Reklama

Reklama

Sedm světů, jedna planeta

(seriál)
  • Velká Británie Seven Worlds, One Planet (více)
Trailer

Epizody(8)

Obsahy(1)

Vydejte se spolu s Davidem Attenboroughem za poznáním odlišností sedmi kontinentů... Před několika milióny let promluvily nepředstavitelné síly do podoby našeho světa. Rozervaly zemskou kůru na kusy nebo spíš na sedm kusů, a stvořily světové kontinenty. Každý má vlastní specifické klima, terén a každý obývají jedinečná zvířata. Přírodovědný seriál Sedm světů, jedna planeta z produkce televize BBC představuje skutečnou tvář každého kontinentu od pestrobarevného ráje Jižní Ameriky po spalující žár Afriky. Zároveň odhaluje, jakým způsobem rozdílné podmínky panující v Evropě, Austrálii, Asii nebo třeba na Antarktidě ovlivnily místní obyvatele. Nechte se překvapit nečekanými příběhy. Žasněte nad ikonickou krajinou. A obdivujte úžasná divoká zvířata. Sedm světů, jedna planeta je fantastická cesta kolem světa, o kterém jste si mysleli, že ho dobře znáte. (TV Prima)

(více)

Recenze (36)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Prvýkrát vidím po takmer 50 hodnoteniach, aby mal program 100%. Ale absolútne zaslúžene. Pán Attenborough je dokumentarista s veľkým D a niekedy sa človeku zatajuje dych a zastavuje rozum, ako dokázal získať takého zábery. Geniálne dielo a už sa "teším" na prvého chytráka, ktorý to ohodnotí nižšie ako 5 hviezdami, lebo on s mobilom natočí asi lepšie. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Špica! Medúza ulovena Sasankou... Po všech letech, co žasneme nad Davidovými dokumenty, je úžasné, jak nás každý jeho nový počit zarazí do křesla ještě víc. Jasně- technické možnosti jsou jinde, ale i tak laťku zvedá. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých dokumentov, ktorý je dychberúci. Ukazuje prírodu a jej obyvateľov v takých situáciách, aké sme u nich často krát nemali možnosť vidieť. Ako ide technika dopredu, dostávame sa k zvieratám bližšie a môžeme ich sledovať pri každodenných činnostiach. Sedem svetov a jedna planéta je nádherný projekt, rovnajúci sa kvalitou ku dielam ako Planet Earth I a II a Blue planet I a II. David Attenborough má už 95 rokov a stále nám pomáha vidieť prírodu inak. Pomáha nám zamyslieť sa, a v tomto seriály začína ukazovať aj reálne dopady. Niekedy mi z toho bolo až smutno. V konečnom dôsledku ale vizuálna a hudobná žranica, ktorá ukazuje obrovské bohatstvo našej planéty a všetkých, ktorých sa naša činnosť priamo alebo nepriamo dotýka. Mrože, žraloky obrovské, hnedé hyeny alebo ľadové medvede sú len špičkou ľadovca. Treba vidieť!!! ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

No, marná snaha, přírodopisné dokumenty se prostě dělí na 3 kategorie. Ty špatné, ty dobré a ty, které  vytvoří tým kolem D. Attenborougha. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

