Reklama

Reklama

Slaxx

  • USA Slaxx
Trailer

Obsahy(1)

V módnom priemysle panuje tvrdá konkurencia a každý podnik sa snaží prísť s tými najúžasnejšími kolekciami. Čo sa ale stane, keď sa táto snaha vymkne spod kontroly? To sa už zakrátko dozvedia pracovníci jednej predajne. Na druhý deň začína predaj najnovších džínsov, ktoré majú unikátnu schopnosť inteligentne sa prispôsobiť každej postave. Avšak inteligencia týchto nohavíc sa behom noci vymkne spod kontroly a miesto tvarovania ideálnych, zvodných kriviek začnú chladnokrvne vraždiť každého, kto im príde do cesty. A keďže zamestnanci sú v podniku až do ranných otváracích hodín zamknutí, aby nedošlo k úniku najnovšieho produktu, čakajú ich hodiny, behom ktorých budú musieť bojovať o holý život... (ČSFD)

(více)

Recenze (17)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Očekávané vraždící jeany jsou nakonec jen průměrem. Výhodou je, že film má pouhých 80 minut, takže se moc dlouho na nic nečeká a jeany začínají řádit už od 10 minuty. Příběh se soustředí na zaměstnance obchodu s oblečením, kteří jsou v lockdownu a nová kolekce jean touží po krvi. Je to střelený, originální a poměrně zábavný byť postavy jsou nesympatické snad všechny, celá ta zdejší komunita s módou mi přišla pomalu jak nějaký kult/vymývači mozků, takže se divák jen těší na jejich popravu. Mohlo to zachránit Gore, na které když došlo bylo výborné, ale z těch 15 postav, co tam je je většina vražd mimo kameru, ale 3-4 gore scény jsou fakt super, ale moc nerozumím, proč neukázali všechny, tehdy bych s hodnocením šel určitě výše. Humor na mě nefungoval, takže jako komedie film selhává. Čekal jsem víc, ale za ten originální nápad, krátkou stopáž a 4 slušné mordy si 3 hvězdy Slaxx ode mě odnese. 5.5/10. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nedokážu se naladit na myšlení tvůrce, který vezme připitomělý námět o vražedných jeansech a zpracuje jej jako relativně seriózně se tvářící podobenství o prohnilé morálce velkých korporátů. Rozpor je tu tak velikej, že si to prostě nedokážu užít, ačkoli řemeslně / herecky je Slaxx zvládnutej obstojně. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"THESE JEANS ARE LITERALLY GONNA SAVE MY ASS." ----------- Keď som tak zhruba 15 rokov dozadu sledoval epizódu Bunda III seriálu Tři kamarádi a Jerry, v ktorej sa snažili dostať do kina na mládeži neprístupný film o vraždiacej bunde, ktorá zabije každého, komu skríži cestu, kto by bol povedal, že sa o takmer dve dekády dočkám niečoho podobného aj v "realite" – vraždiace džínsy. A aké to vlastne je? Presne rovnako také isté hovno, aké by sa dalo očakávať a predpokladať. Hviezdu dávam za rifle tancujúce k indickej hudbe a za splnený "detský sen." A keď už sme pri nich, v tomto smere mi zostávajú už len dva – film (hoci predpokladám, že aspoň jeden taký už existuje) o skupine tínedžerov, ktorých postupne zabíja domovník (viď ep. Corey je už hodinu mŕtvy), no a film o diablovom záhradníkovi menom Mitch, ktorý vo svojom malom rodnom americkom mestečku zabíja svoje obete motykou (ep. Desivé veci). Súdiac podľa tohto filmu, zrejme stačí len počkať a raz všetko bude. --- "Thank you for shopping at CCC and making better tomorrow today!" --- (x) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po Takových krásných šatech dorazily masožravé kalhoty! Rozzuřené džíny ukusují prsty, ruce, škrtí, podřezávají a dojde i na střeva ven. Jejich motivací však není hlad, nýbrž pomsta. Sice nijak převratně originální námět (ve filmech už kromě šatů vraždily vlasy či nábytek - skříň, postel, nebo mikrovlnná trouba...nejbizarnější byla asi automobilová pneumatika), ale zábavný určitě. Tedy pokud by si tvůrci ujasnili, co vlastně chtějí natočit. Zda horor, komedii nebo sociální drama. Vtipné to moc není, strašidelné také ne, gore dobré, leč většina masakrů jde mimo kameru. Tedy vybílení, vlastně zkrvavení, obchoďáku si dovedu dobře představit a mohla by to být bývala kultovní scéna..... Samozřejmě kritika dětské práce, klamavé praktiky obchodních řetězců a lživá prezentace důrazu na ekologii jsou chvályhodné, jenže v rámci filmu působí tak šroubovaně, že tenhle morální apel příliš nefunguje. Možná měli autoři zůstat jen v rovině splatteru a divák by alespoň věděl, do čeho jde. Protože mám obecně divnou Kanadu rád, tak za lehký bizár 3* dám, celkově však jsem spíše zklamaný. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Vraždící džíny, tak to tu ještě nebylo. Na můj vkus se to bralo až moc vážně, neřekl bych, že to byla komedie - nezasmál jsem se ani jednou bohužel. Gore scény téměř všechny mimo záběr, nebo nejsou vůbec zajímavé (uškrcení), top scénou je smrt "Lorda" ve skladu, kde mu džíny ukousají obě ruce. Postavy celkem nesympatické, až na milou "Libby", prostředí obchodu docela fajn a potěší i krátká stopáž, jinak ale nehorázná blbůstka, slabší tři. A díky za připomenutí v komentářích na Bundu 3, hned jsem si to pustil. (67. hodnocení, mé 2000. hodnocení) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Slaxx" je pre mňa napoly hororové guilty pleasure, napoly sklamanie. Guilty pleasure, lebo som chcel vždy vidieť film o vraždiacom oblečení po tom ako som videl už spomenutú epizódu "Bunda III". A veril som, že to bude dobrá sprostosť, ale bude ma to baviť, lebo si pripomeniem ako si "bunda vyhliadne svoju prvú obeť, zožerie ju a vypľuje jej kosti". Len tu budeme mať namiesto bundy vražedné džínsy. No sklamanie nakoľko film musel neskôr zmeniť tón, aby to svojmu príbehu dalo nejaký význam a mohli sme pochopiť prečo sa džíny rozhodli vraždiť. A tie časti sú už dosť moralizačné a nepridávajú filmu tú dávku zábavy čo som chcel. Takže, keď máme v úvode príbeh o džínsoch, ktoré zhypnotizujú každého kto sa na ne pozrie a má chuť si ich obliecť, smer bol správny. Keď vidíme nohavice tancovať na indickú hudbu, to je super. Keď vidíme ako obžierajú telá, tiež super. Keď nám to začne robiť kázanie o praktikách módnych spoločností, ktoré majú lacnú pracovnú silu, aby mohli robiť drahé oblečenie s 1000 násobným ziskom, tam smer už tak správny nie je. Nechápem ani prečo tu musíme mať zloducha (okrem vraždiacich džínsov). A neviem či na konci to neavizuje, že by sa mohla otvoriť séria týchto filmov. Uvidíme. Možno je budúcnosť pre "Slaxx" otvorená. Film to podľa mňa celkom slušne ustál a bavil ma. No mohol z toho urobiť väčšiu zábavu. Hodnotenie: C+ ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

