Reklama

Reklama

3022

Trailer 1

Obsahy(1)

Je rok 2190 a čtveřice astronautů vedená kapitánem Johnem Lainem (Omar Epps) je na desetileté misi na vesmírné stanici Pangea, která slouží jako zásobovací mezistanice na cestě ze Země na kolonii Europa. Osamělost, uzavřenost a stísněnost místa mají samozřejmě psychologické dopady na všechny členy posádky. Jednoho dne, zhruba po pěti letech trvání mise, Pangeou otřesou strašlivé rázové vlny, jejichž příčinu nikdo nezná. Pravda se časem ukáže hrozivější, než si kdo kdy dokázal představit. (C0r0ner)

(více)

Recenze (23)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Vyznívá to jako další obyčejná sci-fi povídka o vesmírné expedici vracející se domů, která by nejlépe fungovala v literární formě, ale nedá se říci, že by i ve filmové podobně neměla co nabídnout. Pro někoho může být závadou hlavně ten fakt, že je celý příběh poskládán ze scén posbíraných z nejrůznějších klasických sci-fi snímků, což v zájmu neatraktivity prostě může být problém takový celek pojmout. Fanoušek sci-fi naopak během sledování může hádat, odkud jakou scénu zná. Myšlenka dějového konceptu je však zajímavá. Vesmírná výprava se bude vracet na planetu Zemi a když už je takřka v cíli, tak zjistí, že Země neexistuje. Prostě vybuchla. Stylový klaustrofobický thriller se tedy zajímá o dalším dění v kosmickém korábu zajímající si hlavně psychologií daných postav a vzniku nejrůznějších konfliktů mezi nimi. Ano, právě psychologie tu má největší prim. V rámci nezávislého filmu se jinak jedná o povedený dramatický snímek, jak danou myšlenkou, tak i vizuálními efekty. Tohle není horor, ani akční střílečka. Jen obyčejný psychologický thriller odehrávající se ve vesmíru. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Trailer působil schopně, ale ve výsledku je film zaměnitelné béčko, které má sice slušný nápad, ale jeho provedení je tak nezajímavé až běda. Akčnější konec ujde, ale jinak se jedná spíše o ztrátu času, leda že byste si v podobných levných filmech libovali. 4/10: ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Zedkový levný filmy ve vesmíru, kde má jít hlavně o vizuál fakt nefungujou. Všechno tmavý a hnusný aby se ušetřily penízky a příběh = není o co stát a to samý herci, který jsou na přesdržku. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Astronauti jsou polapeni na vesmírné stanici jménem Pangea na desetileté misi. Vytváří to alespoň dostatek atmosférického napětí pro fanoušky sci-fi jako jsem já. Příběh je situován celkem blízko naší době - přesně do roku 2190. Kapitán John Lane (Omar Epps), jeho romantický partner Jackie (Kate Walsh), lékařský důstojník Richard (Angus Macfadyent) a mladší kosmonautka Lisa (Miranda Cosgrove). Děj se po úvodu pošoupne o pět let a všichni jsou na tom nějak hůře - John trpí "nočním terorem" což znamená, že když usne, stává se násilným. Jackie smutní po své dceři, kterou nechala na Zemi a další pociťují účinky pobytu pět let v tomto hrozném prostoru. Film funguje nejlépe když líčí emoční dynamiku mezi hlavními postavami. Další tři postavy posádky (Enver Gjokaj, Haaz Sleiman a Jorja Fox), které byly zachráněny z jiné vesmírné stanice mají svůj emoční vývoj předvídatelný. Zejména když mluví s jiným přízvukem což signalizuje problémy. Když uvážíme omezení malým rozpočtem jsou zvláštní efekty a prostor stanice přesvědčující. Méně přesvědčující je pohled na kosmounaty, které kouří cigarety 200 let v budoucnosti. To asi nepodpoří současnou protikuřáckou kampaň. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Komorné sci-fi odohrávajúce sa na vzdialenej vesmírnej stanici, kde po rokoch už jej posádke začína so samoty drbať. Na film za pár drobných to má celkom pekné triky, ale dramatická línia sa príliš nevydarila a príbehy jednotlivých postáv ma nezaujali. 4/10. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Po stránce atmosféry a vizuálu kulis výborné a velmi silné. S příběhem je to už horší. Vesměs se jedná o další z řady izolačních sci-fi, které krom jednoho poměrně originálního, avšak pouze načrtnutého, twistu divákovi příběhově nic moc atraktivního nenabídne. I když mám pro podobná atmosférická slow-paced béčková sci-fíčka ohromnou slabost, s blížícím koncem, kdy na povrch začal naplno vylézat rutinní scénář, jsem se začínal už trochu nudit. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak snaha byla, ale že by se to zrovna vydařilo, to říct nemůžu. První půl hodina se mi líbila, ale pak mě to začalo nudit, nic moc extra zajímavého se tam nedělo a bohužel už se ten film pak z toho nevzchopil. Přitom kameru špatnou nemá, to prostředí taky není úplně špatné, herecké výkony jsou taky dobré, ale ten film prostě nemá moc co nabídnout. Jako psychologické drama o posádce, která uvízne ve vesmíru (dál nechci spoilerovat) to moc neobstálo a nejhorší na tom je, že ten film staví hlavně na tomhle. Podívat se na to dá, ale na víc než jedno zhlédnutí to podle mě není. Pokus hezký, ale ne zrovna povedený. 2* ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Jen proto, že sem film v půlce vypnul způsobilo, že nedám odpad.Prostě nevim,jestli ten konec tomu filmu nakonec nepomohl,nebo neuškodil ještě víc .Ale pochybuju.Nuda to byla řádná.Tu situaci ale hrdinům nezávidim.To je nervovej masakr.10%. ()

Jimmi 

všechny recenze uživatele

Az na niektor efekty(ktore boli fakt hrozne miestami) pozeratelne scifi. Nehccem spoilerovat a tak ukoncim moj komentar ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Mělo to atributy, které mám na filmech rád. Jedno místo, pár lidí a originalita. Ta béčkovost z toho sice čiší každou vteřinou, ale nudit jsem se nenudil, rozdělení příběhu do několika časových rovin se mi také líbilo a ta kompletní anihilace lidstva, to je jak, kdybych to psal já. 75% ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem nechápal o co tam jde, pak jsem si nadával že jsem se nechal nalákat na takovou blbinu, a nakonec jsem se odpočítával minuty do závěrečných titulků. Film je zmatená protahovaná nuda bez zajímavých postav, bez pořádného příběhu a bez napětí. Všechno stojí na jednom slušném nápadu, který je ovšem úplně promrhaný. Ztráta času. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Trošku menej záživné, ako by bolo únosné, na druhú stranu celkom dosť pod kožu sa zarývajúce. Hlavná myšlienka dosť originálna, aspoň ja si nespomínam na filmy, ktoré by ju už vyčerpali. Škoda toho ustrihnutého konca, človek by čakal, že sa ešte dozvie, čo na druhom konci nitky... škoda. ()

radekgfx 

všechny recenze uživatele

„It's so…, it's so empty.“ Někde ve škvíře roztřeseného širokoúhlého obrazu, za oslepujícím protisvětlem, odlesky a zeleno-oranžovým filtrem je schovaná myšlenka o hledání smyslu života a přežívání v kataklyzmatem proměněném světe, která táhne celý film. Člověk se jí ale musí po celou dobu docela křečovitě držet. Jakmile stisk povolí, začne se utápět v digitální bažině. Deset let staré Cargo (2009) může v tomto ohledu stále rozdávat lekce v nízkorozpočtové efektivitě. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Sci-fi, ktorý zaujme mixom apokalyptických, depresívnych, psychologických a „survivor“ prvkov. Základná koncepcia príbehu nie je zlá a k tomu v rámci (finančných) možností vytvorili slušné (vesmírne) prostredie. Až na niektoré výnimky sa jedná o zaujímavé obsadenie hereckých „stoličiek“. Film funguje do poloviny, potom však z nejakého dôvodu to začne rozpadávať. (Od O. Eppsa sme už videli aj lepší výkon.) Škoda za to, pretože napriek minimalistickej záležitosti by z toho dalo vyťažiť aj viac. Osobné hodnotenie: 67% (**) ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

... spíš nuda ... nedokoukal jsem to ... zas tolik volného času nemám ... chci ztrácet čas jen záživným sci-fi ... toho se ale jen tak nedočkám ! hlavní plus - postava Anguse Macfajdena ... aspoň jsem se občas zasmál ... ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to slibně, ale zase to byla převážně jen snůška canců a kecání. Nejvíce se mi líbilo, že scénárista v polovině poznal, že ve dvou lidech zbytek filmu neutáhne, a tak tam nechal zničehonic objevit raketoplán. Pobavilo. Mistrný tah pro základní školy. Nu, poslední půlhodinka už konečně stojí za to. Takže jedině ta lze hodnotit zajímavě. ()

Reklama

Reklama