Reklama

Reklama

The Pamir Game

všechny plakáty
Krátkometrážní / Dokumentární / Sportovní
Česko, 2014, 16 min

Režie:

Jakub Strauss

Kamera:

Karel Svoboda

Obsahy(1)

Tři hory, tři příběhy, jedno velké dobrodružství a legrace při výpravě Beton Ski Teamu do tádžického Pamíru. Po sjezdu šestitisícovky Pik Cetyrjoch vyráží Martin a Karel na Pik Komunisma (7495 m), nejvyšší horu bývalého Sovětského svazu, kde jejich výstup zastaví obrovská lavina. Už bez lyží se pak vydávají na sedmitisícovku Pik Korženěvské. Snímek o dobrodružtví, odvaze a kamarádství. Co dělat, když ztratíte vybavení a vaše vysněná mise je ztracená? Vymyslíte si nový cíl, u kterého si opět budou všichni klepat na čelo. (Snow Film Fest)

(více)

Recenze (7)

Luke7 

všechny recenze uživatele

Nebýt přílišnému dirt talkingu (F..K, s.it) tak bych hodnotil film asi o jeden bod lépe. Blázni co lezou pod sněhový převis a přežijí se štěstím lavinu anebo chtějí zdolat vrchol za 24 hod. místo 5 dnů už svědčí o hazardérství. Snow film Krnov 2015. ()

rekkky 

všechny recenze uživatele

Dva odvážní Češi se vydali zdolávat nejvyšší vrcholy pohoří Pamíru. Záběry z lezení, základního tábora jsou všeříkající a celkově je The Pamir Game hodně sugestivní záležitost!//Snow film fest//Kopřivnice//80,- ()

Oudee33 

všechny recenze uživatele

Na Snow film festu za mě č.1 hlavně svým pojetím, spádem, smyslem pro humor a odvázaností. Dobrá nálada z toho jen číšila a nezastavila jí ani lavina. 80% ()

magu 

všechny recenze uživatele

Keby sa toto stalo tým dvom Čechom v Tatrách, tak sú mŕtvi. Pamír asi nevie, aký sú Česi blázni, tak im umožnil prežiť. Tatry by im to nedovolili. ()

TommyLee odpad!

všechny recenze uživatele

Katastrofa. Natáčení s nadsázkou se hodně nepovedlo, vtip byl nahrazen trapasem a 16 minutová metráž se rázem stala nesnesitelnou. Dále mi přišlo, že filmům od podobných amatérů, kteří lezou na lavinovém svahu, by se ani prostor dávat neměl. Poslední hřebíček do rakve byl, když se hoši rozhodli, že vyšlapou za 24h horu, která se leze v normálních podmínkách 5 dní, a to bez stanů. Pochopitelně byli rádi, že na hoře nezmrzli a stany s nimi sdílela ruská expedice ve 4. výškovém táboře. Další z filmů, který člověk nemusí vidět. Tady ani nejde dát hvězda, jaky to byl shit. ()

DannyVlk 

všechny recenze uživatele

Humorně pojatá výprava za Komunistou. Dva troubové baví celou dobu, ale filmařina jim zatím moc nejde, jak sami přiznali na přednášce, která následovala po promítání. Jen tak dál a třeba to dotáhnete dál. ()

Reklama

Reklama