No vážně super zábava, ješte teď se nemůžu přestat smát normálně.. vraždící džíny, kdo by to byl vymyslel normálně.. tohle by nikoho nenapadlo LMAO. Už se těším třeba na vraždící rajčata nebo na vraždící koblihy.. oh wait a minute! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Lucie Vondráčková je vizionárka! Ešte v roku 1995 nám zaspievala: "Jen za tebou, ty džíny jdou." a oni sa toho chytili až v Kanade. Len tie džíny nabrali trochu krvavejší charakter a nie je to menštruáciou. Žiaľ, celkovo mi ten nápad prišiel pritiahnutý za vlasy a skôr komediálny než hororový. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokud je o gore a vůbec o řádění či ztvárnění zlotřilých kalhot, tak nemám problém. Džíny to rozjíždějí celkem záhy a neberou si vůbec servítky, takže o uzipované prsty, cákající krev a další chuťovky tu není nouze. V rovině komedie je to naopak bída, protože momentů pro zasmání je tu méně než málo a je to celkem škoda, protože předpoklady i vhodní herci tu jsou. Co se satirického týče, tak to je 50 na 50. Na jednu stranu se mi líbilo to strefování do módních řetězců, které něco deklarují, ale v reálu se chovají úplně. Ovšem občas mi to přišlo přepálené až moc i na satiru a tajtrlíkování maníka, aspirujícího na vedoucího prodejny, mi vyloženě lezlo na nervy. 55% ()

