Reklama

Reklama

Volha

(TV film)
  • Německo Im Reich der Wolga (více)
Německo, 2019, 2x43 min (Alternativní 2x52 min)

Režie:

Henry Mix

Kamera:

Boas Schwarz

Hrají:

Wladimir Kaminer (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Cesta filmařů po ruském klenotu, 3500 km dlouhém toku... Daleko na mrazivém severu Ruska pramení mohutná řeka Volha a svou náruč rozevírá doširoka lidem i přírodě. Přes tři a půl tisíce kilometrů se vine jako životodárná tepna ze srdce Ruska až do střední Asie. Na své cestě ze severu na jih se mění v největší evropskou řeku, než nakonec vytvoří velkolepou deltu napájející Kaspické moře. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

ghatos 

všechny recenze uživatele

1. díl - zrod řeky: vysvětlení mohutnosti největšího evropského toku + zvířátka kam se podíváš. 75%. 2. díl - řeka se mění v moře: velmi jímavé a krásné. 79%. Celkově: 78%. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem druhý díl na České televizi a sehnal si i dil prvni. Hodně se věnuje místní fauně a jsou zde dech beroucí záběry na ruské pustiny. Je to úlevný pohled , když u řeky není beton s nekonečnými zástupy aut, jejichž benzín a nafta živí hlavně arabský svět, i když tedy ten ruský také. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dĺžka rieky 3530 km je dostatočná na to, aby poskytla nepreberné množstvo nádhernej fauny aj flóry, krásnych ostrovčekov, ale aj dedín a miest. Naozaj pekný dokument, ktorý opäť potvrdzuje, že Zem je krásna v každom kúte. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele

1.díl : šmejdící "bezďák" vychuchol povolžský, drbající se divočáci, vydřata hrající si se žábou, mládě puštíka atd. atd.  * 2.díl : drop stepní, hašteřící se špačci, brouk střevlík, co zahnal ještěrku - agamu, hrající si liščata - korsakové atd atd. Lepší než mnohé rádoby komedie produkované TV Nova a TV Prima ...  :-) . Jasně 4 - 4,5 * a 85 % . ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

Úžasný 2 dílný seriál o největší evropské řece Volze... Jedno se musí nechat, Němci natáčejí poslední dobou fakt super dokumenty o Rusku... Kdo by to jen řekl :))) 1 díl: Zrození řeky... ; 2 díl: Řeka se mění v moře... ()

Reklama

Reklama