Reklama

Reklama

#jsemtady

Trailer 2

Obsahy(1)

Věhlasný francouzský šéfkuchař Stéphane (Alain Chabat) žije poklidným životem a má všechny důvody, proč se cítit spokojeně. Přesto jedinou osobou, která jej udržuje naživu, je tajemná mladá Korejka Soo (Doo-na Bae), se kterou se náhodou spojil na lnstagramu. Baví se spolu na dálku o umění i sakurách, které právě rozkvétají, a zdá se, že si výborně rozumí navzdory vzdálenosti a všem jazykovým i kulturním bariérám. Pak se jednou Stéphane rozhodne Soo nečekaně a bez ohlášení navštívit v jejím rodném Soulu. I když se ukáže, že tento impulsivní nápad na neohlášené setkání nebyl zrovna nejlepší, Stéphane díky tomu pozná mnoho nových přátel a jeho dobrodružství má nakonec úplně jiné rozuzlení, než které očekával. A na druhém konci světa dokonce dokáže obnovit zpřetrhaná pouta k svým blízkým. (CinemArt)

(více)

Recenze (16)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Příjemná, nenáročná komedie, která pobaví a nahlídne do všech možných koutů sociálního života, jak toho reálného, tak i toho virtuálního. Velké plus též zhlédávám v tom, že jsem měl díky koronašílenství celý kino sál jen pro sebe. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Stéphane akiste kašlal na svojich synov, nevedel o nich zhola nič. Znalosti technológií tiež veľká bieda, a tak aj dopadlo jeho vycestovanie ... chuderka Soo. Tá kríza stredného veku skrátka s mužmi niekedy pekne zamáva. Občas pri výbere filmu k žehleniu šliapnem vedľa. Že "francúzsky Terminál" ... no to určite. 2,5* ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Sila filmu je len v pointe, že sociálne siete nie sú realita, no napriek tomu pohlcujú ľudí a tí ju za realitu už začínajú považovať. A potom príde ťažké prebudenie z toho, že v tej skrinke, kde dávaš čumendo polovicu dňa, vôbec nie je pravda ani skutočnosť. Film to podáva ale takým nevtipným a suchým spôsobom, hoci zamýšľa presný opak. Zároveň sú tu nenápadné radiátorové vsuvky, ktoré s dejom nemajú nič spoločné, akurát sa dozvieme, že je v poriadku ako manžel podvádza manželku s priateľom, že ona aj tak súhlasí. Film sa inak pocitovo zdá byť o dosť dlhší, než v skutočnosti je. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

#jsemtady je mile natočený snímek problematizující několik témat najednou - rodinné a virtuální vztahy, generační propast či hledání sebe sama. Alain Chabat je charismatický sympaťák, kterému nešlo jinak než fandit v tom, co dělá. Dalo by se říct, že si celý film ukradl téměř sám pro sebe - nicméně scény se syny a Soo rovněž stojí za zmínku. Určitě je lepší, když si člověk před projekcí nepřečte obsah, který (např. zde) vyzrazuje velkou část filmu. Místy mi tato "instagramová oddychovka" připomínala Terminál od Spielberga, i když v tomto případě to nebylo až zase tolik dramatické. Solidní tři hvězdy! ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Terminál na korejský způsob! Jen tedy s moderními technologiemi a trochu jinou zápletkou. Hrdina ve ztvárnění Alaina Chabata neskutečný sympaťák, takže sledovat celé jeho počínání jak na letišti, tak posléze, bylo o to příjemnější. Celé ty 2/3 filmu odehrávající se na letišti jsem jen napjatě čekal, co se stane, jestli se dotyčná objeví a jak moc k tomu dopomůže raketovou rychlostí vzrůstající sláva díky hrdinově sem tam až trochu moc velké vlezlosti a přátelskosti. Film taktéž ukázal, že moderní technologie nejsou jen pro mladé a i člověk ze starší generace může propadnout sociálním sítím a občas se v nich topit natolik, že přestane vnímat okolní svět. Snímek mi částečně imponoval už jen tím nápadem cesty do cizí země, kterou jsem sám před lety absolvoval z podobného důvodu (akorát na mě ta dotyčná na letišti opravdu čekala). Fajn podívaná na večer. ()

ZinedineCR7 

všechny recenze uživatele

Vykradnutý Terminál s katastrofálnym ,,Hanksom", ktorý sa narozdiel od neho radšej zdržuje na letisku hoc môže ísť do mesta ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Taková ta typicky francouzská nevtipná komedie, ale jak se Stéphane dostane do Koree je z toho najednou super nenáročný a pohodový film.. Je to více drama, než komedie - ale je to moc hezky natočeno, vzpomněl jsem si jak na Japonsko, tak na Portugalsko, kde jsme taky nocovali na letišti (i když jen jednu noc).. Odděchový film, jak má být...80 % ()

CaptainCzech 

všechny recenze uživatele

V době temna kinomaniak jako já zajde i na filmy na které by nikdy nešel a toto je jasný důkaz. Každopádně nakonec jsem byl mile překvapen a je vidět že Francouzi stejně jako Němci dokážou natočit solidní snímky. První polovina filmu kdy je Stéphan na letišti v Soulu je super a hodně jsem se bavil, bohužel druhá polovina byla dost slabá a tempo už vůbec neodsýpalo. Tento film byla one man show pro Stéphana, který byl fajn a herci jsem to věřil (ostatní postavy jenom do počtu). Do těžké situace se Stéphan dostal sám svojí nerozvážností a závisláctvím na Instagramu (spousta lidí by se mohla zamyslet), ale i tak jsem ho politoval, jelikož to byl poměrně sympaťák a hrdost mu rozhodně nechyběla. Celkově solidní 3 hvězdy a na jedno shlédnutí ideálka. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Táto francúzska komédia je v zásade akýmsi moderným náhľadom do spoločnosti ako takej a vyzdvihuje v konečnom dôsledku priority, ktoré ľuďom momentálne akosi nedávajú zmysel a ktoré sa často presúvajú do virtuálnej roviny. Alain Chabat príjemným a civilným spôsobom hrá hlavného hrdinu, ktorí sa snaží o sociálny kontakt s niekým, komu stačí práve virtuálna realita, aby nakoniec našiel ten pravý zmysel života. Jednu hviezdu uberám za trošku viac hluchých miest, ale inak relatívna spokojnosť. 65 % ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Príjemná oddychovka ktorá zapadá do kategórie feel good movie, po pozretí jednoducho musíte mať lepšiu náladu. Poteší nehollywoodsky happy end. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Nevtipná komédia, ktorá prekvapujúco nenudí ale zrovna ani žiadne nadšenie neprináša. Aspoň som sa dozvedel, že kórejské ženy sú také isté ako tu... niečo povedia, napíšu, tvrdia a ty si ten zlý lebo nemáš čichi, intuíciu, vešteckú guľu aby si pochopil ako to naozaj mysleli. ()

Reklama

Reklama