Jimmi 

všechny recenze uživatele

SPOILER. Sem tam si pustim horor bez toho aby som vedel o com to je a bez vedomosti o hodnoteni na csfd. Cize iba podla plagatu. Cakal som slasher a dostal som neico uplne ine.Celkovo podpriemerny snimok a zachranuje ho len kratka dlzka a posolstvo o hnusnych korporaciach. ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Skvělá satira skrytá za naprosto absurdním námětem o vraždících džínech . Ono když pracujete pro takovouto větší společnost a hlavně v retailu, tak místy se vám na tváři rozroste lehce hořký úsměv. Což já znám z vlastní zkušenosti a možná i díky tomu jsem si celý film mnohonásobně užil. Zprávu kterou to chce předat film divákům servíruje nenásilně a vtipně. Postavy tu jsou jednodimenzionální, ale ničemu to nevadí protože jako karikatury slouží skvěle. Takže v tom problém nevidím a co se týče atmosféry, s tou se tady místy i docela hezky hraje (jasně není to žádný pořádný horor). Za mě teda fakt paráda, jen mi přijde že potenciál nebyl využit na 100% jak by mohl být a góru mohlo být taky více (je tu jen jedna pořádně górová scéna, ale zase je fakt vtipná a super). Takže jo, je to super blbina která ale nad tím ujetým nápadem skrývá docela fajn lehkou satiru! ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Pozitivně oceňuji námět o vraždících džínách a i ten důvod proč to dělají , že to není něco posednutého, ale v podstatě duch dívky co umřela při jejich výrobě a mstí se. Pozitivní je i bodycount přes 6 mrtvolek na 73 minut je parádní. Naopak negativní je humor, který není žádný nebo debilní (čestná výjimka tančící džíny jediná vtipná scéna) a postavy jsou debilní taky sice jsou tam jen jako maso pro ty džíny, ale prostě není komu fandit. Celkově váhám mezi 2 a 3 hvězdami dám spíše 3 jelikož dvě mě přijde zase málo. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Niekde v strede medzi úplne uleteným a serióznym filmom ( serióznym v rámci možnosti námetu o vraždiacich džínsoch). Na moje veľké prekvapenie, po technickej a hereckej stránke Slaxx nie je vôbec žiadna amatérčina ako som čakal, ale celkom zručne natočený film. Deju a vysvetleniu pôvodu vraždiacich džínsov sa nedá moc vytknúť a v scénach kedy dôjde na to na čo všetci čakajú- scény s vraždiacimi rifľami, je film celkom kreatívny, krvavý a miestami aj dosť vtipný (tancujúce rifle, niektoré spôsoby úmrtí, rifle sajúce krv). Záver ma tiež celkom potešil, akurát škoda že táto scéna bolo skoro celá mimo kamier a neužili sme si z nej koľko by sme chceli. I tak to však dopadlo na možnosti námetu podľa mňa veľmi dobre a z rady filmov o nepravdepodobných vraždiacich predmetoch (zatiaľ som videl vraždiť pneumatiku ,gauč, donuty ,perník, snehuliaka, vianočný stromček, bábiku) je určite jeden z tých lepších. Za tento fakt však určite môže aj prijateľná dĺžka 70 minút, pri ktorej Slaxx jednoducho nestihol nudiť. Spokojnosť. 55% ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Objektívne asi len dve hviezdy, ale za celkové vyznenie, slušné technické spracovanie, uletený a pritom technicky fajn zvládnutý "nápad" a sem tam trefný, sem tam mimo humor, iróniu a satiru dnešnej konzumnej doby, youtuberov, "vedúcich" prťavých obchodných prevádzok a správanie sa na firemných mini meetingoch atď. dávam predsa len tri hviezdy. Ale chce to odolnosť, takéto niečo zhliadnuť, hocikto to určite nedá... :) ()

dannyyy 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem viděl Bad Hair, kde v hlavní roli byly vražedné vlasy. Už jsem myslel, že minimálně v tomto roce již žádnou takovou šílenost neuvidím a hle, uviděl a ještě šílenější :) Tančící, dupající, ninja vražedné džíny. Buď se vrací osmdesátkový styl nebo tvůrci na něčem silném jedou. Už se těším na další počin HOME SLIPPERS - vražedné domácí pantofle. To bude pecka :)) ()

Homerking 

všechny recenze uživatele

Bláznivý kanadský horor Slaxx se může pochlubit svvým šíleným příběhem kdy se zaměstnanci v obchodě s luxusním oblečením ocitnou pod útokem vraždících posedlých džínů ovládaných duchem malé dívky . ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Protivné prostředí, protivné bláboly, protivné postavy, přiblblý námět, tlachání, nuda. Dodíváno za 10 minut. (1%) ()

Reklama

Reklama