Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V 60. letech 20. století dva podnikatelé (Anthony Mackie a Samuel L. Jackson) vymyslí geniální plán na integrované bydlení a rovnocenný přístup k americkému snu. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Námět jistě stojí za pozornost, ale už skutečnost, že se mi tu v hodnoceních mihají především tři hvězdy svědčí o tom, že tohle je další z řady průměrných hollywoodských příběhů. Anthony Mackie, Samuel L. Jackson a Nicholas Hoult je určitě dobře poskládaný herecký balík, ale místy jsem měl pocit, že filmu nejvíce sluší označení - totální rutina. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Obvykle od podobných dobových dramat vím co čekat. V tom lepším případě se o daném tématu něco dozvím, můj vynaložený čas zúročím bez výčitek a na csfd nahodím neškodných 7/10 (tedy čtyři hvězdy). Vůbec první exkluzivní film služby Apple tv+ (ač pouze zakoupená licence a pozdější vydání kvůli údajné kauze) mě ale hrozně mile překvapil a už dlouho jsem u dvouhodinového dramatu nezažil, aby uteklo tak hladce a já si užíval každý dialog. K čemuž samozřejmě dopomáhá pan herec, kvůli kterému jsem se ke snímku dostal především, tedy nikdy nezklamávající Samuel L. Jackson, jehož pouhý charakteristický smích ihned dopomůže k smíchu mému. Ale co je pro mě osobně větším překvapením, tak i hlavní muž příběhu Anthony Mackie, k němuž mám dlouhodobě výhrady (typicky po druhé řadě Altered Carbon), nicméně zde po dlouhé době hraje alespoň trošku jinak, než jsme u něj zvyklí a strašně mě bavil. Podobně jako kdysi u Hackera Chrise Hemswortha občas budete kroutit očima nad bankéřovou muskulaturou, ale asi by mě to z děje vytrhávalo víc, kdyby jej hrál herec, kterého nemám tolik v povědomí. Příběh je dozajista upravený tou nejvíc naivní představou amerického snu, nicméně nepatřím mezi ty, kterým by to mohlo vadit a jsem na to zvyklý (pochopitelně se přes to leckdo nemusí přenést). A ač mám téma segregace afroameričanů ve 20.století poměrně nakoukáno, o této konkrétní problematice jsem vůbec nic netušil, takže palec k dobru novému vědění...9,5/10 ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Já se upřímně podobných filmů, tedy ze světa financí, potažmo finančních machinací, trochu bojím, jelikož jsou většinou nesrozumitelné, informačně přeplácané a většinou i dost nudné, životopisný Bankéř je ale naštěstí dost jiný, je zpracovaný totiž daleko přímočařeji, nezabíhá do zbytečných investičních detailů a soustředí se především na postavy, což filmu též jen prospělo, jelikož jsou vesměs zajímavé a výrazné, a to nejen díky hvězdnému obsazení tria Mackie, L. Jackson a Hoult, které si to tu též dává hodně dobře. Každopádně ona celá ta zápletka, jinak inspirovaná skutečnými událostmi a reálnými postavami, je poutavá, opravdu zajímavá, a to myslím jak historicky, tak že je i divácky atraktivní, má vážně slušný spád, spousta scén je výborně vygradovaných, nabízí i mnoho napínavých momentů a pozitivní dojem ve mně vyvolala i působivá dobová atmosféra a s ní spojená výprava, která též působí fakt věrohodně. Abych to ale s tím chválením zas nepřeháněl, tak na druhou stranu bych měl určitě zmínit nefunkčnost emocí, což především v závěru fakt vadí, a pak i až do očí bijící tvůrčí jednostrannost, která z ústředního tria dělá téměř až anděly, ale ono to ve skutečnosti zas až tak černobílé jistě nebylo. Bankéř je i přesto každopádně kvalitní podívaná, v rámci možností svižná, zábavná a záživná, a i když v žádném ohledu nic výjimečného, či nápaditého nepřináší, tak ji mohu jen doporučit. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zábavné, vtipné, hravé, sem tam poučné a místy dokonce pravdivé, se střípky reality, které jsou ale v každém úhlu maximálně filmově učesané. Pro lidi z branže must see, pro ostatní to bude víkendová pohodička, která neurazí a až na pár lahůdkových pasáží se Samuelem L Jacksonem asi ani úplně nenadchne. Přesto se od Apple production můžeme dočkat do budoucna možná zajímavých a ambiciózních kousků. Banker jim určitě v ničem ostudu neudělal. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Najlepšia vec čo som od Applu zatiaľ videl. Spočiatku to vyzerá na klasický životopis outsidera, ktorého limituje rasistická Amerika. Lenže ako plynie čas, sa kormidlo otočí hneď niekoľkokrát. Z jedného ambiciózneho jedinca tu máme rázom podnikateľský tandem a z tandemu príbeh nečakane odovzdá štafetu ďalšiemu outsiderovi v štýle “Chyť ma ak to dokážeš“. V tejto fáze filmu sa zdá, že všetko smeruje k monster procesu Štát vs. bankári bez diplomu. A keď už prichádza na očakávané “Zachráň sa kto môžeš“, sa kormidlo otočí ešte raz a ja zdvíham všetky palce nahor. Bravúrne napísané, zahrané, natočené. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Film bol síce oficiálne ukončený ešte na konci roka 2018, ale vďaka sexuálnemu deliktu jedného z producentov, ktorého meno bolo dodatočne odstránené, sa istý čas počas nasledujúceho roka čakalo na jeho oficiálnu premiéru. (MikaelSVK)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva striedavo v Texase a Kalifornii, tak celé jeho natáčanie prebiehalo v americkom štáte Georgia. (MikaelSVK)

Související novinky

Prosinec na Apple TV+

Prosinec na Apple TV+

04.12.2019

Druhou streamovací službou po Netflixu, která si bude chtít o svátcích přetáhnout na svoji stranu nové diváky, je Apple TV+. Ten vyrukuje již 6. prosince s prvními třemi epizodami dramatického… (více)

Reklama

Reklama