Reklama

Reklama

Vánoce u našich

(seriál)
Trailer 1
Norsko, (2019–2020), 5 h 54 min (Minutáž: 25–35 min)

Hrají:

Ida Elise Broch, Gabrielle Leithaug, Dennis Storhøi, Hege Schøyen, Felix Sandman, Sajid Malik Hussain, Oddgeir Thune, Kingsford Siayor, Arthur Hakalahti (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Johanne už nebaví poslouchat neustálé narážky na to, že nikoho nemá, a tak se rozhodne, že rodině o Vánocích představí nového přítele. Má 24 dnů na to, aby ho našla. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (62)

Sammya 

všechny recenze uživatele

Pro mě byl tenhle miniseriál nejpříjemnějším překvapením z vánočních filmů a seriálů, které jsem zatím letos nově viděla. Bylo to hrozně milé, vtipné ale i dojemné, byly tam klišé i nečekané zvraty. Zkoukla jsem to za 24 hodin i s prací. Jsem ráda, že se můžu těšit na pokračování. V tom, kolikrát se Johanne dostala do situací, kdy nezbývá nic než jen awkward smích, jsem se úplně viděla. ()

Fanita 

všechny recenze uživatele

Vtipný seriál z Nórska, kde sa hlavná hrdinka snaží nájsť rande na každoročnú rodinnú vianočnú večeru. Tento rok vyšla jeho druhá séria, ktorá bola rovnako vtipná ako aj tá prvá, ak nie vtipnejšia. Strasti a útrapy tridsaťročnej sestričky v hľadaní "toho pravého" v dnešnej modernej dobe proste nemôžu viac vystihnúť, to čo prežívame aj my všetky beznádejné romantičky toho istého veku. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Netflixu se zase jednou podařilo podstrčit mi seriál, o kterém jsem ani netušila, že existuje, natož abych si plánovala jeho zhlédnutí. No a protože byl tak chytlavý a svojí reálností a přirozeností mě okamžitě vlákal do děje, nakonec jsem ho dala skoro na jeden zátah. Hlavní herečka byla hodně sympatická, stejně tak soundtrack a norská atmosféra, kterou jsem nasávala plnými doušky. Moc mě to bavilo. A druhá série snad ještě víc, 5* ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jelikož tento seriál disponuje poměrně krátkými, půlhodinovými, epizodami, dal se zvládnout na jeden zátah. Hlavní roli tu hraje sympatická Norka, která se tak kolem těch třiceti potýká se skutečností, že moc neví, co se životem. Chlapa nemá, život je jednotvárný, taková trošku Bridget Jones na norský způsob. Mně se ale docela dost líbilo to pěkné norské prostředí, kde exteriéry si tvůrci použili z krásného městečka Roros, fakt, že jezdí v bílé Fábii a navíc ta skvělá vánoční atmosféra. U první série to bylo vysloveně zábavné a u druhé, která se odehrává o rok později, pro změnu už trošku zbytečné. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Hlavní postava je přesně ta sympatická, zrovna tak akorát hezká holka od vedle, co si vždycky říkáte, s jakejma debilama se tahá a vás si nevšimne. Je to milé, vtipné, vyhýbá se to celkem umně vánočně-vztahovým klišé a dobře obsazené. První série sice otevřená, ale bavila, dokonce mě nebývale často dostávali a dojímali, což se cynikům mého ražení nestává. Ale seriál mě zastihl zrovna v rozjitřeném okamžiku v osobním životě, takže jsem byl naměkko víc než jsem sám čekal. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Nápad na seriál pochází od dvou studentů, Amira Shaheena a Kristina Andersena, kteří jej jako pitch představili The Oslo Company. Inspirovali s v norských advetních seriálech, kdy se v rozhlase každý den pouštěla epizoda nějakého vánočního příběhu. Nechtěli však pro inspiraci používat jiné norské vánoční filmy a snažili se tak natočit vánoční film laděný jako norský seriál Skam (od r. 2015). Jejich hlavní myšlenkou pro seriál také bylo mít sympatickou hlavní hrdinkou, do které se divací budou schopni vžít. (hansel97)
  • Seriál se odehrává v Oslu, kde se převážně natáčel. Zimní scény se ale točily v těžařském městečku Røros. (hansel97)
  • V epizóde 1.02 sa dozvedáme pri stretnutí Johanne (Ida Elise Broch) a Jonasa (Felix Sandman), že Jonas je znamením Škorpión. V epizóde 1.05 sa Johanne dozvie, že Jonas má narodeniny (pravdepodobne 17.12.), čo však značí, že je Strelec. (nirvana91)

Reklama

Reklama