Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rytíř ze 14. století se zázračně dostane do současnosti do amerického Ohia, kde se zamiluje do učitelky biologie na střední škole, která už nemá o lásce žádné iluze. (Netflix)

Recenze (64)

silentname 

všechny recenze uživatele

Vanessa Hudgens robí svoj vianočný netflixovský comeback s filmom "The Knight Before Christmas". Nemôžem povedať, že som od tohto filmu očakával veľa, no reálne toho ani veľa nepriniesol. Myslím si, že od toho dostanete presne to, čo budete očakávať a reálne to nebude mať žiadne väčšie alebo silnejšie posolstvo alebo momentky. Ako ďalšia vianočná romantická komédia. Ale funguje? Myslím si, že celkom áno. Je tu niekoľko dobrých momentiek, postavy sú celkom okey a dočkáme sa aj nejakých príjemne magických momentov. Komédia filmu je celkom funkčná, no nedá sa povedať, že by to bol nejako humor plný prekvapení. Je to rovnaké ako v iných filmoch, keď sa dostane postava do novej situácie, ktorej vonkoncom nerozumie a je potrebné, aby sa v nej zorientovala. A presne to je rola, ktorú tu má Cole. A v prípade Vanessy Hudgens je realita tá, že jej rola dokopy znamená byť peknou ženou, ktorá nájde svoju pravú lásku. Je super vidieť po dlhej dobe Emmanuelle Chirqui. A stále sa vie pekne usmievať. Efekty sú celkom dobré, čaro vianoc film v sebe má a nijako ma ani neznervózňoval, ani neotravoval ani nič. Ale rozhodne sa o ňom ani nedá povedať, že by ma zaujal. Čo čakáte, to dostanete. Ale jedno sa musím opýtať. Čo mala znamenať tá scénka so žaluďom z Aldovie? Chcete mi povedať, že tento film žije v tom istom svete ako tento? To je trošku zvláštne, nemyslíte? Alebo ste si chceli urobiť reklamu na to, že tento rok príde "A Christmas Prince: The Royal Baby"? Neviem. Pre mňa najzvláštnejší moment celého filmu. Tohto roku som sa rozhodne s vianočnými filmami rozbehol. No uvidíme, aké ešte prídu. Hodnotenie: C+ ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ideálna romantická komédia na predvianočný čas. Moja mladšia dcéra si toto dala do zoznamu: "must see before Christmas" :). Také príjemne pozitívne a náladičkové. Priemer. 60/100 ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Vánoční romantika, ve které staletí ani logika nehrají roli a na byť jen minimální věrohodnosti nikomu příliš nezáleží. Pokud by před obrazovku zasedl historik, trefil by ho šlak už po pár minutách. Ve středověku jsou všichni vymydlení, usměvaví, milí a žebračkám ku pomoci ochotnější než Mirek Dušín, a středověký rytíř přenesený do současnosti není ničím příliš ohromen, a řídit auto se naučí sám, stejně jako přepínat programy v televizi, to vše během pěti minut. Ale jinak je to jako vánoční pohádka mile naivní, romantické a tak laskavé, že neopatrný divák může podlehnout a vyrazit do ulic konat dobré skutky. Zkrátka taková milá podívaná přesně do času vánoční pohody. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to tak sladké, že vám to může způsobit cukrovku. Ale pokud máte rádi cukr, bude film váš šálek čaje. Jako vánoční romance film nepřináší nic nového. Je jako když se v roce 2020 objeví rytíř v brnění. Ale ve filmu je překvapivě hodně lásky. Můžete film obdivovat pro jeho poctivost a vzkaz ohledně lásky a empatie. Těžko se mi věřilo ve vzájemnou chemii, protože ona vypadá jak přistěhovalkyně z Afghánistánu, samozřejmě nic proti Afghánistánu. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Moc milá romantická komedie s prvky fantasy, kdy rytíř ze 14. století přijde do roku 2019 a zamiluje se. Ta vánoční atmosféra na vás dýchá a zamilovaný příběh vás dostane. Vanesse Hudgens to zde moc sluší. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Z vánočních filmů od Netflixu zatím asi ten nejlepší. Nic objevného a nějak povedeného, ale kupodivu poměrně funkční scenáristicky, pokud ve vánočním duchu odpustíte neoriginální zápletku. Vlastně trošku vtipné. 50% ()

Earl_23 

všechny recenze uživatele

A vlastně proč ne. Příběh sice jednoduchý, místy hloupý, ale zároveň hezky natočený. Čekal jsem podprůměr, ale byl to milý vánoční film. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Příjemná, naivní a nenáročná povídka. Nic velkolepého, ale rozhodně vcelku příjemné. Televizní look nevadil. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Námetovo síce žiadne terno, keďže takýchto "návštev" z iného storočia sme tu už mali viacero. Napriek tomu to stále nie je až také otrepané, a stále tu existuje obrovské množstvo potenciálu. Vianočných filmov sa produkuje v súčasnej dobe až prehnane veľa, takže o to ťažšie je, keď nejaký vynikne. A hoci The Knight Before Christmas nebolo nič prevratné, tak v tej klišo-trápnej konkurencii vianočných filmov bol minimálne o úroveň lepší ako bežný priemer. Bola to príjemná oddychovka, sympatické postavy, dialógy s milým dôvtipom (ktorý nespadal k otrepanej teatrálnosti), a dokonca aj pointa bola pekná. Takže za mňa OK, tie 3* plne zaslúžené! ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Klasická romantická komedie, která potěší převážně divačky. Vanessa je rozkošná, milá a sympatická. Její rytíř to samé, zamilujete si ho za jeho nemotornost a nevědomost. Bylo hezké pozorovat jak se postupně sbližovali a navíc během té krásně vánoční atmosféry, ta je ve filmu opravdu kouzelná. Rozhodně to není top vánoční film, ale jednou ročně, proč ne. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to strašná romantická vianočná komédia, ktorá sa pohráva so zábavnou myšlienkou rytiera poslaného do budúcnosti. Čo spôsobí, že narazí na postavu Vanessy Hudgens a obaja sa do seba zamilujú. Film má hrozné herecké výkony, slabú réžiu a trápne dialógy. 1/10 ()

nineweh 

všechny recenze uživatele

Celkovou stupiditu toho, že v Anglii 14. století znali vánoční stromečky a mluvili současnou angličtinou a v údajně sněhovou bouří zasaženém Ohiu se normálně chodí ven v tričku, naštěstí vyvážil opravdu, ale opravdu rozkošný rytíř. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Jako vánoční pohádka to ještě ujde a je to celkem milé, pokud to ovšem má být film v žánru Komedie / Romantický / Fantasy / Dobrodružný, tak je to prostě jenom hloupé. I pokud vezmu na milost poměrně neoriginální nápad, tak se z námětu dala vytřískat spousta vtipu a nedirozumění. Jenže namísto toho vyniká jen sladkost a happy look. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Asi takhle v roce 2007 uvedl Disney film Kouzelná Romance bylo to zhruba o tom, že princezna se přesunula z její říše do 21 století tam se zamilovala a zůstala. V roce 2019 si řekla nějaká paní Mitchellová, že by bylo pěkné to okopírovat, aby ji, ale Disney nejspíše nezažalovalo za copyright (Enchanted 2 se chystá prý na rok 2020) změnila princeznu za rytíře a byl film. Jinak z filmem problémy nemám pominu nějaké logické kiksy (jak velký byl ten les. že ho tam nenašly 5 dní v kuse) a jsem spokojený. Vanessa je kočka a do filmu se hodí (možná by mohla přemýšlet o přechodů z jiných žánrů pouze do romantických komedií) její herecký oponent je hezoun , kterého ocení ženské (na druhou stranu není to žádný namistrovaný a nagelovaný teplouš, který se často v romantických komediích objevuje) a ostatní herci taky v pohodě. Optimálně 80 procent , ale za ten copyright (ať už úmyslný nebo ne je mě to jedno) a feministické pindy (tak, že , když se holka rozejde s klukem je špatný vždy on) hvězda dole. ()

mkubalikova 

všechny recenze uživatele

Vanessa Hudgens se do těchto romantických filmů ala Hallmark Channel hodí. Je roztomilá, naivní, pěkná. Když k ní přihodí sympatického muže a vánoční atmosféru, tak já jsem spokojená. V tomto případě ale mohli trochu domyslet zápletku. 50% ()

Reklama

Reklama