Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární hudebně zábavný pořad, v němž se v boxerském ringu setkávají populární osobnosti. Tento originální zábavný hudební cyklus vznikl v Československé televizi na sklonku 70. let. Jeho principem je neotřelý „souboj" populárních zpěváků v boxerském ringu. Nejde ale o souboj pěstí, nýbrž pěveckých výkonů. Každý ze zpěváků pozve do pořadu svého hosta, s nímž proběhne nejdříve krátký rozhovor, a pak společně zazpívají duet. Zpěváky doprovází ve studiu dva orchestry a celým pořadem vás provede František Ringo Čech. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

otík 

všechny recenze uživatele

Průměrný zábavný pořad, kde zpěváci v prvním kole zpívají píseň svého pěveckého soupeře, ve druhém kole si zazpívají svou píseň a do třetího kola si přivedou hosta. A toto kolo většinou už byla velmi slušná zábava. Pořad uváděl František Ringo Čech, hudebně zpěváky doprovázely Orchestr Československé televize dirigovaný Václavem Zahradníkem a Taneční orchestr Československého rozhlasu dirigovaný Josefem Vobrubou, autorem pořadu byl František Polák. Díly: 1. Václav Neckář (host Helena Růžičková), Walda Matuška (host Jiří Sovák), Helena Vondráčková (host Luděk Sobota) a Hana Zagorová (host Ivan Mládek), dále Grand Ballet de Tahiti (rok 1979). 2. Pavel Novák (host Zdeněk Svěrák), Petr Spálený (host Zdeněk Rytíř), Yvetta Simonová (host Miloš Kopecký) a Maruška Rottrová (Petr Nárožný) (rok 1979). 3. (rok 1980). 4. Lešek Semelka (host Jaroslav Čejka), Jitka Zelenková (host Felix Slováček), Karel Černoch (host Jiří Krampol) a Helena Vondráčková (host Afric Simon, který měl i svého hosta - mladého zahraničního zpěváka Sašu) (rok 1980). ()

Aniki 

všechny recenze uživatele

Ta jedna hvězda je zde za umělce, které jsem pochopitelně měl a mám moc rád, vždyť jsou to všechno staří bardi - opravdoví mistři zábavy. Výše však hodnotit nemohu. Zpěváci chodili na natáčení zcela nepřipraveni, neznali pořádně ani texty své, natož ty cizí (soupeřovy). To se při playbacku podepsalo na detailních záběrech kamery velmi nelichotivě. Když to srovnám s dřinou a výkony, jaké dnes při živém zpěvu a tanci předvádějí třeba soutěžící v pořadu "Tvoje tvář..."...to je zkrátka nebe a dudy. A humor? Né že by přítomen nebyl, to zas ne, však on byl sarkasmus evidentně blízký třeba Mládkovi nebo Čechovi už před těmi víc jak čtyřiceti lety, ale mnohonásobně více se lze zasmát na ironickou notečku např. u narážek Sokola, Hámy či Koháka. Jak říkám, doba je jiná a coby devítiletému klukovi mi to tehdá stačilo až až, ovšem z pohledu dnešního...bída nad bídu! ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na první pohled podceňovaný a přinejlepším průměrný šestidílný televizní pořad, v němž se ovšem skrývá až překvapivě mnoho humoru, který si nezadá s pořadem Možná přijde i kouzelník. Aby také ne, když oba stvořil František Polák. Je několik důvodů, proč Ringu dávám nadprůměrné hodnocení, a první z nich nemá s humorem skoro nic společného - je to prohazování písní, kdy třeba Václav Neckář zpívá A tak dál nosíš po kapsách sny mládí a Waldemar Matuška zase Lékořici a oběma jim to krásně sedne. Další důvod, to už ale humor je a já popravdě nevím, co jmenovat dříve. Snad Helenu Růžičkovou a Václava Neckáře skvostně parodující Kornovu píseň Ne, Maestro? Ivana Mládka, který jednou spolu s Hanou Zagorovou zpívá Duhovou vílu za doprovodu tance Ivo Pešáka, jindy zase Lásko, mně ubývá sil, zatímco Pavel Bobek si na oplátku střihne Neopatrného křečka (který už nikdy na kolejích nebude dělat bobky)? Nebo Marii Rottrovou, která spolu s Petrem Nárožným předvede tu skvělou scénku s tubou a harfou? Evu Pilarovou swingující s Vladimírem Menšíkem? Naďu Urbánkovou doprovázenou rodinným sborem ve složení Jiří Hrzán, Helena Růžičková, Jitka Molavcová a František Filipovský? Nonšalantní humor Yvetty Simonové a Miloše Kopeckého? Je toho vážně hodně a škoda několika slabot typu zpívání jízdenky v podání Věry Špinarové, protože jinak se Ring volný povedl. I ty transparenty visící všude kolem jsou velmi vtipné, když na nich stojí třeba "Pracovníci pražských pekáren zdraví Petra Spáleného". ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha průměrných zábavných seriálů dob dávno minulých. V tomto případě založeném na hodně triviálním nápadu a natahovaném do nekonečna. Alespoň pro mě je jeden ze světlejších momentů Věra Špinarová zpívající text jízdenky MHD. Což jenom dokládá, že s hlasem Věry Špinarové můžete zpívat sebevětší pitomost. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama