Reklama

Reklama

Los parecidos

  • USA The Similars
Trailer

Obsahy(1)

2. október 1968, vonku je sychravá noc sprevádzaná prietržou mračien, počas ktorej niekoľko ľudí uviazne na autobusovej stanici. Spoj do Mexico City má výrazné meškanie, no čo je horšie, už čoskoro budú všetci svedkami podivných udalostí, ktoré dokonale narušia vzťahy vo vnútri čakárne. (*CARNIFEX*)

Recenze (9)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Je 2. októbra 1968, vonku sychravá noc sprevádzaná prietržou mračien, počas ktorej niekoľko ľudí uviazne na jednej z autobusových staníc. Spoj do Mexico City má výrazné meškanie, no čo je horšie, už čoskoro budú všetci svedkami podivných udalostí, ktoré dokonale narušia vzťahy vo vnútri čakárne. Kurva ten "Isaac Ezban" má ale talent! Neskutočné, ako dokáže pracovať s postavami, no najmä samotným príbehom, ktorý v konečnom vizuálnom spracovaní síce nedisponuje nijak prevratnými hororo prvkami, no pohrať sa so psychikou diváka teda vie na výbornú! Rovnako ako v "El Incidente", aj tu je základ položený na "haluškovom" deji, kedy človek naozaj nevie čo si má myslieť, no hlavne (!), akým smerom sa bude snímok uberať. Za mňa klobúk dolu, za mňa veľmi solídne, silné tri - 65% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Los Parecidos je skôr ako horor temným  Sci-Fi s vymakaným retro vizuálom a musím uznať, že sa mi to dostalo do hlavy a hlboko pod kožu. Ten príbeh jednoducho nemá chybu i napriek jeho lacnom prevedení a idiotskému chovaniu sa postáv. ( Matku malého Ignácia by som zajebal bez mihnutia oka hned na mieste!) Ja tieto temné a záhadné záležitosti mám rád a preto sa prikloním k vyššiemu hodnoteniu. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tedy nápad je to skvělý, režijní styl neotřelý, mexické prostředí ušmudlané mexické čekárny věrohodné, ale sakra proč se všichni ti lidi museli měnit zrovna v tak ošklivého zarostlého opičáka? Jasně, asi to bylo nejjednodušší pro maskéry, tak proto. Ale sehnat herce s dlouhými vlasy snad problém být nemohl, tak proč tam nechali šaškovat toho údajného brýlatého studenta v tak příšerné paruce?! Tenhle detail mi sledování filmu otrávil natolik, že čtvrtou fakt dát nemůžu, navíc když ještě většina herců tak strašlivě přehrává. Ale psychárna to je opravdu nadprůměrně slušná. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Nepamatuju si, že bych viděl tak "dobře" nalajnovaný chaos na obrazovce. Bohužel, je to vlastně to jediný co na tom můžu chválit. Velkej problém vidím v tom, že na mě ta děsivost a úzkost působila.. ploše? Otupeně? Možná je to i tím, že postavy neustále na sebe řvou. Doslova. Na prostou výměnu dialogů jsem si musel nechat zajít chuť. Nejsem si ani jistý, zda jsem pochopil o co tam konkrétně šlo. Působí to i dost neotevřeně a zamlženě. Retro vizuál dokáže asi zapůsobit, ale postrádám nějakou nepříjemnou atmosféru. Spíš mi bylo do smíchu trošku když se tam začal ten chaos rozjíždět a my museli sledovat TO co se tam děje. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Znepokojivý začátek se postupně rozjede v typicky španělsky, resp. mexicky uřvaný chaos, kdy jedna postava konstantně ječí přes druhou a do toho je přeřvává brečící dítě. Lezlo mi to místama na nervy. Na druhou stranu, mám tyhle bizarní kousky, od kterých divák absolutně netuší, co od nich čekat, hodně v oblibě. Nápad dobrý, ale i přes poměrně zajímavý retro vizuál jsem už ve druhé polovině dost poklimbával a nemyslím si, že ten scénář je pro celovečerní film dostatečně nosný. Jakmile totiž tvůrci vyloží karty na stůl, což se stane zhruba v polovině stopáže, tak pak už nemají dále pořádně čím překvapovat a začal jsem se docela nudit. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

HOROROVÝ VÝBĚR, ZEMĚ Č.23 - MEXIKO - Skvělý začátek a dost zajímavý nápad, ale ta rádoby-retro forma a druhá půlka tomu podlamují nohy. V půlce filmu je totiž vše jasné a zbytek filmu je jen hysterická snaha všech vše zastavit, která trvá zbytečně dlouho a mimo úplného konce už v sobě nic zajímavého nemá, zatímco forma se strašně snaží napodobit vizuál sci-fi hororů ze šedesátých let, jenže si z nich bere jen podobnou hudbu, pár kameramanských nápadů (např. rychlé postupné přiblížení na detail) a černobílé ladění, ale jinak je ta snaha o napodobení oné estetiky docela laciná a nedostatečně propracovaná, takže je to občas spíš k smíchu a to se obávám, že být nemělo. Ono to vůbec většinu času je na hranici parodie, ať se ten film snaží být jakkoli vážný. Bezkonkurenčně nejlepších je prvních 20 minut, pak to jde pomalu stále více dolů až do té prokleté druhé poloviny a tam už je to takové, no... meh. Je to škoda, námět je dostatečně bizarní a kreativní na to, aby měl na víc. A možná v sobě i víc má, vzhledem k tak specifickému zasazení a častých odkazů na mexické studentské protesty. O těch vím toliko to, že byly, takže bych si ani neodvážil hledat paralely na ně, které tam možná (a dost pravděpodobně) jsou. SPOILERY Všichni lidi se mění v jednu stejnou osobu, kterou je horník... KONEC SPOILERU Jo, a všechny ty úvodní představení postav a jejich příběhů jsou vlastně k ničemu - s porodem to nikam nevygraduje, s násilnickým manželem hodně zkratkovitě a bez pointy. Vše je tam jen na úvod, pak je to naprosto jedno, což je taky škoda. Celkově je to dost zvláštní film, svým způsobem i lehce originální, ale na víc jak tři to nevidím ani náhodou. 3* ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Artovka vizuálem z dob našich dědů přechází z komiksového podání o mimozemské invazi v tísnivou realitu na jedné autobusové stanici. Kdo má rád obličej Gustava Sáncheze Parry, ten si užije. :) 50% ()

Reklama

Reklama