Reklama

Reklama

Úniková hra: Turnaj šampiónů

  • USA Escape Room: Tournament of Champions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Úniková hra: Turnaj šampiónů je pokračováním divácky úspěšného psychologického thrilleru Úniková hra. Tentokrát se nic netušící skupina šesti lidí ocitne uzamčená v další sérii únikových místností. Postupně odhalují, co je spojuje, aby mohli zůstat na živu… a zjišťují, že tuto hru už jednou hráli. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (178)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Popravdě mě to dost zklamalo. Nečekal jsem, že to bude lepší než dost povedená jednička, ale že to bude aspoň důstojným pokračováním. Jenže nebylo. Místnosti sice nejsou špatně vymyšlené, nějaká atmosféra a napětí v tom sice je, ale už to tak dobře nefunguje. Může za to především několik věcí. Jednak se dvojka snaží působit strašně velkolepě a plná zvratů, jenže těch zvratů je přehnaně a navíc se buď dají lehce odhadnout nebo nejsou zrovna nejlíp vymyšlené. Včetně toho závěrečného, který nejen že se dal docela odhadnout, ale navíc opět zůstal otevřený, takže z Únikové hry asi chce Robitel udělat sérii a la Saw a natáhnout ji na co nejvíc dílů. S takovým koncem to ale spíš vypadá jak nějaký díl seriálu. Navíc celý ten Turnaj šampiónů je dost odbytý. Nejen že smrti za moc nestojí, ale hlavně je předem jasné, že tu všichni ostatní kromě hlavní dvojice jsou jen křoví, které dříve či později musí zemřít, proto se je ten film ani nesnaží nějak víc představit, když je to vlastně úplně zbytečné. On to sice ve výsledku je obyčejný průměrný horor na jedno zhlédnutí, žádná katastrofa se naštěstí taky nekoná, ale oproti povedenému prvnímu dílu je to pro mě fakt hodně velké zklamání... Slabé 3* ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[85%] Viděno v kině. No sláva, sotva jsem odcházel z kina, v hlavě mi šrotovalo, že musí určitě vzniknout trojka! Doufám, že se tak stane. Jednička byla teda o něco lepší, prostě pecka se zajímavými postavami, prostředí labyrintů plných pastí atd. Tohle bylo prostě takové, klasické pokračování, které mělo ale absolutně stejně dobrou atmosféru a technickou stránku, napětí atd jako v prvním filmu. Co se týče pastí – opět byly skvělé, jen si ale říkal, že byly po logické stránce tak složité, že bych jejich řešení snad nikdy nevyluštil, ale co – to kritizovat nechci. Bylo to napínavé, krásně natočené, k ústřední dvojici herců, kteří hráli v hře v předchozím snímku se chtě nechtě přidal tucet jiných hráčů. Určitě mě zabavili, jen v jedničce byly k těm postavám dodány i jejich příběhy o životě, což zde trochu chybělo. Ale nevadí. Ke konci se tu dočkáme i jednoho návratu z postav. A co se týče nepředvídatelnosti úmrtí hráčů, tak to bylo takové napůl. Něco jsem odhadl, něco zas ne. Úplné finále bylo dobré, jen jsem v tomto díle už očekával nějaké větší odhalení a bližší vysvětlení společnosti, kteří vytváří tyto únikové hry … No, snad se toho dočkáme v potencionálně třetím dílu, který doufám, že sakra vznikne! Soundtrack byl opět dobrý, ale ne tak výrazný, abych poznal, že ho skládal Brian Tyler, ale k filmu pasoval. Pátou hvězdu nedávám, ale to neznamená, že jsem si tento sequel neužil! ()

Reklama

sidzej 

všechny recenze uživatele

Už je to o triedu slabšie ale jednotlivé lokácie stále zaujímavé len mi vadilo že sa v tejto časti nič nevysvetlilo a že postavy boli vykreslené veľmi povrchne a chýbala im určitá psychologická hĺbka. Každopádne trojku si samozrejme v kine opäť nenechám újsť. Poteší návrat jednej z postáv z jednotky. Taktiež posledná scéna v lietadle žmurká na diváka keďže opäť ide o narážku na záver prvej časti. EDIT: v kine premietali inú verziu s komplet odlišným začiatkom aj koncom, kino verzia s úvodom u psychologičky sa mi páčila viac kdežto nový zostrih so saunou a pozadím hádaniek bol podstatne slabší, v tejto verzii sa taktiež nevracia zomrelá postava z prvej časti, ani nekončí v lietadle. Dúfam že vydajú aj pôvodnú kino verziu. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Dej prvého filmu sa až prekvapivo ''elektrizujúco'' prenesie do tohto sequelu, v ktorom je sympatická hlavná hrdinka odhodlaná nájsť toho, kto jej pomocou únikovej hry zničil život. Dej sa dostane velmi rýchlo do zabehnutých kolají a poteší velmi sympatický casting, ktorý tento raz čelí už trochu horšie vyzerajúcim a hlavne CGI presýteným nástrahám. Sequel si stále drží slušné tempo, záhady okolo Minosu sú podmanivé a aj záver je s prehladom vybudovaný pre ďalšie pokračovanie. Či už sa bude Adam Robitel venovať jemu, alebo inému hororovému projektu, určite si zaslúži pozornosť. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Fajn dyzajn únikových místností, ale jinak je to zase jako minule jen tentokrát s mnohem méně sympatickými sidekicky. A tentokrát vám to bude už všechno jedno a budete si jen rochnit v těch vytuněnejch místnostech, kde chcete vidět umírat na sto a jeden způsob další a další lidi. Jenže už je to napodruhý místy až zbytečně únavný, i když únikovky mám hrozně rád. 55% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Existují dvě různě dlouhé verze filmu (88 a 96 minut). Obě mají naprosto rozdílný začátek a závěr filmu. (SOLOM.)
  • V čase 56:32 můžeme vidět loď v láhvi. Tato láhev je od 15leté skotské whisky Dimple Haig 15 yo. Je balená v typické třírohé láhvi s důlky – anglicky dimple, odtud její název. (DJMaroko)
  • Film se natáčel od 10. listopadu 2019 do 27. ledna 2020 převážně v Kapském Městě v Jižní Africe a v Budapešti v Maďarsku. (Trilobajt)

Reklama

Reklama