Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V 60. letech 20. století dva podnikatelé (Anthony Mackie a Samuel L. Jackson) vymyslí geniální plán na integrované bydlení a rovnocenný přístup k americkému snu. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zábavné, vtipné, hravé, sem tam poučné a místy dokonce pravdivé, se střípky reality, které jsou ale v každém úhlu maximálně filmově učesané. Pro lidi z branže must see, pro ostatní to bude víkendová pohodička, která neurazí a až na pár lahůdkových pasáží se Samuelem L Jacksonem asi ani úplně nenadchne. Přesto se od Apple production můžeme dočkat do budoucna možná zajímavých a ambiciózních kousků. Banker jim určitě v ničem ostudu neudělal. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Dvě hodiny, které utečou jako voda. Pokud Bankéř něčím na první dobrou zapůsobí, pak je to řemeslné zpracování. Není to pro mě překvapením, zatím všechno co Apple TV+ vypustil funguje řemeslně opravdu výtečně. Bankéř však není jen dobrým řemeslem, ale i velmi slušně odvyprávěným snímkem, ve kterém jsou krystalicky jasné motivace všech zůčastněných a bohužel i směřování děje. Sympatické postavy se tu zmítají v podivných zákonech, které jsou pro nás už těžko pochopitelné, ale k beznaději mají daleko. Bankéř je příběh o cílevědomosti, která jde těmto zákonům navzdory. Je to pozitivní drama, které nemá sklony ke chmurům a naštěstí ani nudným procedurálním pasážím. Jako pohodový víkendový film to šlape bez problému, jen konec je bohužel úsečný a příliš dobře nefunguje. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film o tom, že aj černoch v Amerike má právo stať sa židom. Pardon, bankárom. A to bolo v päťdesiatych-šesťdesiatych rokoch obzvlášť ťažké, keď na jednej strane kukluxklanci s handrami na hlave stále verili, že za ich chabý intelekt a alkoholické životy môžu černosi, na druhej strane vám sotva nejaký semita uveril, že ste taký zručný lichvár ako on. Film je o tom, že ak chcete a máte šťastie, môžete skutočne preraziť. A veľkým pozitívom je fakt, že napriek prostrediu afro-americkej komunity tu nepočujeme žiadny rap, ale len starý dobrý džezík. Aj to bolo na tom období také úžasné. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Podle očekávání film zaujímá silný protirasisitcký postoj, ale až na závěrečné momenty u soudu to působí přirozeně, takže jsem neměl tendenci obracet oči v sloup kvůli další agitce. Zajímavé je i samo téma s dvěma černochy toužícími se prosadit na poli realit a bankovnictví. Dnes nic zvláštního, ale v 60.letech věc nevídaná a odsouzeníhodná. V tomto ohledu Nolfi působí vynalézavě a dokáže nejen bavit, ale občas i rozesmát, ačkoliv toho vtipu bych uvítal víc. A konečně vyšlo i obsazení, kdy se Mackie s Jacksonem výborně doplňovali a Hoult jim značně přicmrndával. Spokojenost. 80% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Svet sa mení. Ale v Texase sa ešte nezmenil.“ Anthony Mackie hrá postavu, za ktorú by sa kedysi zabíjalo. Múdry, rozvážny, vzdelaný, statočný. Dnes to vnímame ako nudu a oveľa väčšiu pozornosť vzbudzuje Samuel L. Jackson so svojím nákazlivým rehotom. Ani jemu to však dlho nevydrží, film trvá dve hodiny a po prvej, ktorá je v rámci možností skvelá, zábavná, príjemná a adekvátne retro, to celé (a všetci) začína... nudiť. Navyše sa prestávate orientovať v scenári, kedy vlastne už ani poriadne neviete, kto je kto a o čo mu ide a či je zlý alebo dobrý alebo ako teda to naozaj je. Nicholasa Houlta v biznise sledujem od jeho trinástich rokov a má úlohy, ktoré mu sadnú a ktoré mu nesadnú a táto mu (napriek jeho tradičnej snahe a ochote) skôr nesedela, než sedela. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Film bol síce oficiálne ukončený ešte na konci roka 2018, ale vďaka sexuálnemu deliktu jedného z producentov, ktorého meno bolo dodatočne odstránené, sa istý čas počas nasledujúceho roka čakalo na jeho oficiálnu premiéru. (MikaelSVK)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva striedavo v Texase a Kalifornii, tak celé jeho natáčanie prebiehalo v americkom štáte Georgia. (MikaelSVK)

Související novinky

Prosinec na Apple TV+

Prosinec na Apple TV+

04.12.2019

Druhou streamovací službou po Netflixu, která si bude chtít o svátcích přetáhnout na svoji stranu nové diváky, je Apple TV+. Ten vyrukuje již 6. prosince s prvními třemi epizodami dramatického… (více)

Reklama

Reklama