Reklama

Reklama

VOD (1)

Yanis Zeri je jedním z nejnadanějších únosců obrněných dodávek v Paříži. Díky své důslednosti a genialitě se mu daří unikat nechtěné pozornosti a zůstat v utajení. Jeho přátelé Franck a Nasser jsou společně s jeho bratrem Aminem jedinými lidmi, kterým důvěřuje a je ochoten s nimi spolupracovat. Ke svému nejnovějšímu kšeftu ještě přibere i odborníka na výbušniny Erica. Všechno jde podle plánu. Udělají terno! Amine je však příliš chamtivý a dopustí se chyby, díky níž jsou nuceni začít pracovat pro místního vlivného drogového barona. Jejich úkol: unést vysokorychlostní transportér a sebrat co nejvíc peněz a drog. Pokud se jim to nepodaří, odskáčou si to jejich rodiny. V sázce zatím doposud nikdy nebylo víc... (Cinemax)

(více)

Recenze (54)

POMO 

všechny recenze uživatele

Standardní francouzské krimi, kde hlavní hrdinové jsou “hodní lupiči”, ale plán se zvrtne a aby přežili, musí se stát zabijáky. Všechny včetně svého mladšího bratra samozřejmě do dráhy zločinu vtahuje nejcharismatičtější z nich, kterého za to odsuzuje i vlastní matka. A sám by toho nejraději nechal a vrátil se k hezké bejvalce, ale… Klišé nad klišé, ale jako přiznaná akční jednohubka s odsýpajícím dějem pobaví. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že Lupiči nepřináší vůbec nic nového. Na druhou stranu se v něm ale objeví kopa drsných hochů, u kterých osud chtěl, že každý z nich je zaručeně a jednoznačně naprosto rodilým Francouzem. Stačí se podívat na jména herců - Sami Bouajila, Youssef Hajdi nebo Baya Belal. Na jejich obranu ale musím říct, že herecky tu drsnost jejich ksichty naprosto obsáhly. Takový Sami Bouajila mě dokonce donutil, abych ho vygooglil a zjistil, jestli takhle dobrý herec je zároveň i rodilým Muslimem. Výsledek jsem nakonec nezjistil, ale co jsem po shlédnutí filmu zjistil, tak fakt, že mě sakra bavil. A to mi k radosti na určitou dobu rozhodně stačí. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

V pohodě akční kriminálka od Francie. Má to slušný tempo, akorát zápletka vykrádání bank mi příjde pořád dokola a není to příliš ničím refrešující. Plus za reálnost. 65% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Prachy i ženský jsou mi volný. Mě tankuje pancéřový auto. To je lepší než sex." Tak to si myslí ti hodní loupežníci. Ti zlí loupežníci si myslí, že využijí těch hodných a pak se jich zbaví. A já si myslím, že kdyby všichni barevní loupežníci emigrovali z Evropy do Afriky, tak by to bylo úplně nejlepší. Patrně proto mě potěšil závěr snímku. Jinak mě zaujalo zejména to, že jsem nikomu nefandil a naučilo mě to, jak nejlépe zastavovat zájmové vozidlo čelním nárazem. Jdu to beanovsky vyzkoušet s Mini Cooperem. Obětí bude tradičně tříkolka Reliant Regal. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ohledně vztahů při vykonávání téhle profese měl Neil McCauley chytré pravidlo o 30 sekundách. Pokud jste vázán na matku, bratra a přítelkyni a ještě k tomu máte kolegy, co střídají lehkomyslnost s nedbalostí, zlodějská penze v bazénu naplněném eury ztrácí obrysy.. Žádný Žár za rohem, spíš jen takové Teplíčko. Leclercq dokáže dostat do svých filmů drsnost a syrovou autenticitu, ale co mu je to platné, když to neumí s postavami a dusí divákovu snahu se s nimi „identifikovat“.. Zdá se, že od časů gangsterek s Gabinem a Delonem zločinecká seskupení místy mírně ztmavla. Konečně nejsou tvůrci rasisté a plní kvóty.. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Film s výbornou akciou, ktorá je podfarbená hutnou elektronickou muzikou, prakticky bez hluchého miesta a navyše so sympaťákmi v hlavných roliach. Človek až plače, že stopáž je tak krátka. Takmer dokonalá snímka. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Překvapivě slušná francouzská variace na "Nelítostný souboj", které chybí jen charismatické hlavní postavy a trochu hutnější příběh. Naštěstí film rychle uteče a akce je více než slušná. Jen si toho brzy po shlédnutí, moc nevybavíte. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Krást se nemá, právě jsem se dozvěděl, že pořizování pirátských kopií je zločin. A v tom případě bych je tak přísně neposuzoval, pač se ničemu až tak zločinnému nevěnovali. Těch 67% co to teď má, by tak odpovídalo. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Na úvod treba povedať, že sa vôbec nejedná o akčný film. Zhruba dve "akcošky" tu síce sú, ale od adrenalínovej jazdy majú ďaleko. Naopak, multikultúrne uvedomelí tvorcovia moderným morálne flexibilným divákom predkladajú srdcervúcu drámu zo spoločensky diverzifikovanej Európy. V nej súperí gang sympatických a etnicky rôznorodých - rozumej dobrých - lupičov s gangom nesympatických a etnicky nerôznorodých - rozumej zlých - priekupníkov s drogami. Film nemá šťastný koniec, čím chcel režisér nepochybne zdvihnúť pomyselný morálny ukazovák/prostredník (vyberte si podľa vlastného uváženia) a apelovať na všetkých multikultúrne obohatených obyvateľov Európy, že "krást se nemá". Bol som dojatý. (6.4.2017) ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Akčné krimi made in France snáď ani nemôže dopadnúť zle, Francúzi sú v tomto smere svetová žánrová špička a kvalitné snímky z ostatných rokov ako La proie, A bout portant, 36 Quai des Orfèvres či From Paris with Love sú toho jasným dôkazom. Zle určite nedopadli ani Braqueurs, aj keď po výbornej prvej polovici filmu sa to zrazu všetko zbehlo akosi rýchlo a jednoducho... proste bum, bum a bolo vymaľované.. Z môjho pohľadu to chcelo viac sa vyhrať s tou pútavou dejovou líniou, týkajúcou sa sporu a vojny dvoch zločineckých skupín. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Akční rutina s lehce kostrbatou a otřepanou zápletkou, která se může spolehnout na solidní herecké obsazení a především akční stránku věci, která působí sympatickým civilním dojmem. Takové nic proti ničemu. 65% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taky civilne pojaty film o jednej lupickej bande, ktorej sa zivot behom filmu trochu skomplikuje kvôli chybe jedneho z nich. Zapletka pôsobi dost obohrato, ale akcia je spickovo prevedena a pojata dost realisticky. Dockame sa par pôsobivych zrazok aut a hlavne niekolkych skvelych prestreliek. Bohuzial cele je to podane dost chladne a tak ked sa v zavere zacnu diat hlavnym hrdinom nepekne veci, tak mi to bolo prakticky ukradnute. Ale zaver celkom ferovy ohladom toho, kto to prezil a kto nie. Vysledok ma v dnesnej CGI blockbusterovej dobe celkom potesil svojim poctivym realnym prevedenim akcnych scen, takze za jedno pozretie film rozhodne stoji, ale vdaka chladnemu pristupu k postavam to nemam chut vidiet druhykrat. 6/10. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Nevýhodou "The Crew" je skutečnost, že stopáž není nijak robustní a všechno se odehraje příliš rychle. Trošku mám problém i se střihem, kterej i díky ruční kameře vyvolává dynamiku, ale místy je zvolen docela nevhodně. Chladnej přístup k chatrné záplatce a k postavám zamrzí, ale poslední dvaceti minutovka je fakt výborná a hodně napínavá. Herci jsou sympatický, ke každý postavě jsem si vytvořil určitý pouto, jsem spokojený i s tim kdo umřel a kdo přežil, naprosto férové. Líbily se mi vztahy mezi nimi - pokud to není vyloženě nutné, tak týpci zbraně nepoužívaj, jsou to "jen" lupiči. Pořád maj nějakou tu morálku, jsou to prostě grázlové co maj rádi své blízké, civilistům nijak neubližují a chtěj si akorát přilepšit. Vizuální lahůdka dovolí vyniknout krásám interiérů a prostředí Francie je refrešující. Akčních scén není zas tolik, ale jsou výborně prostříhaný, špičkově nasnímané, realistické a dokonale ozvučené. Nechybí ani krytí se za zdmi či auty, přebíjení bouchaček, využití více zbraní, od samopalů po brokovnice a pistol a dokonale provedené Rko, kde jsem si užil každý zásah. Soundtrack minimalistický, ale atmosférický a zároveň skvostný. Je to tak, jsem spokojený. Důkaz, že i realisticky působící film může skvěle bavit. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Julien Leclercq není žádným nováčkem na poli režisérů, jeho snímek s názvem Přepadení je jedním z nejlepších žánrových snímků s perfektně nasnímanou akcí, tudíž jsem od Lupičů očekával něco podobného. A ono se to dostavilo. Zaprvé musím upozornit na pro mě úplně neznámé herecké tváře, na které jsem si ale po pár minutách zvykl bez větších problémů. Hlavní hrdina je docela sympaťák, ostatní herci mu zdatně sekundují. Zápletku bych označil za normální, ničím nevybočující. Akční scény jsou zde ale v zásadě bez chyb, mezi nejlepší filmové scény bych bezesporu zařadil ty dva perfektně natočené čelní nárazy aut, u kterých mě i dokonce trochu zamrazilo. Jak již mnohokrát Francouzi dokázali, tak přestřelky patří i zde k tomu nejlepšímu, co můžete v rámci filmů z celého světa dostat. V této kategorii patří "země galského kohouta" mezi tu nejužší špičku. Konec byl docela dobře uzavřen, všem příznivcům kvalitních detektivek mohu jen doporučit. Za mě dávám 74 % ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Leclercq mi dalším svým počinem dokazuje, že jeho akční tvorba je založená na jednoduchosti a to se mi líbí. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tak ani v dalším filmu se rejža nevytáhnul,a zaslouží si zase jen tři hvězdy.Asi na třech místech má spoušť pro rozehrání slušnýho inferna,ale nic.Plyne to plyne,a chvílema to i nudí.50%. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Leclercq je rutinér, ale tohle je alespoň lepší než jeho poslední dva filmy. Vždy má dobrý námět, ale člověk dostane o dost méně, než čeká. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Solidně natočené i zahrané. Když profesionál dělá svojí práci dobře, vypadá zatraceně jednoduše. Pak si však do týmu přivedete nepoučené, naivní ucho a vaše těžká dřina jde rázem do kopru. Promyšlené a ověřené postupy vemou za své, vy se musíte rázem pustit do nevyžádaných vod improvizace a přitom doufat, aby při vás stálo trochu štěstí. Lupiči to zkrátka nemají jednoduché. Snímek umí pracovat s tématem. Vizuál i herecký přednes je civilní, uvěřitelný a drží se vytyčených mantinelu po celou dobu. Zaujme, je to slušná řemeslná práce, kterou si možná i z opakujete. Je tady však dostatek kvalitnějších kousků na výběr, avšak při závěrečných titulcích byste neměli být zklamání. ()

Reklama

Reklama