Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jörg Geissner, zaměstnanec AVO-Bank v Mnichově, přijíždí na ostrov Paladiki, aby zkontroloval cenné papíry, které mu byly poskytnuty před lety jeho bankou. Potvrdí se jeho podezření, že tyto akcie jsou bezcenné, protože nemocnice a elektrárna ve skutečnosti neexistují. Ale Řekové nejsou hloupí, mají spoustu nápadů, jak jej přesvědčit o opaku. A tak se naprosto ohromený Geissner ocitá sám proti zbytku ostrova. Jeho stálým společníkem je chytrý německo-řecký gigolo Panos, který se postará o to, aby Geissnerovo hledání elektrárny nikam nevedlo. Mezitím se starosta Spyros zoufale snaží vykouzlit něco, co by mohlo vypadat jako elektrárna. Ztráta půjčky by totiž byla pro ostrov katastrofou. (Vapet Production)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (12)

Peabody 

všechny recenze uživatele

je tam pár hezkých fórků, ale daleko od sebe. Základní problém je v řídkém ději, nic překvapivého se skoro neděje. Na ostrov přijíždí kontrolor banky, která půjčila peníze na výstavbu vybavení pláže, nemocnici a elektrárnu. Nic z toho není. Řekové prachy rozkradli a nepostavili nic. To opravdu může udivit málokoho, v Řecku před vstupem do Unie podváděla i centrální banka. Podvodník starosta vytvoří potěmkinovskou elektrárnu a nemocnici, na čas Geissnera zblbnou, ale všeho do času. Ani to není překvapivé. Spousta času se stráví tím že ho zkoušejí opít, opijí, v opilosti řvou, tančí, jásají atd. Mladou krásnou Řekyni mu do postele nestrčí, jak jsem čekal, ono mladých krásných Řekyň na malých ostrovech moc není (nebo je jim cca 10-12 let). Pak je tam Němec Panos, který zde žije, má  obchod, fláká se a kašle i na svého nemanželského syna.  Konec taky zcela očekávatelný. Ano, ostrov je hezký. Před časem jsem viděl podobné téma, kde šéf pošty z Milána je přeložen na jih, kde se taky všichni flákají, ale to mělo daleko lepší šmrnc i zápletku. Tady je to prostě moc jednoduché. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Pochopitelně tomu dává ránu dabing s Liborem Teršem a dalšími neuměteli. Pokud si však chcete osvěžit vzpomínky na svou řeckou dovolenou (pokud jste nebyli zaprdelení v megalomanském rhodoském 4* AI resortu u Faliraki), tak to stačit může. Osli jsou super, nápad s elektrárnou taky ujde. Vztahy mezi obyvateli v přístavu jsou poněkud nedotažené, postava inspektora tradičně poněmečtěná do lidumilna. Je to blbost na n-tou, ale řecká krajina je natočená poměrně citlivě. Podle IMDB se natáčelo na ostrově Tinos (byl jsem, nepoznal jsem). ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Jakási komediální reflexe na řeckou finanční krizi, kterou pomohly vyřešit německé peníze ( ikdyž tím zachraňovali hlavně vlastní banky ) o tom, jak německý přísný kontrolor přijede zkontrolovat výdaje na nějaký řecký ostrov plný pohodových salámistů... to byla neskutečná trapárna. Vždy se snažím filmy kritizovat nějak věcně, ale tohle byla opravdu hrozná srajda bez vtipu. Jedna hvězda za sluníčko a moře. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Paladiki je malebný, panenský, grécky ostrov. Galapágy v Grécku. Namiesto veľkých, luxusných hotelových komplexov a masového turizmu je tam len krásna príroda, hory, more, pláže a idylické malé mestečko. Proste kus raja na Zemi. Problém je však v tom, že kvôli tomuto kľudu sa ostrov zadĺžil v nemeckej banke. Jedného dňa im príde fax, že musí byť overená investícia pôžičky. Nemci pošlú na Paladiki Jorgene Geissnera, zamestnanca mníchovskej pobočky, aby preveril, ako Gréci použili financie, ktoré im boli poskytnuté na výstavbu nemocnice a elektrárne. Ak by odhalil sebemenšie pochybenia, machinácie, či podvody, bola by to pre obyvateľov ostrova existenčná katastrofa. Preto ho musia presvedčiť o tom, že je všetko v absolútne najlepšom poriadku. ** ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama