Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Alicent pověří Cola a Aemonda úkolem vypátrat Aegona a Otto svolá všechny významné rody ze Západozemí, aby mu stvrdily věrnost. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (76)

Kevadros 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co vám jebe lidi..telenovela pokračuje, ve stylu Má tlustá Valentýna ( v epických kulisách) 40 minut nudných intrik a absurdních situací korunuje kromě "krále" blonďatá holka with balls (do teď jedna z mála postav s jasnou motivací) jednající naprosto proti svému charakteru..opravdu zklamání roku. Komentáře tady jsou btw (kromě samotného seriálu) velkej zdroj zábavy ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem totálně v šoku. Děj neposkočil ani o den! Žádný herec nebyl přeobsazen! Tak to se bude dít něco zásadního. To je jasné. No… a ono ne. Tedy pokud nepočítám potvrzení, že nestárnoucí zhrzený mamrd má definitivně potvrzenou imunitu. Může zabit kdykoliv kohokoliv chce a nic se neděje. Dále to, že rozmazlený harant je definitivní looser a (kdo ví proč) se chová jako debil. Také je potvrzeno, že dokonalý scénář je natolik unikátní, že nepotřebuje ani kopírovat vzor na kterém se veze… Zmasakrování civilistů drakem s na zádech vyšinutou pipkou tu přeci nikdy předtím nebylo :). Další zmatená epizoda potvrzující největší zklamání roku. ()

Reklama

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačně slabší epizoda poznamenáná zbytečnými a hloupými změnami. Sama Rhaenys v traileru a v tomto seriálu říká, že nože vylezou a Rhaenyřino nástupnictví bude napadano, proč zůstává v KP, když Viserys je na pokraji smrti? Velice netaktické. Nahánění Aegona zpomaluje už tak vleklou epizodu. Upřímně řečeno považuji za hloupé rozhodnutí rozdělit poslední dva díly na čistě zelený a černý. Protože tím totálně zapili plynulost děje a myslím si, že obě epizody by fungovali lépe jako jedna hodina a patnáct minut epizoda. Scéna s Larysem byla zvlášntí a trochu dementuje tohoto Shakespearovského záporáka nicméně to nebylo tak hrozné, jak jsem slyšel. Mysaria potěšila. Akcent je nepochybně divný, ale líbí se mi jak je jednou z nejšedivějších postav v seriálu. Trochu divné bylo, že Aemond zapomněl na Aegonovi děti. A v neposlední řadě stupidní závěr. ()

haluska11

všechny recenze uživatele

všichni už víme, že tenhle seriál beznadějně vykrádá hry o trůny (ukradl dokonce i příjmení targaryenů!!!! :O), ale po posledních dvou epizodách musím uznat, že ve skutečnosti je hlavním zdrojem plagiarizace shrek - scéna u večeře, královna v kostýmu fiony, finále této epizody... a to v seriálu ještě nebyl tým černých a ZELENÝCH z předlohy. snad dojde i na potomky draka a udatného oře. ()

Azrail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu slabší epizoda po dvou dokonalých. Což neznamená, že byla špatná, to vůbec ne, jen zkrátka nebyla tak dokonalá jako ty dvě předchozí a některé pozměnéné části oproti předloze nebyly tak dobré, jak bych čekal. SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER Vypíchnul byl jako obvykle vynikající hudbu, obzvlášť ve startu epizody a poté při Aegonově korunovaci, která byla celá natočená skvěle. Herecké výkony také jako obvykle na velmi vysoké úrovni. Co mi trochu vadilo bylo Aegonovo podivné chování a hlavně poslední scéna s Rhaenys a Meleys. Buď jí tam vůbec neměli tvůrci dávat, nebo jí měli udělat tak, aby nepůsobila tak nelogicky, neboť Rhaenys tu měla šanci okamžitě ukončit válku ještě předtím, než vůbec vypukla a přesto to neudělala. Samozřejmě se dá úplně v pohodě okecat, proč to neudělala, ale ta scéna tam především vůbec být nemusela. Chápu, že by pak jednodušší diváci brblali, že to byla nuda, nebyl tam drak a nic se nedělo, ale takovéhle wow momenty jen pro efekt ve finále spíš ubližují. Celkově ale nejsem zklamaný, ani nasraný, jen prostě lehce rozčarovaný, tohle jsou spíše zbytečné chybky. Jinak celkově 7/10. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Lyman Beesbury (Bill Paterson) říká: „Je mi šest a sedmdesát let“. To z něj dělá vzácný příklad postavy, která je v seriálu mladší, než ve zdrojovém materiálu. V knihách Beesburymu bylo 80 let, když zemřel. (mikki089)
  • Podle George R. R. Martina je Aegon (Tom Glynn-Carney), který si uzurpoval Železný trůn od Rhaenyry (Emma D'Arcy), založen na následnické krizi po smrti anglického krále Jindřicha I. v roce 1135, který svou dceru a jediné žijící legitimní dítě, Matildu, jmenoval jako dědice Anglie a tím i první vládnoucí královnou. Trůn si uzurpoval Matyldin bratranec Štěpán z Blois, který přijel do Londýna a byl korunován, zatímco Matilda byla pryč. Štěpánovo tvrzení bylo podpořeno zprávami, že král na smrtelné posteli změnil názor a jmenoval ho dědicem. (mikki089)

Reklama

Reklama