Reklama

Reklama

Rod Draka

(seriál)
  • USA House of the Dragon
Trailer 4
USA, (2022–2024), 18 h 4 min (Minutáž: 51–67 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Milly Alcock, Emily Carey (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Seriál, odehrávající se 200 let před událostmi Hry o trůny, zachycuje Targaryeny vládnoucí Sedmi královstvím, ale také vlastní rod na pokraji občanské války. Ještě před narozením syna šokuje král Viserys celou říši prohlášením, že jeho dcera Rhaenyra se stane nástupcem trůnu. Jakmile se narodí zdravý syn, události rychle naberou nový směr a mnozí spřádají plány, které by princezně znemožnily usednout na Železný trůn. S intrikami na obou stranách a říší na hraně zániku zažijete vzestup a pád Rodu Draka. (Magic Box)

(více)

Videa (25)

Trailer 4

Recenze (193)

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Tak a máme tu konec první série... Teď zase čekat rok a pak zase rok :)  Seriál se rozjížděl pomalu, není zde tolik zajímavých postav jako v GoT, časové skoky mezi některými díly nebyly úplně přehledné ( úplně vidím průměrného amerického traktoristu, jak se nechápavě otáčí ke své Mary, wtf? ) a vše je natočeno daleko více komorněji než kterýkoli díl GoT. Nemá to tu epickou rozmáchlost svého předchůdce a přesto se tvůrcům podařilo přikovat mě každé pondělí do mého houpacího křesla a těšit se na nové pletichaření... Nakonec jsem podlehl a užil si každou minutu temných intrik a dobrých hereckých výkonů. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. řada: * HBO se rozhodlo ještě malinko poždímat 10 let starý fenomén zvaný Hra o trůny a přišlo s kampaní jak prodat spíš-off. Cílem logicky bylo nalákat tu obří základnu fanoušků na ten samý koláč, jen s jinou příchutí. Co ale HBO naservírovalo, má společného s “trůny” max grafiku a znělku úvodních titulků. Vše ostatní je od základu špatně. 1) naprosto otřesný casting… naprosto žádní charismatičtí herci/postavy (zapomeňte na šílenství okolo “Bastarda”), nemluvě o tom debilním přeobsazování některých postav (prostě někdo stárne pomalu, někdo raketovou rychlostí, někdo vůbec ne ;)) 2) zcela nezvládnutá linie vyprávění = děj se zaměřuje do bolestivým detailů na neskutečné kraviny a klíčové momenty přeskáče během pár minut. Pak ty dějové skoky v čase… a kdyby jen jednou. 3) brutální nuda. “Trůny” také měli své vlažné momenty, ale vyvažovala je řezničina a plivance do tváře americké prudérie (první řady “Trůnu” byly skoro jako porno dějem). Tady se většinu času neděje nic. Tuna postav. Všichni žvaní. Co se natahuje doslova extra (asi úchylka režiséra) jsou porody, svatby a pohřby. A když už se doplazíme k závěru epizody, má jeden pocit, jako kdyby se vlastně díval deset hodin dlouhou upoutávku na druhou řadu, kde “to” teprve začne. Podrobně u jednotlivých epizod. Pozn: AppleCore to trefil dokonale. 2. řada: TBD.  ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se po tříletém čekání konečně dočkali prequelu GoT. Rozjezd je trochu pomalejší a zavede nás 170 let zpět do doby, kdy Targaryení vládli Západozemí. Řeší se tu nástupnictví a situace je napjatá. Král nemá mužského dědice a trůn si nárokuje víc lidí. Jedním z nich je jeho problémový bratr Daemon. Objeví se tam spoustu známých rodů. Ze začátku se toho moc neděje, ale pak začnou intriky. Ve hře je nástupnictví na trůn a uchazečů je samozřejmě víc. Hlavní souboj je mezi královou dcerou s jejími dětmi a královou ženou s jejími potomky. Kdo nakonec usedne na železný trůn? Akce tam moc není, ale když je, tak je super. Hlavní události teprve přijdou v další sérii. Každopádně vítám návrat do Západozemí mezi draky a atmosféra je taky super. Draků je hodně a jsou dost vymakaní. "Dávám ti svou přízeň." ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem na Rod Draka začala koukat z povinnosti, protože svět Písně ledu a ohně patří k mým nejoblíbenějším fiktivním světům. Předlohu jsem teda zatím nestačila přečíst, ale seriál je prý hodně věrnou adaptací, takže na knihu se těším. Seriál někomu může připadat „pomalejší“, protože se tu především mluví, stojí hlavně na interakcích postav a dialozích. Obojí je na vysoké úrovni, takže to v klidu vynahradí méně akce. Akce, když už se objeví, tak je taky udělána dobře, hlavně teda ta s draky. Draci jsou další plus - draky miluju, takže za mě super, s jejich vystupováním v seriálu jsem nadmíru spokojená – je jich hodně a vypadají dobře. Stejně jako u Hry o trůny se povedl casting, skvělí jsou všichni – včetně herců, co hrají Velaryony. Tady je hezky vidět, jak by se to začleňování herců jiné barvy pleti mělo dělat. Nejsou to jen náhodně rozmístění herci jiné barvy pleti (jako třeba v Prstenech moci), ale je to celý rod, kdy ta barva pleti je vlastně i jejich poznávacím znamením a pracuje se s ní i v ději v jisté záležitosti se syny Rhaenyry. Prostě tvůrci tohle tvůrci zvládli na výbornou a navíc jako Velaryony obsadili sympatické a schopné herce. ------- Vytkla bych jistou scénu ze závěru deváté epizody, kdy sice to pak odůvodní, ale stejně mi to přijde takové podivné. Začátek je pak možná pomalý až příliš a celkem i chápu, že to někoho odradí, protože to nejlepší začne přicházet až někdy v půlce série. A moc se mi nelíbí, že tvůrci tu pokračují s trendem příliš tmavých scén, kdy občas ani jas na max nepomůže. Naopak moc nechápu kritiku v podobě toho, že tam bylo moc porodů… ------- 9/10 ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Hra o trůny měla politiku, mystérium, všechny třídy, rozmanité lokace, draky a občas i humor. Targaryanská sága jsou jen mocenské šachy na pozadí disfunkční rodiny. Popřípadě disfunkční rodina na pozadí mocenských šachů, podle toho, čemu jste více nakloněni. Od jiných rodových ság ji dělí občas nějaký ten drak. A stejná znělka jako GoT, seriously? ()

