Reklama

Reklama

Rod Draka

(seriál)
  • USA House of the Dragon
Trailer 3
USA, (2022–2024), 18 h 4 min (Minutáž: 51–67 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Milly Alcock, Emily Carey (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Seriál, odehrávající se 200 let před událostmi Hry o trůny, zachycuje Targaryeny vládnoucí Sedmi královstvím, ale také vlastní rod na pokraji občanské války. Ještě před narozením syna šokuje král Viserys celou říši prohlášením, že jeho dcera Rhaenyra se stane nástupcem trůnu. Jakmile se narodí zdravý syn, události rychle naberou nový směr a mnozí spřádají plány, které by princezně znemožnily usednout na Železný trůn. S intrikami na obou stranách a říší na hraně zániku zažijete vzestup a pád Rodu Draka. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele Marius k tomuto seriálu (4)

Nezvedený princ (2022) (S01E02) 

Za mňa určite team Black.  Ak pominiem také tie hlúposti akože Daemon na Dragonstone potreboval z Kings Landing ukradnúť dračie vajce,  keď ich skladovali badabumtsss na Dragonstone,  epizóda s jedinou epickou scénou,  ktorá ale nemôže potiahnuť celú epizódu a niektoré dialógy úplne príšerne trhajú uši. 6/10 ()

Druhý svého jména (2022) (S01E03) 

Problém House of the Dragon je v tom, že predloha je písaná ako fiktívny dejepis a scenárista musí stavať dej na veľmi sporej kostre "faktov". A tak si seriál ulietava na nepodstatných epizódkach ako je dobytie Stepstones, o ktorom je v knihe snáď jeden alebo dva odseky a ktorý je v zásade pre ďalší vývoj neveľmi podstatný. Tu si ale scenárista dal steroidy a napísal to ubercool naivne a hlúpo. Na druhej strane scény s jeleňmi, diviakom a príchod Rhaenyry do tábora sú podľa mňa výborný nápad ako ukázať charaktery postáv. Kvitujem, že sa tu už akoby náhodou vyskytujú do budúcnosti veľmí dôležité postavy. Avšak robiť z Alicent Hightower niečo iné ako ambicióznu zlatokopku je mimo misu. 7/10 ()

Král Úzkého moře (2022) (S01E04) 

Zatiaľ najlepšia časť s geniálne nastrihanou (a ozvučenou!) party návštevou Kings Landing, keď vďaka strihu vidíme rozdiel medzi plnením manželských povinností a príjemne bohapustou je****ou. Jediné čo by som vytkol je zvedenie Colea pretože podľa knihy chodila Rhaenyra s Daemonom do bordelov š***ť prvú ligu práve preto aby dostala sera Cristana, čo sa jej ale nepodarilo a napokon jej pokusy spôsobili, že definitívne ozelenel. Každopádne tento diel ma zatiaľ bavil najviac a keby nebol Viserys pako, ožení brata s dcérou. Ale to by nebol žiadny tanec s drakmi. 8/10 ()

Princezna a královna (2022) (S01E06) 

Mínusy: obsesia pôrodmi, Harwin sympaťák miesto drtiča kostí, smrť Laeny Velaryon. Plusy : Daemon, Laena, dvojičky, Vhaegar a ten zvrhlý pôžitok z toho ako si všetci myslia, že najväčší cunt bude Aegon Starší. 7/10 s odretými ušami. ()

Související novinky

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Rod draka pokračuje v produkci

Rod draka pokračuje v produkci

24.07.2023

Spisovatel G. R. R. Martin přidal na svůj blog nový příspěvek, v němž zazněly dvě důležité informace, které by měly potěšit fanoušky Hry o trůny i Rodu draka. Tou první je, že 74letý autor pomalu ale… (více)

Reklama

Reklama