Reklama

Reklama

Sibiř a on

  • USA Siberia and Him
Rusko / USA, 2019, 77 min (Alternativní 69 min)

Obsahy(1)

Dva muži se zamilují ve zchátralém sibiřském městě v Rusku. Pokorný farmář Saša a policista Dima mají mezi sebou složitý vztah. Jsou to švagři, společníci na cestě a – potají – milenci. Během jejich cesty za Sašovou babičkou vycházejí na světlo skryté pravdy, buduje se intimita a důvěra prochází zkouškou. I když jsou možná daleko od zvědavých očí konzervativní společnosti, jejich vztah balancuje nad nebezpečnou propastí. (Cinemax)

(více)

Recenze (5)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Rusko-americká variace na Zkrocenou horu. 1) Bezvýchodnosti a zoufalství gayovské lásky v konzervativní vesnické homofobní společnosti odpovídá nekulturní prostředí. Není, věru, lehké být sám mezi lidmi. Utéci? Kam?_____ 2) Krásná poněkud děsivá krajina dobře ilustruje izolaci a osamění, v němž oba protagonisté žijí a současně zpustošený stav jejich duší._____ 3) Zatímco však Zkrocená hora je dojemná milenecká balada, Sibiř a on je drama se vším všudy i s antickým koncem._____ 4) Spoiler. Zaujal mě silný okamžik, kdy se Saša loučí se svou babičkou, která jakoby tušila, co nastane._____ 5) Film je nízkonákladovým autorským projektem - prvním celovečerním filmem Vjačeslava Kopturevského (scénář, režie, střih, produkce, hlavní role policistova milence Saši). Jeho věk jsem na netu nezjistil._____ 6) Za zmínku stojí i kameraman z New Yorku Wayland Bell, pro něhož jde rovněž o celovečerní debut (věk neznám) a 40letý Ilja Šubočkin (policista Dima)._____ 7) O sexuální orientaci uvedených protagonistů mi není nic známo. ()

cist 

všechny recenze uživatele

Třetí hvězdička je za odvahu natáčet gay téma v Rusku, zároveň vyvažuje režijní bezradnost. K filmu mě poutaly především nádherné záběry sibiřské přírody. ()

Reklama

pafka 

všechny recenze uživatele

Popravde jsem prekvapeny, ze rusove natoci film s touhle tematikou. A je otazka, proc. Jestli chteli ukazat, ze tato odlisnost vede tam' jak film ukazuje, a nebo ukazat, jak v ruske spolecnosti to maji tito lide s odlisnou sex.orientaci narocne, tezke, a priznat se k tomu je temer nemozne. To je to, co ve me film evokoval. Jinak co je plus, jsou krasne prirodni scenerie Sibire. Ale to je tak vse, cim se muzete kochat. Cesta dvou muzu skrz Sibir je dejove neskutecne prazdna a nezazivna. Oba dva stale osamocene zpytuji svedomi, snazi se vyrovnat s tim, co nosi v sobe uz rok. Ovsem mlcet a pak rict Tak jedem je proste na dej malo, na dej, kde obe hlavni postavy si maji toho tolik co vyrikat. A kdyz se mlci, tak i to se musi umet. Tady tvurci selhali. Mate-li radi krasnou krajinu a tohle tema vam nijak neprkazi, zkuste. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

co to,sakra,bylo???Něco tak neskutečně primitivního ,školáckého jsem už dlouho neviděla.Nehledě na to ,že se mi zdálo,že filmaři natáčeli někde v opuštěné vesnici.Mě to ani nepřišlo jakože tvůrci chtějí ukázat nejednoduchý život gayů ,ale natočili porno.A na druhou stranu udělali PR ruské širočině.To je dechberoucí nádhera. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama