Reklama

Reklama

Skutečné nestvůry

(seriál)
  • USA True Monsters

Obsahy(1)

Příběhy o obrech, bestiích, ďáblech a bozích existují od dávných dob a fascinují nás dodnes. Některé z nich jsou však zjevně založené na skutečnosti... Mrazivá mini série odděluje fikci od často zkomolených faktů a odhaluje nejstrašlivější příšery, úžasné mýty a nesmrtelné legendy v dějinách lidstva. Jednotlivé epizody se postupně zaměřují na kanibaly a vrahy, ďábly a pekelné démony, obry i další bestie nebo monstrózní bohy. Řádil ve Skotsku v 16. století středověký klan kanibalů? Pohybují se mezi námi zombie stvořené lektvarem z čtverzubce? Skutečně se vědcům podařilo objevit opravdový labyrint, v němž byl uvězněn minotaur? Dokazují nově nalezené fosilie, že zvěsti o kyklopech nelhaly? Je možné, že se severský bůh Thor zrodil podle skutečného válečníka? Jaká zvěrstva, která sužují ženy dodnes, má na svědomí Medúza? A mohl by být skutečný mýtus o Prométheovi odpovědí na starověkou lékařskou záhadu? Každá velká legenda se zrodila z něčeho hmatatelného. Nyní konečně vychází najevo, že mnohé příšery byly opravdové – jenže jinak, než byste si mohli myslet. Skutečné nestvůry jsou seriálem plným neuvěřitelných příběhů a nečekaných odhalení, od příšerných tvorů až po rozhněvané bohy. (TV Prima)

(více)

Recenze (2)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Seznam jednotlivých epizod ; 1, Kanibalové a vrazi 2, Ďáblové a peklo 3, Obři a bestie 4, Bohové a nestvůry. 1, "Kanibalové a vrazi" viz seznam : Sawney Bean, Červená Karkulka, Zabiják na hradě (Modrovous), Voodoo Zombie, Banshees, Kučisake-onna, Kanibalové z hory Duchů. 2, Ďáblové a peklo" viz seznam : Ďábel z Jersey, Vánoční ďábel (Krampus), Hádes (Pán smrti), Hrůza se dvěma tvářema (Hell), Satan, Džin (Gin), Ďábel uvnitř (Exorcista). Zpracování nebylo úplně nejhorší. Jen tedy nevím podle jakého klíče vybírali ty jednotlivé příběhy... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ja jakozto milovnik hororu /paradox - az horory ma naucili, ze dobro vitazi nad zlom - lovci Lvu, Scream/ mozem dodat par skutocnych zrud, ktore behali po tejto planete : rimsky cisar Caligula, Gilles de Rais, Albert Fish, Hymmler bol zruda i na nazi pomery ...... u kazdeho hajzla nastal ale tvrdy uder spravodlivosti, hehehe : 90 % ()

Reklama

Reklama