Reklama

Reklama

Barash

  • Izrael Barash (více)
Trailer

Obsahy(1)

Naamě je sedmnáct. Žije na ospalém předměstí. Díky rodičům, kteří jí nerozumějí, a vzpurné sestře panuje v Naamině životě naprostý zmatek. Všechno se ale změní, když se ve škole objeví nová dívka a představí Naamě svět drog, leseb a sexu. Volný čas tráví sedmnáctiletá Naama popíjením alkoholu, experimentováním s drogami a líným poflakováním s kamarádkami. Tyto činnosti jsou pro ni únikem z domova, kde se její rodiče často dostávají do sporu a po náhlém zmizení starší vzpurné sestry, která se nechala zapsat do armády, se navíc rodinná nálada opět vyostřuje. Když se ve škole objeví nová dívka, Naama se poprvé v životě bezhlavě zamiluje. Intenzita tohoto prožitku je pro ni matoucí, ale současně dává jejímu životu nový smysl. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

Disk 

všechny recenze uživatele

Bohužel zcela průměrný snímek, který oživuje pouze postava otce hlavní hrdinky. Nejlepším coming of age snímkem asi už navždy zůstane Mexická jízda od Alfonsa Cuaróna. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

51. KVIFF - Naprosto průměrný a nevýrazný příběh z prostředí izraelské omladiny, která paří, chlastá, hulí, zkouší jednu drogu za druhou a objevuje dosud neobjevený druh sexuality. Tudíž nijak zásadní rozdíl od toho, co se děje ve zbytku Evropy. Po shlédnutí jsem hodně přemýšlel, jestli dát dvě nebo tři hvězdičky. Jenže jediná, opravdu dobrá scéna, byla, když židovská rodina odjela do muslimské izraelské oblasti hledat ztracenou dceru. V tu chvíli jsem si říkal, že by z toho mohla vzniknout celá řada zábavných momentů. Jenže to by tenhle film musel být o něčem jiném, než o druhé dceři, kolem které se to celé točí a s tou jedinou dobrou scénou filmu nemá prakticky nic společného. ()

Reklama

angloumene 

všechny recenze uživatele

Taková ta klasika o dospívání a první pořádné lásce, jenže tentokrát trochu jinak. Izraelské prostředí českého diváka zaujme, ale pro film nemá (kromě opravdu povedené humorné scénky o izraelsko arabském konfliktu) v podstatě žádný význam. Tím hlavním rozdílem je, že v rámci hledání vlastní sexuality mladá Naama zabrousí do neznámých vod lesbické lásky. Dílko je sice jednoduché, ale opravdu příjemné, natočené s lehkostí a i přes tradiční téma relativně originální svým zpracováním. Ze všeho bych vyzdvihla hlavně neuvěřitelně vtipnou postavu Naamina otce. ()

Brylin 

všechny recenze uživatele

První lásky jsou si podobné, ať už to platí pro českého hetero puberťáka či izraelskou dospívající lesičku (nebo bi?). Jen pod horkým blízkovýchodním sluncem a díky všudypřítomné nevyslovené hrozbě konce je v židovském státě všechno mnohem intenzivnější, jak vztahy s rodiči i s přáteli, tak odpor vůči jakýmkoli autoritám. Film je natočen s citem pro dospívání a zaujme zejména svou empatií a autentičností. Tři hvězdičky za lyrizující atmosféru. ()

hygienik odpad!

všechny recenze uživatele

Zaiskrí to medzi holkami,,, a nič. Šľahajú si jednu drogu za druhou, éčko, háčko, X-ko, pomaly celú abecedu... nič, furt nuda! Boli tam minimálne tri potenciálne zápletky, ale pani režisérka všetky rozvinula len minimálne. Viem, že to urobila naschváľ, ale takýto nihil film mi nemohol stačiť! Ale som sa nas.... Festival inakosti 2016 Ak chcete vidieť pekný lesbický film, pozrite si radšej Sangailé ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama