Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Alicent pověří Cola a Aemonda úkolem vypátrat Aegona a Otto svolá všechny významné rody ze Západozemí, aby mu stvrdily věrnost. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (76)

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viserys je mŕtvy a Aegon je nezvestný. Epizóda len s postavami, ktoré minulú epizódu ostali v King’s Landing, nebaví tak, ako by bavila s komplet Targaryenovcami. Foot fetish neohromí. Záver som nepochopil, málo stačilo na vyriešenie celej situácie, no tvorcovia sa rozhodli vykresliť postavu asi ako niekoho, kto vojnu prenechá iným. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvrde a nelutostne palacove intrigy spustene neporozumenim umierajuceho poslendeho priania. Pacilo sa mi mysterium okolo predstavitelky White Worm. "There in no power, but what people allow you to take". Vynikajuci rozhovor i foot-fetisisticky zaver kralovny a Larys-a. Tento bezskrupulozny typek a chladna vypocitavost nam v mnohom pripominaju Littlefingra. Bez Malickovej trapnej teatralnosti teda. :) A zaver s Rhaenys, holy shit. Skoda, ze mala noc predtym rozhovor ako matka s matkou a zrejme "vymaekla". :) Mohla krasne prepisat dejiny, co sme vsetci ocakavali. Tuto scenu by som chcel niekedy zazit v poriadnom kine. :) Ocenujem ten detail, ked po ohlusujucom reve zrazu prislo ticho. Btw. kolko poddanych tam asi tak "zarvalo"? ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Atmosféra a to všechno okolo zde fungovalo a bylo fajn, jen nechápu všemožné časové skoky z předešlých dílů, když se teď tvůrci rozhodli tak 80 % této stopáže věnovat hledání ztraceného budoucího krále Aegona, které bylo sice zajímavé, ale dovedu si představit vyplnění stopáže podstatně lepším dějem. Tím se dostáváme k zásadnímu nedostatku tohoto seriálu. V každé epizodě je obrovská spousta vaty. Konec dílu byl tradičně epický jen nedávalo moc smysl, že je ze sedla draka všechny neusmažila. Jasně, následující díly by potom byly hodně o hovně, ale i tak to působilo velmi zvláštním dojmem. [75 %] ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších dílů. Už úvodní rada je mrazivá, kdy se rozhoduje o životech druhých. Ano, svět Písně ledu a ohně měl vždy základ v intrikách a boji o moc. Pokud někdo čeká akci, pak by se měl poohlédnout po jiném seriálu. Konverzace je totiž v tomhle případě to nejlepší. Náznaky, napětí...hledání Aemonda je dokonalé, s prostřihy na jednotlivé postavy postupně skládá výsledný obraz. A jak málo stačí kanálové kryse, aby věrně sloužila své paní. Velkou pochvalu si zaslouží nástup draka! Naprosto princeznu chápu, udělala přesně to, co měla. A jistě, ovládnout se a nevyřknout povel dracarys muselo být hodně těžké, pak by ale lekce neměla smysl. Stálou pochvalu si zaslouží i temný vizuál, co k tomuhle seriálu naprosto sedí. Jen tak dál. ()

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9.díl. Král Viserys skonal. Jeho smrtí zachvátil Korunu zmatek. Dle posledních slov panovníka mělo následnictví připadnout Egonovi. Tak to alespoň tvrdí sama královna, Alicent, ačkoliv víme pravdu. To ona se měla stát panovnicí, to jí připadala pověst, jež se nese už po generace (alespoň si to tedy myslím, případně mne opravte). Jenže je tu mnoho potíží. Nikdo se nesmí dozvědět v nepravou chvíli o Viserysově úmrtí. Tudíž každá služka, jež by mohla tajemství vyzradit, musí býti náležitě umlčena. Alicent zvolí smrt a tou pověří svého věrného pomocníka. Zadruhé: Egon musí být přiveden na hrad. A to bude těžké, jelikož odešel pryč za zábavou. A zatřetí: Pobočník a sama královna nejsou stejného názoru, co se týče Rhaenyry: On si přeje její smrt, ona milost. Přeci jen, její sen o trůnu trochu zchladl... 85 procent. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Podle George R. R. Martina je Aegon (Tom Glynn-Carney), který si uzurpoval Železný trůn od Rhaenyry (Emma D'Arcy), založen na následnické krizi po smrti anglického krále Jindřicha I. v roce 1135, který svou dceru a jediné žijící legitimní dítě, Matildu, jmenoval jako dědice Anglie a tím i první vládnoucí královnou. Trůn si uzurpoval Matyldin bratranec Štěpán z Blois, který přijel do Londýna a byl korunován, zatímco Matilda byla pryč. Štěpánovo tvrzení bylo podpořeno zprávami, že král na smrtelné posteli změnil názor a jmenoval ho dědicem. (mikki089)
  • Lyman Beesbury (Bill Paterson) říká: „Je mi šest a sedmdesát let“. To z něj dělá vzácný příklad postavy, která je v seriálu mladší, než ve zdrojovém materiálu. V knihách Beesburymu bylo 80 let, když zemřel. (mikki089)

Reklama

Reklama