Galerie (692)

Zajímavosti (40)

  • Henry Cavill se v listopadu 2022 vyjádřil k možné účasti v seriálu: „Když jsem se díval na Rod draka, říkal jsem si, že spousta herců by mohla být skvělými zaklínači,“ zažertoval Cavill. „Myslím, že by bylo super, kdybych se objevil v Západozemí. Opravdu by to bylo skvělé, ale podle mě tam pro mě není místo.“ (Geralt z Rivie)
  • Fanouškům Hry o trůny (od r. 2011) může Lord Jason (Jefferson Hall) spolu se svým dvojčetem Tylandem (Jefferson Hall) připadat povědomě. Je to dáno tím, že herec Jefferson Hall se objevil jako Ser Hugh z Vale ve dvou epizodách 1. série Hry o trůny. (Veskoslav)
  • Režisér Miguel Sapochnik, ktorý nakrútil prvú epizódu, knižnú predlohu nečítal, aby mu nebránila v tvorivom rozlete. Chcel mať rovnakú perspektívu ako diváci, ktorí román nečítali. (krasomama)

Související novinky

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Rod draka pokračuje v produkci

Rod draka pokračuje v produkci

24.07.2023

Spisovatel G. R. R. Martin přidal na svůj blog nový příspěvek, v němž zazněly dvě důležité informace, které by měly potěšit fanoušky Hry o trůny i Rodu draka. Tou první je, že 74letý autor pomalu ale… (více)

Reklama

Reklama