišel o tak skvělý zážitek, jako bylo těchto 16 epizod nového korejského fenoménu Descendants of the Sun. 단결! - 100 % ()

jarah 

všechny recenze uživatele

Kórejske seriály sú pre mňa veľkolepý objav a príjemné prekvapenie, ale prišla som na to, že občas majú problém so záverom. S radosťou zisťujem, že tento seriál je výnimka. Z môjho pohľadu tu funguje takmer všetko. Počnúc príbehom, umiestnením deja, jeho vývojom, pohnútkami a správaním hlavných aj vedľajších postáv, ležérnym humorom, chémiou oboch párov, aj očakávaným záverom. Kto sleduje kórejské doramy určite už pochopil ich klasickú, funkčnú schému. Tak, ako som sa dlhú dobu tomuto seriálu vyhýbala, tak som si ho minútu po minúte užila, lebo produkcia odviedla skvelú prácu, aby mi to umožnila. ()

Krysap 

všechny recenze uživatele

Je to slabý. Čekala jsem dobře zpracovaný vojenský prostředí.. dobře udělanou akci.. a ono prd. Cukrkandl, až z toho bolí zuby. :-( ()

wege 

všechny recenze uživatele

Někdy to prostě potřebuješ a konec debaty. Je v tom všechno, je v tom o mnoho více, je to fakt špatné, nereálné, klišovité, uřvané.... Všechno mimo Koreu vypadá, jak z prdele. Ale takové to prostě u nich je. Víš, do čeho jdeš. Proč jedna hvězdička? Protože byla pěkná. ()

Meeryan 

všechny recenze uživatele

Kašlu na nejasnosti... Ten seriál je i tak fakt něco... do půl těla svlečení vojáci při ranní rozvičce, Alfa tým a jejich kapitán - legendární Big Boss, to se nedá ignorovat! Jsem si oblíbila druhou dvojici, seržanta majora Seo Dae Young a nadporučnici Yoon Myeong Joo, jejich vztah byl zajímavý, byl i dosti komplikovaný, dojali mě silněji než hlavní dvojice. 89% ()

Felisr 

všechny recenze uživatele

Možná jeden z mála jihokorejských seriálů, který by díky armádně / akčnímu prostředí mohl bavit i chlapy. Ano, uznávám zbytečnou překombinovanost scénáře, ale zato tu najdete úplně všechno: lékaře bez hranic, apokalypsu, smrtící bakterie, válečný konflikt, nedotknutelnost arabského pohlavára, krvavé diamanty, alpha zásahový team, obchod se zbraněmi / drogami / ženami, nádherné pláže a mnoho, mnoho dalšího. Co by jinde působilo až směšně, je zde vcelku slušně zpracováno a výborně zahráno. Pár dějových linek (jako např. tu se zemětřesením) bych si dovedla představit i jako samostatné celovečerní filmy. ()

bulinka 

všechny recenze uživatele

Ústrednou témou je rozdielnosť povolaní vojak a lekár(ka). Lekár zachraňuje ľudské životy a vojak ho v určitých prípadoch berie. Dokážu dvaja ľudia s týmto životným posladím nájsť cestu k sebe? V centre diania sú 4 vzťahy (áno 4!). Dva romantické a dva kamarátske: 1. romantický vzťah medzi kapitánom Yoo Si-Jin (Song Joong-Ki) a lekárkou Kang Mo-Yeon (Song Hye-Kyo), 2. romantický vzťah veľmi dobrým kamarátom Yoo Si-Jin-a, seržant Seo Dae-Yeong (Jin Goo) a poručíčkou Yoon Myeong-Joo (Kim Ji-Won), 3. je môj najobľúbenejší a je práve medzi tými dvomi kamošmi, 4. je medzi babami, ktoré sa najskôr neznášajú a potom sa z nich stanú celkom dobré priateľky. Chlapci sú však perfektní a zábavní. Výborná dvojka, ktorá skvelo oživuje celý príbeh. Role im skvelo pristali a veľmi dobre sa na nich pozerá. Song Joong-Ki tu skvelo vynikol, na rozdiel od Space Sweepers. U mňa asi jediné negatívum je prostredie (a niektorí ľudia), do ktorého bol zasadený príbeh. To mi úplne nesadlo, napriek tomu, že krajina ako taká je pekná. No vedela by som si to predstaviť inak. Na druhej strane hudobný soundtrack sa ale podaril. ()

Hachi707 

všechny recenze uživatele

Pro mě seriál rozhodně nebyl zklamáním. Šla jsem do něj bez jakéhokoliv očekávání a skončila nadšená. Nedivím se, že získal takový světový ohlas. V první řadě chci pochválit hudbu. Opět mi přibylo pár písniček v mobilu. Scénář byl podle mě velmi dobrý, místy smutný, místy vtipný, přesně jak to mám ráda. Pobaví i rozbrečí. Herce asi komentovat nemusím. Jsem si jistá, že JoongKi nebudí pocit, že získává slávu jen hezkou tvářičkou. Podle mě ten kluk z Runningmana (co příšerně kreslí :D), si tu popularitu zaslouží. Stejně tak jako zbytek obsazení tohoto seriálu. Nikdo se tu nepředvedl jako herecké "kopyto". Jen konec 15. dílu mi přišel trochu céčkový, ale pokračování té scény na začátku 16. epizody to zachránilo a mojí nespokojenost zahnalo. A hrozně jsem byla ráda za prostředí, ve kterém se seriál odehrává. Seoul je sice nádherné město, ale každý seriál nemusí být z kancelářského nebo školního prostředí. Pro mě jasný plný počet *. ()

Reklama

Reklama