V rámci současné BBC Earth tvorby ničím výrazně nevybočující, ale to neznamená, že to pořád není špička dokumentární tvorby o zvířatech. Protože to bezpochyby je. Dokonalé záběry, dokonalý coloring a povětšinou takřka dokonalý obraz celkově, dokonalé ozvučení, dokonalý komentář špičky ve svém oboru a trocha té dramatizace dosažena dynamickým střihem, byť v tomto ohledu musím podotknout, že BBC v některých dokumentech zašlo ještě o stupínek dál, třeba i díky intenzivnější hudbě. Osobně mě nejvíc bavila epizoda o Evropě, která v rámci této tvorby přináší něco zcela neokoukaného. Jinak je ale Seven Worlds, One Planet důvěrně známou kombinací fascinace, důrazného varování, ale i naděje. Byť se nemohu zbavit dojmu, že s ohledem na sebestřednou a destruktivní povahu člověka, je ta naděje každým rokem a s každým odvysílaným dokumentem tenčí a tenčí a to z jednoduchého důvodu - dobro a nezištnost těch několika málo uvědomělých, kteří pro ochranu přírody skutečně něco dělají, se nikdy svou silou nevyrovná hamižnosti a ignorantství těch, kteří s vidinou zisků přírodní zdroje neudržitelně bez ostychu a často i zcela iracionálně drancují. A nosorožec tuponosý ukázaný v samotném závěru je jen jedním z mnoha důkazů. Jak rád bych se v tomto mýlil. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že udelím ďalšiemu dokuseriálu zo stajne BBC zaslúžených 5 hviezd hlavne za suprový vizuál, atmosféru a obohacujúci doprevádzajúci komentár, nemôžem sa zbaviť dojmu, že čo sa týka tém, začína BBC recyklovať samu seba. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

(Kdo je Xell a proč tomu dal 2 hvězdičky? Ať uvede racionální a uvěřitelný úkol. Je to téměř nesplnitelná výzva.) A těch 98% si to taky nezaslouží, protože BBC a pan Attenborough se pravděpodobně opět překonali (ať je to jakkoliv nemožné). Opět mimořádně úchvatné. Neskutečně napínavé a dramatické, strhující, úchvatné. Už dlouho jsem nezažil tolik napětí a dramatu v jedné jediné hodině. Dech se mi tajil od začátku do konce. Překrásné a zároveň mimořádně děsivé. A český komentář Jirky Dvořáka je naprosto perfektní. V celku zase nejde o nic nového, ale je to zase podáno trochu jinak a mimořádně špičkovým způsobem. Přesto jsem se některé nové zajímavé informace dozvěděl, což mně velmi těší. Opět zcela mimořádná sága. 100%, tady jde dát to hodnocení jenom výš. ()

JustMeeKatie 

všechny recenze uživatele

Úplná náhoda mě přivedla k tomuhle výbornému dokumentárnímu pořadu a jsem za to moc ráda. Nejen, že se "Sedm světů, jedna planeta" pyšní krásnými a mnoha unikátními záběry na svět zvířat, ale také obsahuje spoustu pro mě dříve neznámých informací. Bonusové body dávám také za to, že v každé epizodě byla krátce okomentovaná současná situace různých druhů zvířat, z nichž mnoho je momentálně ohrožených nebo jsou na sklonku vyhynutí, a jak člověk negativně působí na přírodu. Opravdu bych byla ráda, kdyby jsme se se jako lidstvo dokázali polepšit a společnými silami pomohli zvířatům žít stejně plnohodnotný život, jaký žijeme my sami - rozhodně by pomohlo zpřísnění zákonů, zákaz lovení a omezení (ideálně tedy zákaz, ale to by se asi nestalo) kácení lesů. Při sledování tohoto pořadu se mi několikrát vybavila věta, kterou v nějakém videu pronesla Julia Roberts: "My přírodu potřebujeme, ale příroda nepotřebuje nás". ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Po dvou dílech končím, tedy druhý jsem jen nakousl, to je to samé. Kéž všechny bytosti umřou! Jsem myslel, že to bude povzbuzující, ale celý první díl o Antarktidě jsem trpěl, protože pořád někdo umíral, nebo chtěl umřít, nebo vymíral, nebo opuštěná mláďata, a všichni se chtějí navzájem sežrat. Jsem si vždycky říkal, kéž celý ten druh vyhyne a přestane se trápit <3 Nebo albatros, klapou si mládě a rodič zobáčky, vytváří si prý pouto, i když je mládě mrtvé (protože bouřka), je těžké se ním rozloučit… ale ledva je mládě centimetr mimo mísu, hnízdo, tak na něj rodič dlabe a mládě si může klapat, smrdět a řvát, jak chce, rodič ho nepozná. Nebo sasanky, co ulovily celou medúzu. Teda solidní plot twist. Ať všichni umřou a lidi nakonec. Kvůli změnám klimatu. A David Attenborough ať se na to dívá! Druhý díl. Začalo to, jak mroži nemají ledové kry, roztály, tak se tlačí skoro polovina světové populace na pár plážích. Pak to pokračovalo, že umírají v tlačenicích. Pak je žral lední medvěd. A pak… jsem přísahal, že jestli začnou skákat z té skály dolů na kamení, protože v panice hledají moře, a zabíjet se, tak už to nedám. Takže celý sedmidílný seriál v HD mažu! ()

