Reklama

Reklama

Vlaštovka

(studentský film)

Obsahy(1)

Film vypráví o životě malých chlapců, kteří šikanují svého vrstevníka. Příběh o tom, jak se člověk vždy nechá strhnout davem a přidá se na jeho stranu. (Rychnovská osmička)

Recenze (12)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Po technické stránce skvělé, nicméně celkově mi zde chyběla určitá originalita, osobitá myšlenka a následné ztvárnění mladého, nadšeného filmaře, vše vtěsnané do pár minut. Žel mě při sledování příběhu stíhal i pocit určité kýčovitosti. Každopádně svým hodnocením chci autora hlavně motivovat, pokud to z mé pozice neznámého diváka nevyznívá moc povýšeně, zatím dobrý, což je za tři. ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

Pochvala.¬         Pochváliti snahu je dobré tehdy, je-li mým záměrem pomoci někomu zbaviti se nejistoty ve tvůrčí nebo společenské oblasti a nebo zabrániti vzniku této nejistoty.¬                 Když ale někdo už nese svou kůži na trh, tím, že mu budu mazati med kolem huby, mu moc nepomůžu. Takovému je třeba říci do očí pravdu, i kdyby byl pouze v prvním ročníku.¬                 Snímek trpí topornostmi ve střihu, v práci kamery, v hereckých výkonech. Naopak hudba je dá se říci podařená a padnoucí. Námět sám o sobě není samozachraňující, umělec jej musí uměti ztvárniti tak, aby nevznikl paskvil. To není dáno samozřejmě. Scénář je primitivní, (dětsky, nikoli geniálně) jednoduchý, s takovým přístupem nelze hovořiti o podařeném díle nikdy, byť coby postupové cvičení ve škole to může postačovati. Nicméně, snímek má v sobě profesionální prvky, čímž se odlišuje od řady amatérských snímků, které jsem viděl, a o kterých se jejich tvůrci nadutě domnívají, kdovíco nestvořili. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tahle malá drobná Němá etuda mě zaujala, téma šikany je stále aktuální a tuším, dle závěru, že tvůrce stojí oběma nohama pevně na zemi, což kvituji. Kluci to dali velmi příjemně a až nečekaně uvěřitelně + pěkný hudební podmaz, též hodnotím kladně. Nicotné připomínky si nechám od cesty a s přimhouřením oka dávám plný počet. Bylo mi potěšením.. a jen houšť a větší kapky, sím.. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Na studentských filmech hodnotím hlavně potenciál. Tady je hodně dobře našlápnuto, líbila se mi kamera i střih. U námětu jsem se trochu ošívala, chyběla mi osobitost. Postavám chybí plastičnost, není tam správná gradace a vyjmětí. Kraťas by měl být hodně uderný, tady chybí tah na branku. Ale výborná práce s kluky, působí přirozeně. Takže jen houšť a větší kapky, jsem zvědavá na další kusy!! ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele

První ročník jo? Sakra kdyby takhle vypadaly profesionální český filmy, hned bych se na ně dívala častějc. Příběh ne sice moc originální, ale na to sere pes, je skvěle podanej a hlavně ten konec pěkně realistickej bez přikrášlení. Pěknej hudební doprovod a originální práce s kamerou. Hodnocení: 9/10 ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama