Reklama

Reklama

Halloween patří mezi nejoblíbenější americké svátky, zejména mezi mládeží, pro které je jedinečnou příležitostí pořádně se vyřádit. Do noci září rozšklebené obličeje z vydlabaných dýní, ulice se hemží stovkami masek duchů, čertů, mrtvol a různých příšer. V zatemnělých místnostech se vyprávějí děsivé příhody. Atmosféra, v níž se mísí neklid a radost, jako by přímo vybízela k dalšímu děsivému příběhu. Opět je tu Halloween, předvečer svátku všech mrtvých, opět se chystá řada taškařic a mladí si chystají děsivé masky. Děsivou masku si chystá i Michael Myers. Psychopatický vrah, který uprchl z psychiatrické léčebny, aby rozpoutal o halloweenovské noci v městečku Haddonfield děsivou noční můru. Začíná další děsivá noc, a to zejména pro sympatickou Lauru, kterou se Michael pokouší zabít stejně jako v prvním díle. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (343)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Všeobecne sa považujem za priaznivca horrorovej tvorby. Či už literárnej alebo filmovej. Preto si viem meno Michael Meyrs ihneď zaradiť do kategórie chladnokrvných slasher hrdinov. Kult osobnosti tohto tichého, mentálne narušeného zabijaka sa zrodil v roku 1978, kedy natočil americký režisér John Carpenter úvodný, kultový film. O tri roky neskôr sa vydal Michael na ďalšiu vražednú púť v pokračovaní, pod ktorým je podpísaný Rick Rosenthal. Oproti prvému dielu je to o trochu slabšie, ale aj tak sa jedná o hodne kvalitný, nadpriemerný vyvražďovací slasher horror. Bohužiaľ v ďalších pokračovaniach to začalo so sériou "Halloween“ stagnovať a postupne pomaly upadať. **** ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování Carpenterovy klasiky se odehrává v tu stejnou halloweenskou noc co jednička. Laurie je po hrůzném zážitku hospitalizovaná v místní nemocnici. Hrdinčin psychopatický brácha Michael jí je však v patách. Za pomocí kladiv, injekčních jehel, nožů a skalpelů si razí cestu skrz personál a nechává za sebou krvavou spoušť... Carpenter měl toho roku hodně práce se svou temnou sci-fi Útěk z New Yorku, takže sequel zastínil alespoň coby scenárista a producent. I díky němu Rosenthal vytvořil perfektní slasher, který se originálu může směle rovnat. Myers se proměnil ve vraždící kombajn (10 mrtvých), nikoho nešetří (s výjimkou novorozeňat a jedný báby) a přitom dokáže napínat i děsit po celou dobu až do výborného destrukčního finále. A Jamie Lee to sluší i v paruce. ()

Reklama

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Halloween 2 nám stějně jako jeho starší bratříček servíruje hromadu klišé (včetně mé oblíbené BBBdS - Blbé Blondýny Běžící do Schodů), ovšem zde to už tolik nefuguje. Nevím, možná, že takovéhle dnes již fádní věci fungují skutečně jen napoprvé v podání originálu. Možná, že jsem rozmlsaný. I tak ovšem označení "legendární" tomuto pokračování odpárat nelze a spolu s prvním dílem tvoří pevný základní kámen žánru slasher. Už jen proto si zaslouží úctu. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Dôstojný a rovnocenný nástupca skvelého prvého dielu. Celé to síce mierne koketuje s béčkovosťou, ale všetky ingrediencie typické pre jednotku ostali zachované vrátane úchylnej Carpenterovej synťákovej "hudby", nezničiteľného Myersa, kamery a predovšetkým hustej atmosféry. Hororový fanúšikovia musia byť spokojný... ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Pokračování není vůbec špatné. Navazuje přesně tam, kde minulý díl skončil. Akorát je tu Michael čím dál víc nesmrtelný. Snaží se dokončit svou práci a jde po Lurie. Tentokrát za sebou nechá mnohem víc těl, a to hlavně v nemocnici. Atmosféra je pořád dobrá, ale už to není jak minule. Člověk tak nějak ví, co čekat. Některé smrti jsou ale docela originální. Po tom finále už ale rozhodně nemám chuť na další filmy z této série. Měli to tak uzavřít. "Je to zvíře." ()

Galerie (127)

Zajímavosti (37)

  • Jediný film série, který produkovalo studio Universal. Když pokračování nedopadlo podle představ, Universal prodal práva Trancas International. Roku 1996 byla dál prodána společnosti Dimension. (HellFire)
  • John Carpenter odmítl režii filmu, ale podílel se na scénáři. Navíc natočil a přidal do filmu několik krvavějších scén. (HellFire)

Související novinky

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

16.09.2017

Možná jste slyšeli o tom, že nás v říjnu 2018 čeká další Halloween. Půjde o pokračování původní (osmidílné) ságy, nebo dvoudílného rebootu od Roba Zombieho? Nakonec ani jedno. Režisér a scenárista… (více)

Reklama

Reklama