Reklama

Reklama

Viva

Trailer 1

Obsahy(1)

Mladý Jesus pracuje jako kadeřník v nočním travesty klubu v Havaně a sní o tom, že se jednou stane hvězdou. Díky svému učiteli se mu podaří udělat konkurz a dostane první šanci na pódiu, pak se ale zjeví jeho léta nepřítomný otec - bývalý boxer , dnes agresivní alkoholik - a všechny Jesusovy naděje zmaří. Jejich vzájemné představy o životě nemůžou být rozdílnější a tvrdě se střetnou. Jen pozvolna nacházejí otec a syn vhled do světa toho druhého. Citlivý příběh o hledání vlastní identity a touze po rodině vyniká zejména výkonem Héctora Mediny v hlavní roli. (Artcam Films)

(více)

Recenze (18)

zette 

všechny recenze uživatele

Podobne scenare jsem uz videl v X filmech... Viva je ale velmi dobre natocene komorni drama o klukovi, ktery v travesti show nachazi svuj smysl zivota a do toho se objevi jeho otec, byvaly boxer a kriminalnik, ktereho od svych tri let nevidel... Viva cerpa z ojedinele atmosfery Havany, prostredi travestitu a vyborne hudby. Pribeh sice neni originalni, ale umi zaujmout a ac ocekavany zaver, zvladnuty je dobre. Vyborny herecky vykon Hectora Mediny. Videno v ostravskem Minikine, 17 divaku. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Režisér paradoxně ztvární Havanský slam krásný, ale přes svůj název film nepřivede k úplnému životu. Je to o tom jak být k sobě pravdivý. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Irsko-kubánský film z prostředí havanských travesti umělců. Já se bál, co to bude za art, moc jsem se bál. A nakonec byl příjemně překvapený a spokojený. Viva není nijak zbytečně umělecky náročná a vedle hledání identity a rodinných hodnot akcentuje i sociální stránku chudé Kuby. V Havaně se pořád děje něco zajímavého - ať v nočních klubech, v boxerském ringu, anebo za zdmi omšelých domů se špinavými omítkami, kde přežívají v každodenní existenci tisíce chudých Kubánců a o něčem sní. Takový je i hlavní hrdina, výborně zahraný Héctorem Medinou - a to byla role Jesuse jeho první zkušenost před kamerou. Jesus je si nejistý sebou i ve vztahu k okolí, zakřiknutý a submisivní, patrně gay - což se moc neřeší a není to nijak explicitně řečeno, přestože jeho pohyby jsou signifikantní a skutečnost, že pro peníze je bez mrknutí oka schopen homosexuální prostituce, taky o něčem svědčí. Není to ale vůbec podstatné. Mnohem důležitější je Jesusovo okouzlení travesti světem, a na to člověk být gay nemusí.Scény prodeje vlastního těla však mimo jiné ilustrují bídu, která mezi havanskou mládeží panuje. Jesus zdaleka není jediný, kdo si tak přivydělává, a když dostane šanci, neváhá postaršího zákazníka i okrást. Kubánská bída je tristní - no, jako v každém "socialistickém ráji". Hnus, ti komouši. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tady mi přišlo, že se režisér Paddy Breathnach hodně inspiroval v Almodóvarově stylu a natočil něco, co se docela podobá snímku "Vše o mé matce". Má to podobnou atmosféru, i když je pravda, že "Viva" má celkově temnější vyznění. Prostředí a postavy se ale celkově povedly a díky nim stojí za to na snímek kouknout. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* mám tu čest být první od koho si tu můžete přečíst komentář. Sice nevím jestli to k jeho shlédnutí naláká, ale to nechám na Vás. Tohle je můj asi třetí nebo čtvrtý kubánský film a většina byla spojena s gay tématikou. Tentokrát je to sociální drama o vztahu otce a syna, který se shlédne v "umění" předvádění se na prknech travesty klubu. Z tohoto prostředí jsem už pár filmů viděl a tento není nijak vyjímečný, i když zahraný je slušně. Suma sumárum mu víc než tři hvězdy nedám a basta ;-) [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem mnoho a dostala pořádnou dávku emocí. Ještě teď se nemůžu vzpamatovat z toho, jak úžasně vystřihl Héctor Medina Jesuse. A už vůbec nedokážu pochopit, že to byl jeho filmový debut. Viva je drama z prostředí travesty klubu v Havaně, kde Jesus pracuje jako kadeřník a přitom touží vystupovat stejně jako ti, jimž chystá paruky. Když už to vypadá, že se mu podaří prorazit jako nový objev Viva, tak ho k zemi srazí (doslova a do písmene) pěsťovka od jeho otce, kterého viděl naposledy ve svých třech letech. Znovunalezený rodič mu začne celkem dost znepříjemňovat každodenní živoření a když už se Jesus rozhodne, že ho přesto bude mít rád, tak zjistí krutou pravdu - otec se totiž vrátil jen proto, že mu zbývá pouhých pár týdnů života... Finální scéna, kdy Jesus zúročí bolest z odchodu blízkého člověka při svém vystoupení na pódiu travesty klubu, mě dojala k slzám. Apropó, ta parádní kubánská muzika k příběhu navýsost sedla. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

75-80% To nepochopiteľné, čo nás viaže k človeku aj keď si na prvý pohľad našu lásku nezaslúži. O to prirodzenejšie a silnejšie. Hector to zahral na pána. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Pro mě velmi silný film o věcech lidských. Nejvíce mě dostala postava Jesúse a naprosto dokonale vybraný herec k ní Héctor Medina. To bylo pro mě přesvědčivé, dominantní. I ostatní se snažili, hudba skvělá, Havana (jen čekám, kdy se úplně rozpadne), a život v ní ... Také i já doporučuji. Určitě se někdy podívám znovu. České titulky na gaytitulky.info 99109 ()

elimS 

všechny recenze uživatele

30% - komentář 20ti slovy: Příběhově slabé. Teplý travesty synek zpívá a jeho otec chlastá. Kdybych chlastal, zpíval, nebo byl teplý, tak se s tím zžiju více. ()

tlesk 

všechny recenze uživatele

O kontroverzních, pro leckoho možná i nepříjemných životních situacích, je dost možná i těžké natočit i přes všechnu přítomnou syrovost lidský a velmi osobní film. V tomto případě se to ale povedlo. Viva je silný filmový zážitek, který by si milovníci kvalitního filmového dramatu rozhodně neměli nechat ujít. Ve filmu sice nepoznáme žádné velké hvězdy filmového plátna, nicméně to je možná i dobře vzhledem k tomu, že celý dojem je tím pádem poněkud komornější, osobnější. Obsazení herci jsou navíc jednoduše výborní. Za vyzdvihnutí pak stojí obzvláště hlavní duo v podání Héctora Mediny a Jorgea Perugorría, jejichž komplikovaný vztah byl zkrátka ztvárněn velice uvěřitelně a herecké výkony obou byly naprosto přirozeným splynutím s rolemi. Oběma nejvýraznějším aktérům pak ale velmi zdatně sekunduje celá řada vedlejších postav, z nichž žádná zde není na obtíž a prakticky každá má v ději významnou, menší či větší roli. Více zde: http://nafilmu.cz/2017/01/recenze-viva-2015-drama-sexualni-identite-smireni/ ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Nie som veľkým fanúšikom týchto gay/travesty/lesbických príbehov. Nechápte ma zle, nie som homofób alebo niečo podobné, ale jednoducho táto problematika ide mimo mňa. Musím ale jedným dychom dodať aj to, že tento snímok ma dosť príjemne prekvapil, lebo vcelku slušne a emočne zobrazil veľmi komplikovaný vzťah travesty syna a jeho alkoholického otca. V zásade sa toho vo filme veľa neudialo, ale minimálne človek mohol vidieť život v kubánskych uliciach a to, že nie všade sa žije jednoducho a navyše hlavný predstaviteľ je hádam tá najkrajšia travesty žena, akú som asi videl. A to nie som priteplený. 65 % ()

Související novinky

La Película spouští předprodej

La Película spouští předprodej

06.02.2017

Postapokalyptické sci-fi, mrazivé thrillery, ztřeštěné komedie, psychologická dramata, ale i zdánlivě všední příběhy obyčejných lidí či naopak snímky otevírající tabuizovaná témata - festival La… (více)

Reklama

Reklama