Reklama

Reklama

Záskok

(festivalový název)
  • Velká Británie The Substitute
Krátkometrážní / Drama / Horor
Velká Británie / Kanada / Island, 2015, 21 min

Obsahy(1)

Mladá učitelka vezme místo jako záskok na soukromé škole. Již na školním dvoře si všimne, že tady mají chlapci neobvyklou – až znepokojivou – moc nad děvčaty. Skrytá i zjevná šikana a tísnivé školní prostředí připomíná retro atmosféru evropských exploatačních filmů 60. a 70. let. (Brněnská 16)

Recenze (4)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Troška dlhší krátkometrák, ktorý získal niekoľko cien na hororových festivaloch, ale nemôžem povedať, že by mňa nejak špeciálne oslnil. Dlhý čas sa čaká na to, že sa niečo stane, ale nakoniec sa v podstate nestane nič. Aký bol teda zámer režisérky? Len ukázať, že muži utláčajú ženy? V tom prípade chápem tie ocenenia, ale mne to teda nestačilo a ani s prevedením nesúhlasím. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pro někoho jistě trošku depresivní způsob školních praktik v této soukromé škole. Podivné chování žáků (především chlapců) a zmlklost dívek – to vše šokuje novou mladou učitelku, která záhy pochopí, že tohle asi nebude její vysněná práce. Bohužel smůlou je, že ač tu i tak trochu postupně graduje napětí jak celkové tak i to ve třídě – samotný divák si nakonec musí vystačit jen s náznaky, páč nic extra navíc tu k vidění není, nedozvíme se, co se skrývá za dveřmi, jen zjistíme, jak se tu objevují nové „žačky“… ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

No na to kolik tady má tenhle kraťas % jsem od něho čekal daleko víc. Zůstalo jen u náznaků. Nic zásadního za co by si tenhle kraťas víc jak 2hvězdy zasloužil se tady nestalo. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Určitě zajímavý námět, zvláštní a podivná atmosféra a celkem slušný zvrat. Bohužel je to až moc dlouhé a ve výsledku se zde nic moc uspokojivého nestane. Mohlo to eskalovat do daleko vyšších vod. 6/10. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama