Reklama

Reklama

VOD (1)

Skupina teenagerů závislých na technologii se dostane do offline tábora. Společná turistika v lese bez přístupu k smartphonům však nekončí tak, jak to naplánovali organizátoři. Budou muset bojovat o skutečný život s něčím, co neviděli ani v nejtemnějších koutech internetu. Tváří v tvář smrtelnému nebezpečí číhajícímu v lese, objevují skutečné přátelství, lásku a oběti. Vyjdou z toho celí nebo v krvavých kouscích? (překlad: LIVINGDEAD) (dixx)

(více)

Recenze (167)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jsem fascinován s jakým sebevědomím Poláci dokážou udělal žánrovku, která působí velmi dobře, odsejpá, člověk se nenudí a velmi se baví. Opravdu, když mě malarkey oznámil, že bude vybírat společný on-line z Netflixu vyděsil jsem se, ale dopadlo to tentokrát dobře a na to jaký malarkey v poslední době vybírá filmy, vlastně super dobře. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Další ze série on-line přenosů s uživatelem Enšpígl, kde jsem film vybíral já a záměrnějsem volil, abych kolegu, souputníka, nezklamal. Volba padla na vyvražďovačku a navíc ještě z polských reálií. A musím se teda přiznat, že Poláci zde převedli hodně solidní žánrovku. Chvílemi to vypadalo jako vzorový Hollywood. Málo přemýšlení, hodně akce, k tomu polské tvářičky, nějaká ta useklá hlava. Co víc potřebujete k radosti, že? ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ALE NEŽ JE UVAŘILA, ZPÍVALA JIM TOHLE: „DNES V NOCI V LESE NIKDO NEUSNE… DNES V NOCI V LESE NIKDO NEUSNE“...“ /// Tak Poláci jsou fakt borci! Sic nepřicházej s ničím novým, ale ztenčující se partu týnejdžrů pobíhajících po lese, jsem už dlouho neviděl, takže by se dalo říct, že se na to i těším… Vyvražďovací klasika, která vodsejpá a hlavně neobsahuje moc kreténskýho chování. Já myslím, že tohle na takovejhle film stačí! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu vysvětlit parchantům, že nemají domů nosit meteority. 2.) Jedu na tábor. V lese se prej nebude (dát?) spát. 3.) Zjistím, že bez jazyku mi bude blbě rozumět. 4.) Thx za titule „Jakub Ženíšek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Jestem w szoku. Myślałem, że Polacy, podobnie jak Czesi, nie mogą zrobić dobry horror. Ale ten film bardzo mnie zaskoczył. Taki WRONG TURN po Polski. Dobra gra aktorska, świetna kamera, ładne kolory i maski tych potworów były idealne.******Jsem v šoku. Myslel jsem si, že Poláci, tak jako Češi, neumí natočit horror. Ale tento film mne hodně překvapil. Takový WRONG TURN PO POLSKU. Dobré herecké výkony, skvělá kamera, hezké barvy a masky těch zrůd byly perfektní. 70% 😆😆 😆 😆 .......... ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ten nepodarený efekt letiacej hlavy figuríny budem brať s rezervou, predsa len, sú to Poliaci, a tí majú zmysel pre humor. Ono to bolo celé tak roztomilo debilné a naivné, že sa mi to páčilo - sympatické postavy, srandovní 200-kiloví mutantíci a gore v pohode. Navyše, hororíky príbuzné Wrong Turn sa už často nevidia. Aj keď film veľa inteligencie nepobral, dokáže pobaviť a spríjemniť večer. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Lesní Wrong Turn po Polsku! Poláci se vyšvihli a servíruji lesní campový slasher s Mutanty a je to překvapivě fajn. Příběhově je to samozřejmě jalové až běda a z postav zaujme jen atraktivní blondýnka, která se naštěstí nebojí sundat si šaty. Velkým plusem je duo záporných Mutantů, kteří mají naprosto vynikající masku ( na nich se někdo hodně vyřádil) a potěší i slušné gore. Komu chybí Pach krve a Hory mají oči, tak by tímhle pokusem od Sousedů vyloženě uražen být neměl. Příběh**, Akce***, Humor**, Násilí****, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra**, Napětí***. 6.5/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Štandardný lesný hixploitation snažiaci sa prichádzať s metavtipmi (postavy videli veľa hororov a tak vedia citovať ich základné pravidlá atď.), ale zabúdajúci na to, že čosi také bolo v móde v roku 1996 (Vreskot) a nie o 24 rokov neskôr. Našťastie to tvorcovia s trápnym citovaním (napr. Terminátora) príliš nepreháňajú. Potešila ma slušná horská výprava, viacero brutálnych úmrtí, nechutné zlo, sympatický kasting a to, že napriek pár odľahčenejším momentom ide plus mínus o vážny horor. Zaujímavý nádych tomu pridáva fakt, že to robili Poliaci; osobne veľa poľských slasherov nepoznám, takže potešilo. Záver (vrátane medzititulkovej scény) povinný a extrémne ohraný, nebavil ma. Miestami mi to pripadalo tak, že Poliaci boli radi, že dokázali natočiť priemerný lesný slasher a s tým sa aj uspokojili. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Poláci mile překvapili a dokázali i rozesmát, protože scéna, kdy se zpoza tenkého stromku, objeví fujky ruka, s tím, že dotyčnej se schovává za stromem, to je v cajku. ALE když chvíli na to zjistíme, že dotyčnej majitel ruky má asi dva metry a 200 kg, tak by mě fakt zajímalo, jak se za ten stromek schoval. Chápu, že v polským lese nerostou sekvoje, ale kuuurva, mohli ho teda dát za strom, co má větší objem kmene než moje noha. Každopádně je to horor a ne dokument o kvantové fyzice a tak nad tím mávněme rukou a kochejme se tím, jak tam dvojice gigantických, znetvořených dvojčat masakruje co jim přijde do cesty. Že dvojčátka vypadaj jak z Wrong Tůrnu, to je celkem fakt a že minimálně jedna smrt vzdává této legendární sérii poctu, toho si nešlo nevšimnout. Herečky šukézní, gore pěkný a bráchové tradičně nesmrtelní. Největší obdiv ale zasluhuje ta jejich postel...Ta by, na pohled, s bídou unesla mojich 36 kg a oni na ní chrápou s celkovou vahou kolem půl tuny. Poláci asi nemaj nábytek z Ikey. Jinak blondýna krásně našla svou pravou lásku, která udeřila jak blesk z čistýho nebe a fráterník dostal pekelně přes píču. Nejvíc sem litovala Julka, bo jak se jmenoval. Takovej krásnej nerd už od pohledu, chtěl na MS ve hrách, kde se hrálo o půl mega, 900k followerů na YT a rodiče ho místo vidiny krásnýho zisku mrdnou na tábor, pro závislé na technologii. Tady smrdí závist, že si vydělal za měsíc víc než oni dva dohromady za deset let. Někdo mi takhle zkurvit nerdí sen, tak bych chytla takovýho berserkera, že bych nelitovala já, ale ty dvojčata, že mě v tom lese potkali. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Hezky odsýpající vyvražďovačka, která se zuby nehty drží žánrových pravidel. Někomu to bude vadit, já se naopak bavil. Najdeš tady fakt všechno: zmutované kanibaly, partičku nerdů bez mobilů (gaye, panice, děvku a hlavně Julka - dobře radícího filmového magora), policajta blbce, slušný bodycount (8 mrtvých), gore, sex, kozy a samozřejmě nestartující auto. Trochu přes čáru je naopak doslovná citace slavnějších bratříčků (viz. spacáková scéna z Pátka třináctého VII nebo závěrečné rozpůlení z druhého Pachu krve) a ta vsuvka s meteoritem je taky zbytečná. Láska k žánru tu však leze z každýho políčka filmu a to já prostě musim ocenit. Dvojku klidně. ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud by mi student na FAMU promítl snímek W lesie dziś nie zaśnie nikt během klauzurní projekce, tak ho bez milosti vyrazím. Jak může někdo točit horor bez pevného režijního záměru? Bartosz M. Kowalski vaří z vody a ještě v průběhu natáčení evidentně netuší, jakými prostředky hodlá diváka strašit. Kolem dvacáté minuty na nás kupříkladu vyrukuje se záběrem na tajuplný pařát, čímž se otevře a zároveň i uzavře celá duchařská linie snímku. Na scéně se místo toho objevují mutanti, kterým se z hrdla linou chrčivé zvuky o síle, jež by probudila i mrtvého, a přece se vždy dokážou ke své lidské kořisti připlížit tišeji než stín. Jakožto zdejší hororový expert jsem už dlouho neviděl snímek, který by podobným způsobem dehonestoval královský filmový žánr a urážel inteligenci publika, v důsledku čehož nemám jinou možnost, než snímku W lesie dziś nie zaśnie nikt udělit zasloužený odpad. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Adrenalina je názov letného tábora pre mladistvých, ktorí sú závislí na internete. Cez leto ich sem rodičia posielajú, aby si aspoň na chvílu uvedomili, že vonku existuje aj reálny svet. Tento rok sa ale mládež ocitne v obrovskom nebezpečenstve, pretože v miestnych lesoch sa pohybujú dvaja zmutovaní bratia, pre ktorých je najväčšou pochúťkou ludské mäso. - Nečakal som, že by najlepší Hixploitation posledných rokov vznikol v Polsku, ale som príjemne prekvapený. Tvorcovia vôbec netaja, ktoré horory ich inšpirovali, takže z nich rovno okopírovali aj väčšinu vrážd. Postavy sú ako stvorené na zabitie, ale Final Girl je velmi podarená a uveritelne zahraná. V druhej polovici do toho tvorcovia začali nanešťastie ťahať úplne nezmyselné scény z minulosti, ktoré slušné tempo spomalili a na konci už sa to len viac a viac naťahovalo. Dlho som veril, že najlepším Hixploitation hororom v tomto čase bude reboot Wrong Turn, ale ten podla dostupných fotiek vyzerá úplne katastrofálne, takže je dosť možné, že mi bude k spokojnosti musieť stačiť tento kúsok. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sextet, sex a exitus dle daného pořadníku. Zły obrót z polských listnatých lesů ve svém průběhu jasně deklaruje, že si je vědom žánrových pravidel, nicméně ani jednou nenašel odvahu se jim vzepřít. Když si ještě stojí na brzdě nudnou expozicí, zbytečnou sci-fi vložkou a společenskou kritikou (od stigmatizace gayů, přes bezcharakterní klér v mercedesech, až po opilecký nacionalismus), není šance na nějakou akceleraci. Posledních pár minut pozorným naznačí, že kromě Sekala je třeba zabít i bachratého mutanta, jenže některé věci nezvládnete, i kdybyste se rozkrájeli vejpůl.. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Trochu adrenalínu nikomu nezaškodí. Alebo chvála života v meste. Mladí muži a ženy: nechoďte do lesov. Ani za nič sa nedajte presvedčiť na dobrodružstvo v prírode! V rovinatých rozľahlých poľských lesoch žijú zmutovaní vraždiaci magori! Okrem nich len sfanatizovane násilnícky kňaz, paranoidný strelec, neschopný poliš a ožralskí neonacisti. Čo je vo výsledku jednorazovo vcelku zábavná kombinácia. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Dneska v noci sem se už regulérně bál pokračovat na PC v Amnesii Rebirth, tak sem místo toho usedl k hororu televiznímu. Polskýmu. A je to pecka. Má to ksicht lepšího béčka z jů-es-ej, výbornej synth soundtrack (jako z magický plošinovky Oxenfree!), adekvátně nechutný masky ústředních bubáků, a navíc progresivní hrdinku, která by mohla z fleku suplovat za Alicii Vikander v dalším Tomb Raiderovi. No a pochopitelně tam nemůže chybět ani sexy scéna nahoře bez, to už dycky rovnou dávám hvězdičku navíc, když se tvůrci takhle vyznaj!! [Netflix] ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Mohla to být fajn pocta a zároveň parodie žánru slasher. Bohužel, ani jedno nedokázali tvůrci viditelně protlačit, takže jsem pojal podezření, že všechny ty extrémně dementní postavy a roztomile brakový příběh myslí vážně. Ergh, samozřejmě že nemyslí, ale provedení je dost žalostné. Opakovaným používáním scén z jiných filmů (v některých případech opravdu identických kopií) poctu nevytvoříte. Hlášky o hororových klišé a nesmyslech a následné páchání ještě větších klišé a nesmyslů zase nevytvoří parodii. A potom, kurník, natočit polský slasher a nepoužít takřka nic z polských reálií (či mýtů) - škoda, fakt škoda. Občas zahapruje technická stránka, ale to přehlédneme - stačí vzpomenout, jak otřesně ošetřené často byly filmy, z nichž se tu vychází. Dvě hvězdičky jsem chtěl omluvit zábavou a stylovým duem zabijáků, nicméně zábavu dost ředí fakt, že by film mohl být bez potíží o dvacet minut kratší. Takže jedna a půl, zaoukrouhleno - i díky tomu, že je tu moc fajn soundtrack. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Lesní slasher připomínající buranské horory v krásné polské krajině nepřekvapí, ale úplný propadák to není. Už vyřčené odkazy na Terminátora, Amerického vlkodlaka v Londýně, či nevyřčené na Vřískot a hororová klišé vůbec napoví, že jde tak trochu o nadsázku. Omladina odloží své mobily, notebooky, laptopy a další komunikační přístroje a vrhne se do náruče přírody, aby na závislost spojenou s technologiemi zapomněla. Nu, někteří zapomenou, někteří to ani nestihnou. Ve sklepení domku na samotě se brousí sekyry, mačety a nože, aby se zásoby masa nezmenšovaly. A dva mutanti se činí, tudíž dojde i na střeva ven. Nebudu film vychvalovat jen proto, že ho natočili Poláci, páč Poláci stejně jako Češi nebo Slováci v minulosti mnohokrát ukázali, že filmy točit umí. Slušná oddechovka, které by slušelo zkrácení, aby divákovi během projekce občas nepadla hlava. Jinak až na pár scének, kromě střev, není gore zas až tak brutální. Ano, oštěp je fajn, ale mohlo toho být více. Stejně tak i sex je cudný až hanba, ale v době internetu to nevadí (nebo právě proto vadí?). A zajímal mě ten kněz, co si na oběť nachystal....hmmm....tož alespoň dostal rozhřešení. Kdo má tenhle žánr nakoukaný, asi příliš spokojený nebude. Já ale vždy zvedám hodnocení za přírodu a lesy, což jsem udělal i tentokrát. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Musím uznať, že aj keď to bol taký klišé námet, niečo v štýle Pach krvi, no nebolo to vôbec zlé. Väčšina filmu po obsahovej stránke síce slabšia, ale milo prekvapili aspoň hororové prvky, teda niekedy. A koniec bol ako z hixplo hororovej knihy. Poučenie? Pozor na závislosť na hrách :). Lepší priemer. 65/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

OK na poláky dobrý, ale jinak je to podprůměrná lesní vyvražďovačka. Která má sice pár světlých chvilek a možná i pár povedených gore efektů, ale jako celek mě to neskutečně nudilo. Namaskování killerů je pro mě spíš směšný než abych ho chválil. Jeden z nich mi připomínal Toxickýho mstitele ( TROMA ). Kouknout se na to dá ale kvalit Wrong Turn nebo The Hills Have Eyes nedosahuje ani stěží. Víckrát už to vidět nemusím. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Polským soudruhům se podařil zvláštní jev - tentokrát se nedopustili zásadních chyb. Natočili horor, který sice není nikterak objevný a zarputile originální, dá se i napsat, že je kopírkou západních slasherů, ovšem nejsme tentokráte v zámoří ve společnosti americké omladiny, ale pohybujeme se v docela obyčejném polském lese s polskými táborníky, kde řádí dvě ropuchovitá zmutovaná hovada - dvojčata, co porcují a pojídají vše, co jim přijde do teritoria. Velice vítaná je polská krasavice Wiktoria Gąsiewska, která odhodí svršky, a do hvozdů zabrousí i Olaf Lubaszenko, jenž hledá zbytky umění po své "sekalovské" anabázi. Mladý ansábl určitě tolik nezaujme, jedná se o skupinu tří různorodých hochů a dvou ejakulátem potřísnėných děvčat, načež je vede chlapsky disponovaná oddílová vedoucí. Takže si divák rychle přeje, aby tahle sestava byla po právu svižně likvidována. No a tu svižnost film víceméně postrádá, za což může mírně přetažená stopáž. Jednotlivé mordy vůbec nevypadají špatně, ale i tak je jejich výsledná kvalita poměrně relativní. Je dobře, že se nevsadilo na digitální efekty, takže v akci je k vidění i nějaká ta jednoduše rozpoznatelná figurína. První zabití mladíka otřískaného o strom ve spacáku docela navnadilo, pak ale přišla na řadu uřízlá hlava gumového materiálu, takže divák stěží zatlačí rozpaky, načež zbytek zabití už působíil standardním až lepším dojmem. Masky vražedného dua jsou v pohodě, oba hlavní aktéři jsou patřičně odpudiví. Režisér Bartosz M.Kovalski zvládl natočit svůj hororový počin sympaticky, nabroušeně a trapných chvilek není přehršel. Kupodivu se na polský horor dá dívat, čemuž jsem se zdráhal uvěřit. 7/10 ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Tahá kňoura za packy... HUPS! A letí za klacky." Bardzo dobre! Bezcharakterní klér nikoli v mercedesu, ale ve štěpkovači, gay nikoli stigmatizovaný ale omylem střelený a opilecký nacionalismus na té pravé cestě,  čili té, kde leží obr Puchýř. (© Gilmour93, parafrázováno :-). Pobyt v přírodě jsem si užil, i díky pro věc zapálenému vedoucímu: "Adrenaliiin!"  Strava na táboře byla chutná a vyvážená, neb "čarodějnice snídala malé holčičky a večeřela chlapečky." A díky čupr dávačce (jejími vlastními slovy "blbá, vhodná jen pro šukání") jsem dokonce přišel na břehu jezera o panictví, nedbaje hororového pravidla, že sex je rozsudek smrti! Zaujalo i kropení mobilů svěcenou vodou, pěkně po katolicku: "Ježíši, sešli anděly, ať zaženou zhoubné vlivy civilizace do hlubin pekelných!"  Já dodávám: Bože můj, ať místo do mobilů radši čumí holkám na prdelky! A obezřetně do křoví, samozřejmě... Jo jo, nejdrsnější odvykačka od sítí ("Máš holku?" "Občas. Na netu.") je ta polská, se zmutovanými obřími vidláky, pokrytými mokvajícími puchýři a funícími závislákům za zadkem. ()

Reklama

Reklama