Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

O deset let později. Rhaenyra čelí Alicentiným neustálým dohadům o svých dětech, zatímco Daemon a Laena zvažují nabídku v Pentosu. (HBO Max)

Videa (2)

Z natáčení

Recenze (93)

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Touto cestou by som rád venoval House of the Dragon cenu za najhorší časový posun, aký som kedy v audiovizuálnom diele videl. Preobsadenie nedáva zmysel. Starnú iba určité postavy, nerozumiem že iné nemohli dostať aspoň slušnú masku pri takých rozpočtoch. Krkolomné skákanie v čase a vynechávanie snáď všetkého zaujímavého naďalej hrá prím a začína byť skutočne neznesiteľné. Mám pocit, že na konci seriálu by z neho šikovný strihač dokázal spraviť obstojnejší celovečerák, ako je tento divne zvolený a divákom prezentovaný patvar. ()

kenkaku odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cože? HOP O DESET LET!? To jako není potřeba reagovat na “strkanici na svatbě?” Tohle vyprávění příběhu je opravdu perla… nejen, že se tam polovinu seriálu nic neděje, ale ještě ani není nijak uchopena linka, hlavní postava (nebo postavy) a o co vlastně vůbec v seriálu jde. Tuna nových xichtů. Kdo je kdo je evidentně putna. Hlavně že má kdo s kým krafat o kravinách. Seriál je čistá exhib žumpa co parazituje na úspěchu svého předchůdce. Jediné pozitivum je přeobsazení protivné ropuchy. Retardovanost děje je jinak nebetyčná. Lumena si nadělá 3 pobledlé děti (když má za manžela cappuccino) a nepočítá s tím, že by si někdo všiml? (včetně toho debila co je udělal). Neskutečný. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrá epizóda, ale ani zdaleka nie dokonalá. Oproti predošlým dvom častiam bola v mnohých smeroch scenáristicky predvídateľná a zbytočne doslovná. Čo sa týka detí Rhaenyry, stačilo raz či dvakrát poukázať na to, že ich splodila s iným mužom. Tvorcovia to však zdôrazňovali toľkokrát a toľkými rôznymi spôsobmi, že už to bolo miestami otravné. Okrem toho ma príliš nenadchol ani záver, pri ktorom na dôležitom zvrate participovali neznámi aktéri a strážená pevnosť vzbĺkla lusknutím prsta. Celkom by ma zaujímalo, ako sa tam dostali a prečo po prepustení z väzenia jednoducho neutiekli kade ľahšie. Nuž, scenáristická barlička všetko vyriešila. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahově jednoznačně nejlepší epizoda. Problémem je, že jí chybí důslednější build-up pro motivace některých postav. Že Alicent? Ve finále jsem tak rozpolcen, protože bych sice rád negativně ohodnotil absenci dříve zmíněných charakterových "přepnutí", ale... Ten díl je jinak vším, co jsem si od Rodu draka přál. Jako samostatná část příběhu funguje dokonale, ale škodí jí vynechání jedné či dvou předchozích epizod, které by to všechno postavily do smysluplnější roviny. Ale můžu to opravdu vyčítat přímo této epizodě? Asi ne, protože já jsem poprvé v celé sérii nadšeně hltal vše, co mi tvůrci hodili na talíř... A to prostě musím ocenit... ()

Ant_Antony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne, že bych se ztratil v těch přeskočených deseti letech... ALE... Nějak to úplně nezafungovalo, chybí tomu jedna vložená epizoda nebo alespoň nějaký "prolog", který by těch deset let shrnul... Závěr ač vystavuje další dějové "zvraty" na odiv byl tak nějak mimo - bude to nejspíš tím, že jsem si nedokázal vybudovat jakýkoliv divácký vztah k dotčeným postavám... ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama