Reklama

Reklama

Vánoce u našich

(seriál)
Trailer 1
Norsko, (2019–2020), 5 h 54 min (Minutáž: 25–35 min)

Hrají:

Ida Elise Broch, Gabrielle Leithaug, Dennis Storhøi, Hege Schøyen, Felix Sandman, Sajid Malik Hussain, Oddgeir Thune, Kingsford Siayor, Arthur Hakalahti (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Johanne už nebaví poslouchat neustálé narážky na to, že nikoho nemá, a tak se rozhodne, že rodině o Vánocích představí nového přítele. Má 24 dnů na to, aby ho našla. (Netflix)

Recenze (62)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Příjemná vánoční podívaná, kterou mi Netflix podstrčil aniž bych se o to prosil, ale jsem za to rád. Upřímně doporučuji dále, obzvláště pak pokud je čas kolem Vánoc, kdy se i děj seriálu odehrává. Hlavní postava je sympatická, vcelku obyčejná holka kolem třiceti, kterou nebaví poslouchat neustále dotazy rodiny, kdy už si někoho najde a tak plácne, že už není sama a že představí přítele na Vánoce. To, že žádného nemá, ji vrhne do kolotoče situací, které jsou s randěním nevyhnutelně spojené. Druhá série je pak ještě o něco lepší a znovu skvěle baví. Johanne sice je ve vztahu, ale postupně si uvědomuje, že to není to pravé ořechové. Tentokrát má však na řešení kromě vlastních trablí i fakt, že se letošní Vánoce uskuteční u ní. Baví mě přirozenost hlavní postavy. Její nápadníci jsou sice přehlídkou podivínů, ale jinak se dostává do reálných situací, kde si můžete snadno představit sám sebe. Je to vtipné, milé a příjemné na sledování. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jelikož tento seriál disponuje poměrně krátkými, půlhodinovými, epizodami, dal se zvládnout na jeden zátah. Hlavní roli tu hraje sympatická Norka, která se tak kolem těch třiceti potýká se skutečností, že moc neví, co se životem. Chlapa nemá, život je jednotvárný, taková trošku Bridget Jones na norský způsob. Mně se ale docela dost líbilo to pěkné norské prostředí, kde exteriéry si tvůrci použili z krásného městečka Roros, fakt, že jezdí v bílé Fábii a navíc ta skvělá vánoční atmosféra. U první série to bylo vysloveně zábavné a u druhé, která se odehrává o rok později, pro změnu už trošku zbytečné. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Netflixu se zase jednou podařilo podstrčit mi seriál, o kterém jsem ani netušila, že existuje, natož abych si plánovala jeho zhlédnutí. No a protože byl tak chytlavý a svojí reálností a přirozeností mě okamžitě vlákal do děje, nakonec jsem ho dala skoro na jeden zátah. Hlavní herečka byla hodně sympatická, stejně tak soundtrack a norská atmosféra, kterou jsem nasávala plnými doušky. Moc mě to bavilo. A druhá série snad ještě víc, 5* ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Ako stvorené na čas vianočný, no a ja som to pozerala práve na Vianoce. A ešte aj Johanne ma ohromne bavila. A aj všetko to okolo nej. Apropo, miestami ťažká romantika. 4,5* ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Vánoce, svobodná třicátnice a nátlak rodiny, ať už si konečně někoho najde. Není to anglická Bridget, ale norská Johanne a není to film, ale seriál s dvěma sériemi. Změnou národnosti tahle do sňatku postrkovaná dívčina získala i odlišné podání. Například mnohem nezávaznější vztah k sexu (ten koloušek by asi v tomto pojetí v britské verzi neprošel/o večírkové jízdě s kolegyní v tramvaji nemluvě), mnohem víc sněhu a zejména notnou dávku protivnosti. Ne, Johanne se dá fandit jen ze začátku, ale posupně vysvítá, že je čím dál tím větší frfňa, všechny kritizuje, sama své chyby nevidí, furt brblá nebo chlastá, odsuzuje, aniž by se sama zamyslela. Válí se ve sněhu, bojuje se svými nezralými rodiči, přátelí se se „střelenou prima“ kamarádkou, a přestože se furt projevuje jakože děsně samostatně, nakonec ji všichni dotlačí do nesmyslného svazku, který prostě nemůže vydržet. Ve dvou sériích se ty příběhy pořád opakují a divák se moc zajímavého děje nedočká. SHRNUTÍ: Bridget na sněhu, vodce a v permanentní naštvanosti. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povedený 6dílný kraťas, který si člověk rád sjede za jedno dopoledne, protože je to excelentně lidsky odvyprávěné a kouká se na to prostě dobře. Má to hromadu vtipů, vánoční atmosféru a samo o sobě zábavné téma, spolu s kvalitními dialogy a dějem je to skvělá záležitost na odpočinek. Ida Elise Broch je sama o sobě krásná a herecky si krade celý seriál jenom pro sebe, stejně tak jsou zábavné všechny vedlejší postavy ,ať už různí "divní" a dost weird nápadníci nebo kolegové a pacienti v práci. Super věc na konec roku, která se Netflixu povedla. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Obě série měly své momenty, kde jsem měl pocit, že už nejsem úplně cílovkou. První řada byla o něco lepší, hlavně vtipnější, druhá o chlup dramatičtější, lehce nastavovaná a občas trochu zbytečně cringe, ale zase hezky zakončená. Hodně to nakonec táhly nahoru ale tři věci: kouzelná Ida Elise Broch, místo zasazení a neodolatelná vánoční atmosféra, která i přese všechnu tu kýčovitou barevnost, působila takovým tím evropsky nepřeplácaným způsobem. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* milý a oddechový seriál o hledání té pravé lásky s vánoční tématikou, který se dá zkouknout i na jeden zátah. Příjemné herecké obsazení i reálný vhled do současného liberálního a kosmopolitního Norska, kde je však stále místo pro optimismus. Pokud potřebujete něco pozitivního, tak tohle by Vám mohlo zvednout náladu. Nejvíc si seriál užijí nejspíš divačky, ale romantiku si občas zaslouží přece i chlap ;-). Jediná vada na kráse byl pro mě anglický dabing, který mi tam prostě neseděl. ... Tak mám za sebou i druhou sérii, která plynule navazuje na první a myslím, že dohromady se uzavírají do uceleného celku. Druhá série má v sobě víc vážnějšího tónu, i když místa pro vtip se tam najde taky dost i když je o trochu slabší než první. Přesto doufám že už je to konečná série a víc by mě nelákalo sledovat a jen tak tak si to celé odnáší slabé čtyři vánoční hvězdičky (a varuji autory, že pokud natočí další sérii, tak automaticky snížím známku ;-))). [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

1.série : milá,vtipná a i když nejsem holka,neznám tyhle rodinné tlaky a nikdy sem nebyl na speeddatingu,přišla mi životná a věřím,že se v ní dokáže spousta lidí najít.Johanna je sympatická,stejně jako zbytek postav (kupodivu tu není žádný vyložený debil - snad až na instalatéra) a těch šest dílů je akorát na to aby se divák nenudil...70% 2.série - tady už je to trochu horší.Vtipné je to méně a ta sympatická smolařka Johanna se začíná chovat chvílemi jako blbka a divák si začíná říkat,že si nejspíš za část smůly může sama.Nejednou mi dost štvala,ale naštěstí pak vždycky přišel moment,který to částečně vyžehlil...60%¨ jako celku tomu každopádně ty čtyři dám,protože narozdíl od jiných vánočních věcí se tohle celkem zdařile vyhýbá přehnanému vánočnímu patosu a i se základními klišé to operuje hodně opatrně. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Pro mě byl tenhle miniseriál nejpříjemnějším překvapením z vánočních filmů a seriálů, které jsem zatím letos nově viděla. Bylo to hrozně milé, vtipné ale i dojemné, byly tam klišé i nečekané zvraty. Zkoukla jsem to za 24 hodin i s prací. Jsem ráda, že se můžu těšit na pokračování. V tom, kolikrát se Johanne dostala do situací, kdy nezbývá nic než jen awkward smích, jsem se úplně viděla. ()

Fanita 

všechny recenze uživatele

Vtipný seriál z Nórska, kde sa hlavná hrdinka snaží nájsť rande na každoročnú rodinnú vianočnú večeru. Tento rok vyšla jeho druhá séria, ktorá bola rovnako vtipná ako aj tá prvá, ak nie vtipnejšia. Strasti a útrapy tridsaťročnej sestričky v hľadaní "toho pravého" v dnešnej modernej dobe proste nemôžu viac vystihnúť, to čo prežívame aj my všetky beznádejné romantičky toho istého veku. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Nebylo to nějak zvlášť výmečný, ale hlavní role se povedla. Asi moc nechápu Norské vánoce, ale věřím, že dilema, které prožívá hlavní hrdinka se stává často. Bohužel otevřený konce nesnáším. ()

Blue.Poison 

všechny recenze uživatele

Je až děsivé, jak moc je tenhle seriál skutečný. Určité momenty jsou doslova vytrženy z reality a hozeny na seriálové netflixové plátno. Jsi-li holka, je ti třicet a plácáš se nikoliv od ničeho k ničemu, ale od nikoho k nikomu, je to seriál přesně pro tebe a o tobě. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Hlavní postava je přesně ta sympatická, zrovna tak akorát hezká holka od vedle, co si vždycky říkáte, s jakejma debilama se tahá a vás si nevšimne. Je to milé, vtipné, vyhýbá se to celkem umně vánočně-vztahovým klišé a dobře obsazené. První série sice otevřená, ale bavila, dokonce mě nebývale často dostávali a dojímali, což se cynikům mého ražení nestává. Ale seriál mě zastihl zrovna v rozjitřeném okamžiku v osobním životě, takže jsem byl naměkko víc než jsem sám čekal. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Nakonec 3*...i přes tu tragickou druhou řadu. První řada byla docela fajn...hlavní hrdinka pěkná a docela sympatická, situace do kterých se dostávala nebyly úplně hloupé...nejvíc se mi však líbilo to norské prostředí, sníh, na nákup hlavní ulicí na saních a hudba...samotný seriál tak nějak plyne, ale nějaký pocit ve mně nezanechal. Druhá řada byla tragická....hlavní hrdinka otravná, když ne opilá, tak každý díl souložící s někým jiným a tentokrát zápletka nefunguje, je to jen recyklovaná první řada...a finále k smíchu... ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá sérka norské Bridget Jones už byla o poznání slabší- aby taky ne- znovu jedeme od 1. do 24. prosince, ale pořád je to parádní biják pro (nás) všechny, kdo se u sledování televize rádi dojímáme. Tenhle seriál, včetně svého následovníka- Veselých Vánic- se mi postaral o mnohem lepší Vánoce 2022, které jsem kompletně proležel kvůli nemoci v posteli. A potěšilo mě i to, že se tady do tolika záběrů připletla fábka, a že tady coby jedinou vánoční televizní klasiku zmínili naši Popelku, byť ji sundali kvůli tomu, že z ní moc dýchá východní Evropa. (Proto si ji asi museli přetočit.) Vánoce u našich jsou pro mě osobně vrcholem letošních Vánoc. Tohle mi fakt sedlo. ()

Ledkodlaq 

všechny recenze uživatele

Obyčejný příběh obyčejných lidí, naštěstí to trochu zachránila velmi sympatická a přirozená Ida Elis Broch v hlavní roli. ()

jarmik 

všechny recenze uživatele

Velmi vydařená věc, kterou jsme zhlédli během jednoho večera. Single Johanne, pacientům v nejlepším slova smyslu oddaná sestřička, se snaží během adventních týdnů sehnat přítele, aby uspokojila spíše potřeby své rodiny než své. Vyzkouší, co se dá, a bude to jízda… K páté hvězdičce mi v této sérii chybělo o trochu víc drsného Norska a nějaká drsnější postava, ale je to holt z osloského, „měšťáckého“ prosředí, jsou Vánoce a divákovi i Johanne tak musí v této pohádce se zajímavým koncem stačit jedna vydatná jízda na běžkách. :) ()

Reklama

Reklama