Reklama

Reklama

Tajemství UFO akademie: Zákony vesmíru

(festivalový název)
  • Japonsko UFO gakuen no himicu (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Život pěti středoškoláků Reie, Anny, Tairy, Haru a Eisukeho se náhle změní, když Haruinu sestru unesou mimozemšťani a nasadí jí do mozku čip. Pětice přátel se dívku snaží zachránit a poodhalit roušku záhadných událostí, které je obklopují. Co se skrývá na odvrácené straně Měsíce? Jaké jsou úmysly mimozemšťanů, kteří infiltrovali Ameriku, Rusko a Čínu? Co opravdu Zemi hrozí a je zde vůbec nějaká naděje do budoucna? (Animefest)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (3)

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych napsat, že tenhle počin je směřován na mladší publikum, ale řekl bych, že mladší diváci by měli trochu problém s porozuměním určitých hlubších témat jako vědecká stránka, filosofie a pak především teologie. Svým způsobem je to taková sladší sci-fi pohádka, kde se člověk nemůže dočkat žádného napětí (pokud by tu bylo a vím, že se to tak určitě dalo natočit, tak bych hodnotil více). Celé anime mi spíše pak připadalo jako určitá náboženská propaganda, než něco, co si člověk může v klidu užít. Sem tam jsou samozřejmě zajímavé myšlenky, ale v některých ohledech je to přestřelený. Samotný příběh je též tak trochu přemrštěný, kdy si myslím, že tam zase spatlali spoustu různých věcí dohromady a nepůsobí to moc esteticky. Potom bych celkem i řekl, že některé postavy z té základní pětky jsou celkem iritující svými myšlenkovými pochody, ale to je už osobní preference. Hudba je celkem slušná na některých místech a co se týče animace, tak i když je celkem na co pokoukat, tak to vykreslení očí se mi opravdu nelíbilo (velké hlavy s malýma očima atd.). *** Příběh se odehrává kolem 5 středoškolských studentů určitého učebního kampusu, kteří jsou ve stejné skupině ohledně své výzkumné práce. Po určitých zvěstech po škole a několika událostech, kdy narazili na kontakt s UFO, se rozhodli, že svou práci budou právě věnovat tomuto tématu. Jenže co čert nechtěl, veškeré jejich důkazní materiály postupně mizí díky záškodnické práci "zlých" mimozemšťanů a tak se při své obhajobě setkají pouze s výsměchem. Jenže ke konci prezentace se něco odehraje a věci se začnou zase pohybovat spolu s podporou od dalších jiných. Postupně se ona pětka dozvídá o záhadách vesmíru a že oni jsou prostředníky, kteří spojí Zemi a vesmír dohromady. Tomu se naopak snaží zabránit oni "zlý" mimozemšťané, kteří chtějí planetu Zemi pro sebe.*** ()

Cirno odpad!

všechny recenze uživatele

Vymývání mozků na japonský způsob. Film začíná nevinně, ale velmi rychle začne být jasné, že tohle je v nejlepším případě pseudonáboženská UFO propaganda maskovaná jako animovaný film pro děti. Nemá smysl řešit děj nebo hlavní postavy, protože režisér prakticky každý zádrhel nebo konflikt řeší "bohem ze stroje" v podobě nové konspirace, nových mimozemšťanů, nového nesmyslu. Můžete se u sledování klidně sázet, co ještě zbývá hodit do už tak nestravitelného mixu, přičemž režie vás co deset minut utvrdí v tom, že dosavadní průběh filmu ještě zdaleka nedosáhl vrcholu stupidity. Asi nejhorší na celém tomto "veledíle" je fakt, že toto je první ze série celkem 4 filmů...dodívat do konce i tento je jen pro sardonické filmové kritiky a masochisty. ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Není to tak dávno, co jsem byl přesvědčen o tom, že na větší ideologický bordel a hromadu nesmyslů, než s jakým jsem se potkal v seriálu Vatican Kiseki Chousakan, už nenarazím. Pak jsem si ale pustil tohle a prozřel! Kdyby to byl jen neškodný sci-fi film, který v sobě kombinuje náboženské ideologie a konspirační teorie a dělá to šikovně, pak bych byl asi velmi spokojený, ale něco mi říká, že Happy Science, společnost, která je za tento film zodpovědná, myslí tohle všechno naprosto vážně, že to berou jako svojí náboženskou agitku. Takže si pojďte nechat vymýt hlavu vizemi pana Okawy o tom, že mimozemšťané nás pozorují, Reptiliáni infiltrovali všechny důležité funkce a lidem cpou do hlavy čipy, aby je ovládli a přinutili konat jejich vůli. Že by bylo na světě konečně vysvětlení, proč a kdo volí Babiše ?!? Protože ještěrka může být kdokoli, Andrej, Tomio i vy Donalde, slezte z toho lustru, vidím vás... Mimozemšťané zlí (Reptiliáni) i ti hodní (ve spoustě různých podob) se schovávají všude, nechtějte vědět co má pan Okawa v lednici a navíc se na nás nakonec chystá asi i Satan (nebo co to bylo v potitulkové scéně) ?!? Bohové nás ochraňujte! I když ti budou asi taky Reptiliáni, nebo spíš pan Okawa a jeho manželka osobně ?!? Už se v tom ztrácíte? Jediné osvícení vám přeci přinese "šťastná věda" a to v tomhle filmu! Jenom škoda, že to není líp natočené, dialogy nejsou alespoň trochu lépe napsané, hlavní postavy zajímavé a celé to není třeba jenom tím dobrým sci-fi vtipem. Takhle je to jen ten ideologický bordel a hromada nesmyslů, které mě rozhodně nepřesvědčili a říkám si, že kdyby pan Okawa místo toho, aby tohle točil a pro nevěřící přidával pokračování, které je začátkem (první částí) celé další trilogie (no potěš koště...), radši dal všechny svoje peníze na charitu, tak by světu udělal mnohem větší službu... 1,5/10 ()

Reklama

Reklama