Reklama

Reklama

Cesta ke svobodě

(TV film)
Z natáčení

VOD (1)

Obsahy(1)

30 let od Sametové revoluce. Mysleli jsme si, že už víme všechno, že jsme slyšeli všechny příběhy. V dokumentu TV Nova ale ukážeme nové. Příběhy z fotografií, které zatím nikdo neviděl, které ležely třicet let schované pod prachem v dřevěných truhlách. Pohled na revoluční rok 1989, který dosud zůstal skrytý bez povšimnutí na fotografických negativech. Teď se poprvé dostanou na světlo světa. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (9)

javlapippi 

všechny recenze uživatele

O tom ako sparťani a študenti společne políbili vlajku. Osemdesiatdeviatkový dokument z trochu iného než štandardne verejnoprávneho uhlu (čo nemusí škodiť), niektoré výpovede účastníkov zaujímavé (väčšinou ale klasický revolučný štandard), zopár zaujímavých dobových videí z archívu bezpečnostných zložiek. Reči o tom ako nebolo dostať mandarínky a učiť sa inú reč než ruštinu bolo skoro až ilegálne si mohli tvorcovia odpustiť a čo v mojich očiach kompletne zrazilo dojem je záverečné zhrnutie prelomových momentov po roku 1989, plné športových trofejí a prírodných katastrof. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Dokument stojí v první řadě na fotografiích a ve druhé na výpovědích. Jenže fotografie jsou buď dokola opakovány, takže je vidíme snad stokrát nebo naopak ji nevidíme pořádně skoro vůbec - to je ta s Naďou Urbánkovou. Výpovědi lidí jsou ještě méně zajímavější. Někteří se pořádně neumí vyjádřit a tak místo, aby zasáhl střihač a leckdy trapnou chvilku ukončil, sledujeme koktání či opakování už řečeného. Některé historky jsou naopak zajímavé, ale jiné kdyby se vynechaly, tak by se nic nestalo. Je to takový dokument, který zkrátka nenadchne, ale ani neurazí. Mohl být propracovanější. Jenže on stojí na několika nově objevených fotkách, takže od něj nelze nic moc čekat. ()

Reklama

Dogfish 

všechny recenze uživatele

Zajímavé na dokumentu nebyly fotky nalezené po 30ti letech ani výpovědi aktérů té doby, ale filmové záběry SNB a STB. Z dokumentu byl nějak cítit taková ta novácká pachuť a nezachránil to ani komentář pana Preise ... ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Nebylo to to nej, ale jen ať se to ukazuje, připomíná a dává najevo. Pravdou je, že fotky a dobový záběry jsou to hlavní, výpovědi tehdejších aktérů už tolik netáhnou, nicméně vypovídající hodnota dokumentu je jasná! Svoboda znamená víc, než by si někdo mohl myslet... ()

lucinkapes 

všechny recenze uživatele

Nejzajimavejsi casti jsou ty kde se promitaji archivni zabery a mluvi komentator. Vypovedi pametniku jsou slabsi. Uplne zde vsak chybi pohled z druhe strany. Ac si o tom muzeme myslet co chceme, tak je li to seriozni dokument, tak by tam mel zaznit nazor z druhe strany. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama