Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rhaenyra přeruší svou cestu po Západozemí a Daemon princezně ukáže, jak vypadá Hedvábná ulice po setmění. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer

Recenze (74)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Boha jeho, zasa jebú..." :D OBSAHUJE SPOILERY! Je to čím dál pitomější. Tři čtvrtě dílu se nic neděje, pokud za děj nepovažujete chození po ulici, návštěvu bordelu a soulož. Já to za děj nepovažuji, je to jenom zdržovačka skutečného příběhu. A příběh je, podle tvůrců, to, že Daemon, ve své nedospělosti a hlouposti, vždycky udělá nějaký skandál (jen aby se vůbec něco dělo), na který ostatní reagují. Místo, aby Rhaenyru poslali k velmistrovi, aby zkontroloval její panenství, (což se běžně v královských rodinách dělo, vzpomeňme si třeba na princeznu Dianu), tak se tam dvacet minut řeší, kdo lhal a kdo ne. Nakonec si král nechá poroučet od své drzé dcery, kdo má být v jeho Radě a koho má vyhodit... Jestli se příštím Pobočníkem stane Rhaenyra, přestávám se na to dívat. /// Se Hrou o trůny se to opravdu už nedá srovnávat, a to nemyslím jen výborné první čtyři série, ale i ty pozdější. Postavy jsou nevýrazné, herci jsou nevýrazní, děj je nahodilý a postavy se rozhodují podle momentální nálady, a ne na základě jakýchkoli logických pohnutek. Politika a hra o moc se tam prakticky nevyskytují, všechno směřuje na pocity a city, protože je snazší to tak napsat. Scénář i příběh jsou jednoduchoučké, žádné chytré dialogy, pouze rutina. A rutina je nudná. 1,5*. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně epizoda s typickým Martinovsky piklícím smrádkem. Sice mi to piklení k Daemonovi moc nesedne, protože jeho postava postrádá vychytralost Varyse i intrikánství Malíčka, ale pořád budu raději za tohle, než za podivné bitvy. Takže, přestože se opět vlastně nic zásadního nestalo, karty jsou zamíchány a hra působí o něco zajímavěji, než doposud. ()

Reklama

Arigato 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„From my blood come the Prince That Was Promised and his will be the Song of Ice and Fire.“ To se nám to pletichaří jedna báseň. Daemon mě každou epizodou baví čím dál víc. Herecké obsazení se vážně povedlo, i Paddymu role Viseryse očividně sedla. Po vizuální stránce je i tato epizoda, ostatně jako doposud všechny, zcela delikátní záležitostí a klobouk dolů před všemi, co se na natáčení nějakým způsobem podílejí. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zbytečně komplikovaný scénář plný intrik. Máme tu kupu hlavních hrdinů více čí méně zajímavých, kteří se noří stale hlouběji do problémů, přičemž některé z nich jsou doslova vycucané z prostu a nemají příliš silný základ v jinak obstojně napsaném epickém seriálu. GoT měl v tomhle přece jen více šťávy a tvůrčí finesy. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další trefa do černého. Je docela smutné sledovat, jak Pána prstenů drží nad vodou hlavně výprava a hra na "kdo je kdo", zatímco Rod draka roztáčí parádní drama s jedním hradem a podhradím a asi šesti postavami, které se snaží navzájem převézt a zastínit. Hltal jsem to od začátku do konce, teď už jen aby Graham McTavish přestal být nepochopitelně upozaděným křovím. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • Daemon Targaryen (Matt Smith) říká Rhaenyře (Milly Alcock), že za poslední čtyři roky dospěla. Je to od doby, kdy se naposledy viděli, když Rhaenyra získala od Daemona ukradené dračí vejce a přinesla ho zpět do Králova přístaviště v epizodě Nezvedený princ (2022). Potvrzuje to také relativně krátkou dobu mezi epizodou Druhý svého jména (2022) a Král úzkého moře (doloženo Alicent Hightower v pozdějších fázích těhotenství v epizodě Druhý svého jména a s novorozencem v epizodě Král úzkého moře), vzhledem k tomu, že mezi 1. a 2. epizodou uplynulo šest měsíců a mezi 2. a 3. epizodou uplynuly více než dva roky. (mikki089)
  • Když Rhaenyra (Milly Alcock) drží valyrskou ocelovou dýku v ohni, jsou odhalena vepsaná slova: „Z mé krve pochází princ, který byl zaslíben, a jeho vůle bude písní ledu a ohně.“ To jsou téměř stejná slova, která ve Hře o trůny (od r. 2011) řekl Rhaegar Targaryen (Wilf Scolding) o svém synovi Aegonovi ve vizi, kterou Daenerys (Emilia Clarke) viděla v Domě Nesmrtelných: „Je to princ, který byl zaslíben, a jeho je píseň ledu a oheň.“ (mikki089)
  • Přehlídka nápadníků pro princeznu Rhaenyru  (Milly Alcock) se koná v Bouřlivém konci, sídle rodu Baratheonů. Je to poprvé, co lze vidět sídlo Baratheonů – to se neobjevilo ani ve Hře o trůny (od r. 2011). (mikki089)

Reklama

Reklama