Heero 

všechny recenze uživatele

Dokument o umírajících zvířatech. Kdyby to bylo zaměřené a lov nebo kdyby to bylo v popisku dokumentu, ale "obdivujte úžasná divoká zvířata"? Nedozvěděl jsem se, jak jsou velký, co žerou, jak se chovají, jenom jak umírají. Tohle se Davidovi nepovedlo, ale záběry jsou úchvatný, to zase ano. ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

BBC zase o krok dál, dokonalé záběry ze světa zvířat, jaké tu ještě nebyly. Závěrečné za kamerou jsou často zajímavé, ale mě bylo proti srsti. Jak tam ti velcí badatelé s technikou za miliony a miliony a tím obrovskou uhlíkovou stoupu otravují mezi těmi zvířaty a koukají jim do talíře. Navíc tedy vůbec nechápu přílišné zaměření na velká zvířata a tím i točení se dokola - mědvědi a zase medvědi...rys a zase rys a pak vlk.. Trošku škoda.. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Nadšení mi přinesly především dva aspekty - technická vyspělost, která umožňuje jít do velkého detailu a můžeme tak poznat chování zvířat velmi zblízka + výběr živočichů a jejich prostředí, které boří představy, které o daných kontinentech obvykle máme. ()

loki5 

všechny recenze uživatele

Člověk se nestačí divit jak je možné udělat hodinový dokument ve kterém je možné každou sekundu zastavit a zarámovat. Jak moc hodin a trpělivosti muselo tohle zabrat. Zbývá jen obdiv a plné hodnocení 100 % ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Keď dosiahnete vrchol prírodopisnej dokumentárnej tvorby ostáva vám ho už len udržať. A Attenborough spoločne s BBC to hravo každým filmom potvrdzuje.. ()

G.THOMPSON 

všechny recenze uživatele

Dokumenty od BBC s Davidem Attenboroughem mají neskutečné kouzlo. Člověk si řekne - dokumenty? To je nuda... Ale opak je pravdou. Zajímavé, napínavé, dramatické. Člověk nedokáže od obrazovky odtrhnout oči ani na vteřinu. Ono to vlastně ani není tak dokument, jako spíš nějaký akční trhák. Famózní charisma Davida Attenborougha je opravdu přidaná hodnota. V UHD kvalitě doslova nepopsatelný zážitek. ()

oasismanik 

všechny recenze uživatele

Je vôbec treba ešte k tomu niečo dodávať? Dokumenty od BBC s komentárom Davida Attenborougha je dlhé roky to najlepšie, čo môžete vidieť. Dokonalosť. Zároveň však desivé. ()

Pete 

všechny recenze uživatele

Fascinující dramata všedních dní, krutá, ale nádherná příroda - tento cyklus nabízí nejen úžasné obrazy, ale též příběhy na život a na smrt. Dokument si neklade za cíl popsat zevrubně celé kontinenty, z každého vybírá několik zajímavých, ne tolik okoukaných druhů, vetšinou endemitů, které se musí vyrovnat s nepříliš pohostinným životním prostředím, a tudíž hledat neobvyklé způsoby lovu a shánění potravy. Jemně hořký ekologický podtext je dnes již samozřejmě nutností každého přírodovědného pořadu, který nechce nic zamlčet, a možná že i díky tomu je ještě nějaká naděje zastavit na poslední chvíli úbytek druhové rozmanitosti. Není zde slabších míst, snad jen v pro mě subjektivně nejméně atraktivní Evropě, a zejména v přílepku podoby závěrečného pohledu na průběh natáčení, který je sice také zajímavý, ale tak trochu ruší výsledné kouzlo. Každopádně Sedm světů je skvělá podívaná, bravo! ()

Reklama

Reklama