Reklama

Reklama

Vánoce u našich

(seriál)
Trailer 2
Norsko, (2019–2020), 5 h 54 min (Minutáž: 25–35 min)

Hrají:

Ida Elise Broch, Gabrielle Leithaug, Dennis Storhøi, Hege Schøyen, Felix Sandman, Sajid Malik Hussain, Oddgeir Thune, Kingsford Siayor, Arthur Hakalahti (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Johanne už nebaví poslouchat neustálé narážky na to, že nikoho nemá, a tak se rozhodne, že rodině o Vánocích představí nového přítele. Má 24 dnů na to, aby ho našla. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (62)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Obě série měly své momenty, kde jsem měl pocit, že už nejsem úplně cílovkou. První řada byla o něco lepší, hlavně vtipnější, druhá o chlup dramatičtější, lehce nastavovaná a občas trochu zbytečně cringe, ale zase hezky zakončená. Hodně to nakonec táhly nahoru ale tři věci: kouzelná Ida Elise Broch, místo zasazení a neodolatelná vánoční atmosféra, která i přese všechnu tu kýčovitou barevnost, působila takovým tím evropsky nepřeplácaným způsobem. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Pro mě byl tenhle miniseriál nejpříjemnějším překvapením z vánočních filmů a seriálů, které jsem zatím letos nově viděla. Bylo to hrozně milé, vtipné ale i dojemné, byly tam klišé i nečekané zvraty. Zkoukla jsem to za 24 hodin i s prací. Jsem ráda, že se můžu těšit na pokračování. V tom, kolikrát se Johanne dostala do situací, kdy nezbývá nic než jen awkward smích, jsem se úplně viděla. ()

Reklama

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Tento mini seriál byl pro mě takovým předvánočním zjevením. Oproti jiným vánočním výtvorům je zde opravdu humor. Ne ztřeštěný, ale ze životních situací. A je prokládaný malými životními pravdami, až poučkami. A největším překvapením je, že tohle celé přišlo z Norska. Tolik k první sérii. Na druhou jsem se tím pádem moc těšil a naplánoval si ji na Silvestr. Jak snadné je něco funkčního podělat. Druhá série, se stejnými lidmi a přímo navazující, přišla o to podstatné - o humor. Hledal jsem a nenašel. A místo toho je v každém dílu nějaká nová deprese. A samozřejmě Johanne v samotném závěru podělá i ten rok trvající výběr životního partnera. Velká škoda toho potenciálu z jedničky. Nacpal bych tvůrcům kosti z vánočního kapra někam. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá sérka norské Bridget Jones už byla o poznání slabší- aby taky ne- znovu jedeme od 1. do 24. prosince, ale pořád je to parádní biják pro (nás) všechny, kdo se u sledování televize rádi dojímáme. Tenhle seriál, včetně svého následovníka- Veselých Vánic- se mi postaral o mnohem lepší Vánoce 2022, které jsem kompletně proležel kvůli nemoci v posteli. A potěšilo mě i to, že se tady do tolika záběrů připletla fábka, a že tady coby jedinou vánoční televizní klasiku zmínili naši Popelku, byť ji sundali kvůli tomu, že z ní moc dýchá východní Evropa. (Proto si ji asi museli přetočit.) Vánoce u našich jsou pro mě osobně vrcholem letošních Vánoc. Tohle mi fakt sedlo. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Příjemná vánoční podívaná, kterou mi Netflix podstrčil aniž bych se o to prosil, ale jsem za to rád. Upřímně doporučuji dále, obzvláště pak pokud je čas kolem Vánoc, kdy se i děj seriálu odehrává. Hlavní postava je sympatická, vcelku obyčejná holka kolem třiceti, kterou nebaví poslouchat neustále dotazy rodiny, kdy už si někoho najde a tak plácne, že už není sama a že představí přítele na Vánoce. To, že žádného nemá, ji vrhne do kolotoče situací, které jsou s randěním nevyhnutelně spojené. Druhá série je pak ještě o něco lepší a znovu skvěle baví. Johanne sice je ve vztahu, ale postupně si uvědomuje, že to není to pravé ořechové. Tentokrát má však na řešení kromě vlastních trablí i fakt, že se letošní Vánoce uskuteční u ní. Baví mě přirozenost hlavní postavy. Její nápadníci jsou sice přehlídkou podivínů, ale jinak se dostává do reálných situací, kde si můžete snadno představit sám sebe. Je to vtipné, milé a příjemné na sledování. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Kvůli nečekaně vysokým teplotám se při natáčení první série musel dovážet sníh na plac z lešitě v Rørosu. (hansel97)
  • Nápad na seriál pochází od dvou studentů, Amira Shaheena a Kristina Andersena, kteří jej jako pitch představili The Oslo Company. Inspirovali s v norských advetních seriálech, kdy se v rozhlase každý den pouštěla epizoda nějakého vánočního příběhu. Nechtěli však pro inspiraci používat jiné norské vánoční filmy a snažili se tak natočit vánoční film laděný jako norský seriál Skam (od r. 2015). Jejich hlavní myšlenkou pro seriál také bylo mít sympatickou hlavní hrdinkou, do které se divací budou schopni vžít. (hansel97)
  • Johanne (Ida Elise Broch) si sundává červenou bundu a vzteky ji hodí na zem. Po chvíli ji ale má zase na sobě. (SONY_)

Reklama

Reklama